Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Klasika nikdy neomrzí, stejně jako hlávkový salát s octovou zálivkou. Poměry si klidně upravte podle chuti.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 hrnku vody
  • 2 lžíce octa 8%
  • 2 lžíce cukru
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 ks hlávkového salátu
Neobsahuje alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Ve vodě s octem nechte rozpustit cukr, osolte a opepřete. Očištěný hlávkový salát natrhejte na kousky a před podáváním promíchejte s připravenou zálivkou.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie315,57 kJ
Bílkoviny4,23 g
Tuky0,65 g
Sacharidy13,6 g
Sůl1,22 g
SAFA0,13 g
Vláknina4,57 g
Cukry10,06 g
Související témata:

Načítám