Hlavní obsah

Holka, nebo kluk? Opravdu v dnešní době řešíme délku vlasů?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

V době, kdy si můžete vybrat kromě víry a národnosti i pohlaví nebo se oženit s lustrem, se dostalo modelce Daniele Peštové kritiky poté, co zveřejnila fotku své krátkovlasé dcery: na první pohled nebylo jasné, zda se jedná o dívku, nebo o chlapce. Podléhá délka vlasů v 21. století pravidlům?

Článek

Když Daniela Peštová (48) zveřejnila fotku své dcery Elly (17) na Instagramu a popřála jí k narozeninám, ne všichni se ke gratulacím připojili – někteří spíše než narozeniny řešili, že dívka s krátkými vlasy vypadá jako kluk. Sedmnáctiletý Damian Hurley, syn herečky a modelky Elizabeth Hurley (54), nafotil reklamu na make-up a jeho hřívu hnědých vlasů by mu mohla závidět kdejaká dívka. Vypadá jako maminka zamlada a lidé se bouří, že není dostatečně mužný. Opravdu tohle ovlivňuje délka vlasů?

Mezi potomky slavných je dětí, které bourají stereotypy, vícero. A nejde jen o „nevhodnou“ délku vlasů, ale i o volbu pohlaví.

Damian Hurley (17) & Elizabeth Hurley (54), Steve Bing (54)

Syn se pomamil, věnuje se modelingu a také dokáže provokovat stejně, jako to uměla dříve jeho maminka Elizabeth Hurley. Stal se tváří reklamní kampaně na produkty vizážistky celebrit Pat McGrath (49). Má jemné rysy, nádherné dlouhé tmavé vlasy a smyslné pohledy, kterými proslula jeho matka. V diskusích mu je vyčítán nedostatek mužnosti, ale chlapec podepsal smlouvu s modelingovou agenturou a už pěkně vydělává.

Foto: Profimedia.cz

Damien Hurley si modeling evidentně užívá, a že nevypadá jako chlapák roku, neřeší. Začal spolupracovat s agenturou TESS Management jako jeho matka a má před sebou slibnou kariéruFoto: Profimedia.cz

Ella (17) & Daniela Peštová (48), Pavol Habera (57)

Slavní rodiče asi nečekali, jakou „aféru“ vyvolají, když zveřejní fotku sedmnáctileté dcery Elly a popřejí jí veřejně k narozeninám - na Instagramu modelky se strhla pěkná diskuse. Dříve dlouhovlasá blondýnka se totiž nechala ostříhat a přebarvit na tmavo. Fotka zmátla i slavnou kolegyni Daniely Peštové modelku Elle Macpherson (55) a pochválila kamarádce nádherného chlapce.

Foto: Profimedia.cz

Dcera modelky a zpěváka vypadá trochu jako kluk, ale je to opravdu důvod k nenávistným komentářům?Foto: Profimedia.cz

Archie & Meghan (37), Harry (34)

Malému Archiemu budou sice teprve tři měsíce (narodil se letos 6. května), ale má jistotu, že mu rodiče dají, co se pohlaví a orientace týče, volnost. Vévodkyně se prý nechala slyšet, že jsou rozhodně zastánci genderově neutrální výchovy. Jejich rodičovský přístup bude volný a rádi by se vyhnuli stereotypům ohledně barev, hraček apod. Takže Archie může chodit klidně v růžové a hrát si s panenkami, pokud o autíčka nebude mít zájem. Těšíme se, co na to řekne královna.

Foto: Profimedia.cz

Archie má velké štěstí na pokrokové rodiče, kteří si na genderové stereotypy nepotrpí a nemají pocit, že by chlapci měli nosit modrou a hrát si s auťáky. V královské rodině ještě bude veseloFoto: Profimedia.cz

Willow (8) & Pink (39), Carey Hart (44)

Talentovaná umělkyně Pink se brání označení výchovy ve své rodině jako genderově neutrální, protože je proti jakýmkoli nálepkám. Když jí dcerka oznámila, že si jednou vezme za ženu Afričanku, Pink zajásala, že se naučí africké jídlo. A patří k těm hollywoodským rodičům, kteří dětem nemluví do oblékání, tudíž dcerka Willow si na předávání hudebních cen oblékla pánský oblek. Oblečení je prostě jen oblečení.

Foto: Profimedia.cz

Pink samotná si moc neláme hlavu s tím, co si o ní lidé mysl. Je sympatické, že nechává volnost a vlastní názor i svým dětem. Na fotce s manželem, dcerou Willow (8) a synem Jamesem (2)Foto: Profimedia.cz

Angelo (6) & Adele (31), Simon Konecki (45)

Pink není určitě jediná maminka zpěvačka, která dává dětem naprostou volnost a podporuje je, aby se uměly vyjádřit. Britská zpěvačka Adele kupříkladu vzala syna do Disneylandu a chlapeček si to tam moc užíval v kostýmu princezny Anny z Ledového království. Jeho slavná maminka se nemůže dočkat, jakými změnami ještě chlapec projde, s kým se bude kamarádit a koho si vezme za ženu nebo muže. Podpoří ho naprosto bez výhrad ve všem.

Foto: Profimedia.cz

I syn Adele patří k těm dětem, u kterých si na první pohled nejste jistí... Delší vlasy a sem tam princeznovský kostým můžou být lehce matoucíFoto: Profimedia.cz

Jackson (7) & Charlize Theron (43)

Americká herečka je obdivována za otevřený a tolerantní přístup k mateřství. Charlize Theron  adoptovala dvě děti: syna Jacksona (7) a dceru August (3). Sedmiletý Jackson ve třech letech prohlásil, že je dívka a maminka to přijala, protože toto si prý každý musí rozhodnout sám. Nenechte se tedy zmást, až uvidíte herečku s malou dívkou v sukni a leginách, je to stále Jackson.

Foto: Profimedia.cz

Charlize Theron se necítí oprávněna k tomu, aby synovi mluvila do otázky pohlaví, takže od jeho tří let respektuje, že se cítí být dívkouFoto: Profimedia.cz

Shiloh alias John (13) & Angelina Jolie (44), Brad Pitt (55)

Nejstarší dcerka hvězdného páru Angeliny Jolie a Brada Pitta se sice narodila jako Shiloh, ale již ve třech letech se rozhodla, že by raději byla John (případně slyší i na Petera), nosí ráda obleky a klučičí oblečení a krátký účes. Rodiče její rozhodnutí neskrývají, podporují ji/jej a otevřeně o tématu mluví.

Foto: Profimedia.cz

Kolem třetího roku se dcera Angeliny Jolie a Brada Pitta rozhodla, že se cítí víc chlapcem. Přestala reagovat na jméno Shiloh a je JohnFoto: Profimedia.cz

Zdá se, že krátkovlasá dcera slavné české modelky a chlapec v reklamě na make-up nejsou až taková výstřednost. Jaký typ výchovy razíte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám