Hlavní obsah

Hokejista Jágr chce rozhýbat děti

Reklama

Vlastního potomka Jaromír Jágr zatím nemá, nicméně starost o děti v sobě nezapře. Hokejová legenda zveřejnila speciální výzvu, která nabádá děti ve věku od 6 do 11 let k natočení videa v postoji čápa.

Článek

Říkáte si, co tím sleduje? Hlavním cílem je přimět děti k pohybu a dostat je od televize a počítačů zpět na hřiště. I z toho důvodu se Jaromír Jágr rozhodl stát ambasadorem portálu sportvokoli.cz, díky kterému se děti a jejich rodiče dozvědí, kde najdou nejbližší sportovní kluby a sportoviště.

„Porazíte mě? No, nevím, nevím, taky budu celé prázdniny trénovat! Když myslíš, že mě dostaneš, tak se natoč, pošli nám to a na konci prázdnin si to rozdáme z očí do očí. Už se nemůžu dočkat,“ vzkazuje dětem a jejich rodičům na svém Facebooku slavný hokejista.

Natočené snímky v postoji čápa slouží jako registrace do soutěže o účast na sportovním dni, kde si děti poměří síly přímo s Jágrem. Akce bude probíhat ve dnech 29., 30. a 31. srpna v Praze a stále můžete registrovat i vaše děti. Stačí vyplnit formulář a zaslat video na sportvokoli.cz/soutez. Jak správně zaujmout postoj čápa, se dozvíte na tomto výukovém videu.

Během sportovního dne si děti zábavnou formou vyzkouší disciplíny zaměřené na rychlost, obratnost, rovnováhu nebo například sílu v podobě přetahování lanem proti Jaromírovi. Na své si samozřejmě přijdou i dospělí, pro které bude připraven doprovodný program. Akce je součástí dlouhodobého projektu Sazky a Českého olympijského výboru s názvem Rozhýbejme české děti!

Dnešní děti zažívají pocity vítězství už jen při hraní na mobilu nebo tabletu. Radost ze hry se tak stává spíše virtuální. Výzkumy jasně dokazují, že pohybová aktivita dětí klesá. Také proto Sazka, i díky vám sázejícím, podporuje a vytváří projekty orientované na sportování dětí a mládeže.

Reklama

Související témata:

Načítám