Hlavní obsah

Hobití doupě i žraločí pokoj! 5 bizarních nabídek ubytování

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Byt z Lega, ložnice v akváriu, hobití doupě nebo třeba ubytování v tajemném hradu se spaním v rakvích. Pokud chcete pozvednout cestování na vyšší level, vsaďte na vskutku netradiční ubytování.

Článek

Stále více lidí si dnes místo klasických hotelů, penzionů a dalších běžných typů ubytování pronajímá pokoje, byty nebo i celé domy přes službu Airbnb. Zde nabízejí svou nemovitost ke krátkodobému pronájmu miliony lidí po celém světě a v nabídce jsou kolikrát slušné perly.

1. Domek na sopce

Na úpatí největší a nejaktivnější sopky světa stojí malý solární domek s industriálním interiérem a velkými okny nabízejícími výhled na oceán i na šedé popelavé okolí. Designový příbytek v městě Kalapana poblíž sopky Mauna Loa na ostrově Havaj dostal příznačný název Dům Fénix a pronajmout si ho můžete za necelých 2900 korun na noc. Přijde vám to málo, na to, že by mohlo jít o život?

Foto: Profimedia.cz

Dům Fénix leží na úpatí sopky Mauna Loa na HavajiFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Interiér je laděn do industriálního stylu. V kombinaci s okolní popelavou krajinou dělá znepokojivý i přitažlivý dojem zároveňFoto: Profimedia.cz

2. Lego domeček

Vypadá to jako obrázek právě sestavené stavebnice od Lega, že? Až na to, že tady je to doopravdy! V dánském městečku Billund žije sice jen něco přes šest tisíc obyvatel, ale zároveň tu sídlí firma Lego a spolu s ní nejznámější Legoland na světě. Ano, v tomto světě složeném z kostiček se můžete pronajmout domeček o dvou ložnicích, ale musíte ho zarezervovat dlouho dopředu.

Foto: Profimedia.cz

Skalní milovníci Lega musí někdy vyrazit do dánského BillunduFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Všechno je z kostičekFoto: Profimedia.cz

3. Hobití doupě

Tolkienův fantastický svět inspiroval ke vzniku mnoha reálných artefaktů, včetně domků kopírujících příbytek Bilba Pytlíka. Ten, který vidíte na obrázku, a můžete si ho pronajmout na cesty, je na úbočí řeky Columbia ve státě Washington a je promyšlený do posledního detailu. Cena za pronájem domečku na jednu noc je zhruba 4500 korun, což je pro skalní fanoušky Pána prstenů jistě snesitelná suma.

Foto: Profimedia.cz

Bilbo Pytlík ze svého domečku nerad odcházel. Ani návštěvníkům se napodobeninu jeho příbytku nechce opustitFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Kruhové průchody i okna jsou typickáFoto: Profimedia.cz

4. Ložnice mezi žraloky

Jaké je to asi žít pod vodní hladinou? To zřejmě nezjistíme, ale můžeme si to aspoň trochu přiblížit. Ve žraločím akváriu v Paříži si můžete na noc pronajmout opravdu hodně netradiční pokoj, který jistě nesedne každému. Kruhová „podmořská“ ložnice je zapuštěna deset metrů pod hladinu bazénu, kde žije na 35 predátorů. Ložnice v Aquarium de Paris je ale k pronájmu jen nárazově, buď ji vyhrajete v soutěži, nebo si ji pronajmete na žádost poskytovatele.

Foto: Profimedia.cz

Akvárium v Paříži nabízí opravdu netradiční pokoj k pronájmuFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Kolem vás budou plout desítky žralokůFoto: Profimedia.cz

5. Drákulův hrad

Vítejte u hraběte Drákuly, nejslavnějšího upírského panovníka světa. V Karpatských horách v srdci Transylvánie skutečně stojí legendární hrad Bran, který se stal inspirací pro spisovatele Brama Stokera. Dá se zde pronajmout ložnice na noc k přespání. A spaní? Jak jinak, než v rakvích. Třeba se ve vás v noci také probudí krvežíznivý upír…

Foto: Profimedia.cz

Hrad Bran v Transylvánii inspiroval Brama Stokera k napsání příběhu hraběte DrákulyFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Upír Drákula spal v rakvi a vy budete takéFoto: Profimedia.cz

A jestli ještě nemáte dost, podívejte se na bizarní bydlení slavných.

Reklama

Související témata:

Načítám