Hlavní obsah

Hity plastické chirurgie: Frčí omlazování ušních lalůčků!

Foto: Thinkstock

Lidé se v touze po dokonalosti už nezaměřují jen na obličej, ale i na méně viditelné části tělaFoto: Thinkstock

Reklama

Pořád to není dost! Ve snaze po dokonalosti lidé touží po zkrášlení partií, které by vás ani nenapadly. Co všechno je v plastice možné? Co je hitem ve světě? A co na to říkají čeští odborníci?

Článek

Umělá ňadra dokonalých tvarů a všech možných velikostí, odsátí tuku téměř odkudkoli, odstraňování vrásek, „přifukování“ rtů. To už jsou dnes běžné zákroky plastických chirurgů, které podstupuje kdekdo. Jenže lidé chtějí víc! Co všechno zkrášlit? A jaké zákroky teď zrovna ve světě frčí?

Bezchybná ouška

Nejnovějším hitem v Británii je prý takzvané omlazení uší. Jde o výplně ušních boltců, které jsou zničené dlouholetým nošením těžkých náušnic. Tento zákrok podle britského deníku Daily Mail vyhledávají především ženy starší čtyřiceti let. Výplně prý z vytahaných a vrásčitých boltců udělají zase krásné, hladké a buclaté lalůčky.

Čeští plastičtí chirurgové tento zákrok ale příliš nedoporučují. „Fillery neboli výplně, vesměs na bázi kyseliny hyaluronové, lze použít, ale efekt nebude trvalý, vydrží devět až dvanáct měsíců. Proto doporučujeme spíš chirurgickou úpravu lalůčku, která se provádí v lokální anestezii a její efekt je trvalý,“ říká primář Lékařského domu v Praze 7 Hubert Topinka.

Navíc chirurgická úprava vychází výrazně levněji než výplně. Ty stojí podle typu a místa aplikace pět až dvanáct tisíc, chirurgická úprava uší vyjde zhruba na tři tisíce korun.

Foto: Thinkstock

Příroda, nebo umění plastických chirurgů? To už si lze říct při pohledu na skoro každou ženuFoto: Thinkstock

Brazilské zadečky

Další věcí, po které začíná toužit čím dál víc žen, jsou prý takzvané brazilské zadečky. Tedy plné, vyšpulené a kulaté pozadí, které je typické právě pro brazilské ženy. K nám tento hit, zdá se, ještě nedorazil, nepatří to totiž mezi běžné zákroky. Přesto je to možné. „Dají se samozřejmě použít výplně, v poslední době se ale k výplni zadečku používá vlastní tuk. Obě metody ale nemají stálý efekt, zákrok je třeba po určité době opakovat,“ vysvětluje plastický chirurg Václav Poláček z FN Na Bulovce.

Pokud přece jen někdo po rajcovním pozadí zatouží, je zatím v ČR stále nejpoužívanější metodou úprava pozadí pomocí silikongelového implantátu. Cena se ale pohybuje v řádech desetitisíců, a to podle zvoleného materiálu.

Nožky jako Popelka

Hodně žen se prý také začíná soustředit na své nohy, respektive na chodidla. V Británii se dokonce ujal pojem „chirurgie pro Popelky“. Ženy chtějí mít drobná a krásná chodidla, proto se prý dokonce poptávají i po liposukci prstů u nohou. Ta se ale (díkybohu) neprovádí.

Foto: Thinkstock

Dokonalá kolena? I to vám umí odborníci zajistitFoto: Thinkstock

Nicméně v oblasti chodidel hodně frčí botox. Vyhledávaný je především ze dvou důvodů:

  • Zabraňuje pocení – Botox aplikovaný do plosek nohou (lze ale třeba i do podpaždí) zabrání pocení. Efekt je opět jen dočasný, vydrží většinou šest až devět měsíců. Zákrok se celkem běžně provádí i u nás a vyjde zhruba na 11 tisíc korun.
  • Umrtvuje – Botox aplikovaný do pat či polštářků pod prsty u nohou daná místa v podstatě znecitliví, umrtví. Proto tento zákrok v Británii podstupují především milovnice vysokých podpatků, které tak díky tomu necítí bolest, i když jsou na kramflecích třeba celý den. Tento zákrok námi oslovení plastičtí chirurgové neprovádějí a ani si nejsou vědomi, že by ho někdo jiný v ČR dělal.

Peeling kolenou a loktů

Peeling obličeje není nic neobvyklého, je součástí běžné péče o pleť u řady žen, a to jak v domácím prostředí, tak i v kosmetických salonech. Ale ve světě se rozmáhá peeling kolenou či loktů. Proč? Protože někteří lidé je mají tmavší než zbytek těla a nelíbí se jim to. Peeling je prý dokáže barevně srovnat, navíc zvládne odstranit i drobné jizvy či fleky.

Tuto proceduru lze podstoupit i u nás, je známá pod názvem chemický peeling. Většinou se ale provádí na dermatologii, nikoli na klinikách plastické chirurgie. Cena za aplikaci se pohybuje od jednoho do tří tisíc korun. Další možností, jak určitá místa zesvětlit, je ošetření laserem, ale to musí posoudit lékař.

Tak co? Šli byste na některý z těchto zákroků?

Reklama

Načítám