Hlavní obsah

Hit se vrací: Roztrhané džíny!

Foto: Balmain

I světoví návrháři dělají do džínů díryFoto: Balmain

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Roztrhané džíny jsou opět hitem! Nesmí chybět ani ve vašem šatníku, a proto jsme pro vás vybrali ty nejlepší kousky, které vám poslouží jako skvělá inspirace. Lehce si je vytvoříte i samy. Poradíme vám, jak na to!

Článek

Džíny jsou vždycky trefa do černého. Hodí se téměř kamkoli a hlavně jsou sexy, není tedy divu, že je má v šatníku většina z nás. Které roztrhané modely jsou letos in? Podívejte se…

Lehce roztrhané

Klasickými střihy nic nepokazíte, právě naopak, krásně zvýrazní postavu. Lehce „děravé" džíny přitahují pohled, a přece jsou docela nenápadné. Pokud nehledáte extravaganci, ale ležérnost a pohodlí, jsou pro vás ideální.

Na foto zleva: Roy Rogers, Adriano Goldschmied, Diesel

Zaujmou šedé i khaki

Výborná zpráva je, že máte letos na výběr z mnoha střihů i barev. Výjimečnost však určitě zaručí džíny v khaki nebo šedé barvě, které se budou dobře kombinovat s ostatním outfitem i doplňky. Jestliže zrovna neholdujete cigaretovým nebo zvonovým nohavicím, vyberte si zlatý střed – úzké džíny s mírným rozšířením od kolen, které vám rovněž zajistí pohodlí.

Na foto zleva: Just Cavalli, Artist Jean, Space

Extravagance? Rozhodně ano!

Milujete extravagantní a nápadné kousky? Pak sáhněte po džínách, které jsou opravdu vidět! Kalhoty roztrhané na více místech nebo v netradičních liniích se budou skvěle hodit na diskotéku nebo večírek. V módě se fantazii meze nekladou a tyhle džíny jsou toho důkazem. Navíc se můžete vsadit, že podobné modely nebudete muset pro příští sezonu „uklidit“ do šatníku, protože budou trendy ještě pěkně dlouho.

Na foto zleva: Ae Women's, DSquared, Diesel

Rebelky si přijdou na své

Některé „děravé" džíny z aktuálních kolekcí přímo vybízejí k originálním kombinacím. Modré a pořádně ujeté džíny jsou tou nejlepší volbou pro rebelky. Rozhodně nic nepokazíte, pokud si k podobným střihům obléknete jednoduché sportovní tričko, tohle bude taky cool!

Na foto zleva: D, Cambridge, J-Brand

Dokonale sexy

Úzké džíny, které jsou navíc rozpárané na správných místech, vám pomohou vykouzlit skutečně sexy dojem. S podobnými kousky vás zájem a úspěch u opačného pohlaví nemine. Co takhle si je vzít třeba na rande? Necháte prostor jeho představivosti a máte ho v kapse! Je jasné, že v kvalitě a originalitě se promítne také cena, takže pokud se vám nechce utrácet za luxusní džíny, poradíme vám, jak si je vlastnoručně vyrobit, třeba i ze starého modelu, který jste už dávno odložily.

Na foto zleva: Play Me Lace, J-Brand, Play Me Lace

Vytvořte si super džíny svépomocí

Jak si vyrobit vlastní roztrhaný model? Návod je opravdu jednoduchý:

  1. Nejprve si na sebe džíny oblékněte a tužkou nebo křídou naznačte místa, kde budete trhat. Pokud chcete mít džíny roztržené na stehnech, nesmí být příliš upnuté, jinak se vám budou tvořit faldíky.
  2. Položte džíny na rovnou plochu tak, aby seděly švy.
  3. Smirkovým papírem přejíždějte požadované místo, dokud se džíny neošoupou – takhle docítíle přirozeného efektu!
  4. Nůžkami nebo nožem začněte párat, respektive z vyšoupaného místa pomalu vytahovat nitky. Pracujte horizontálně, pak už stačí jen prsty třepit okolo řezu, dokud vaše džíny nebudou opravdu in!
  5. Pro vytvoření určitého geometrického tvaru (čtverec, hvězda,…) nejprve obraťte džíny naruby. Připravte si látku na podšití, která je nutná, jinak by se brzy stalo, že se džíny rozpárají mnohem víc. Zároveň si přichystejte nit v barvě džín (ale nápadům se meze nekladou) a nejlépe na šicím stroji obšijte – džíny jsou stále naruby. Nezapomeňte na podložku, ať si nepřišijete obě nohavice k sobě.

Rada pro praní:Až budete vaše dílko prát, pořiďte si speciální prací pytel (třeba na spodní prádlo) a v něm perte džíny naruby. Dá se však použít i varianta, pro kterou nemusíte do obchodu – povlečení na polštář.

Jaké roztrhané džíny jsou letos v kurzu, už víte. Teď už je jen na vás, jestli si pro ně zaběhnete do obchodu, nebo se pokusíte o vlastní tvorbu.

Reklama

Související témata:

Načítám