Hlavní obsah

Porod vévodkyně Meghan: Jak se lišil od těch vévodkyně Kate?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vévodkyně Meghan (37) porodila syna! Zda to bylo opravdu doma, jak si přála, anebo v porodnici, doposud není jasné. Naštěstí v ostatních podrobnostech nebyl princ Harry (34) tak skoupý na slovo.

Článek

Tak, a je to tady. Vévodkyně Meghan a princ Harry se mohou těšit z miminka! Zda nakonec skutečně rodila doma či v porodnici, není zatím známo. „Jsem potěšen vám oznámit, že Meghan a mně se dnes ráno narodil chlapec, velice zdravý chlapec! Jsem na svoji ženu neskutečně hrdý,“ nechal se slyšet v rozhovoru pro televizi Sky News novopečený otec.

Podle informací deníku The Daily Mail začal porod v brzkých ranních hodinách. Muselo to být opravdu rychlé, protože už pár minut před půl šestou bylo miminko na světě. Chlapec váží 3,260 kilogramů. Jeho bratranci, princ Louise (1) a princ George (5), byli o půl kilogramu těžší. Oba dva vážili kolem 3,8 kilogramů. A princezna Charlotte (4) jim šla v patách, ta totiž vážila 3,71 kilogramů.

Foto: Profimedia.cz

Zatímco Kate se už pár hodin po porodu usmívala do kamer a fotoaparátů, Meghan si chce ponechat více soukromíFoto: Profimedia.cz

Holka, nebo kluk?

Vévodkyně Kate si při prvním porodu „užila“ mnohem déle. U nejstaršího syna odjela do porodnice kolem šesté ráno a malý přišel na svět o 10 a půl hodiny později. S dcerkou to už ale bylo rychlejší. Tu porodila vévodkyně dvě a půl hodiny poté, co přijela do nemocnice. Třetí porod pak trval pět hodin.

Stejně, jako v případě své švagrové, ani vévodkyně Meghan netušila, zda se jim narodí  holčička, či chlapeček. Veřejnost ovšem byla takřka přesvědčená o tom, že to bude holčička. Jenže to byly opravdu jen fámy, protože nastávající rodiče se chtěli také nechat překvapit a pohlaví věděl jen ošetřující lékař. Harry samozřejmě nesměl chybět u porodu, stejně jako jeho bratr byl u všech tří porodů své ženy, vévodkyně Kate.

Umřel bych pro něj

„Vím, že všichni rodiče říkají, že jejich dítě je úžasné, ale to malé je něco, pro co bych umřel,“ rozplýval se nad narozením syna princ Harry. Zároveň se nechal slyšet, že nad jménem přemýšleli už kdysi dávno, takže si teď jen můžeme počkat, jaké nakonec vybrali. Podle sázkařů jsou ve hře Arthur, James a Edward. Nicméně jak víme, to nemusí ještě vůbec nic znamenat.

V případě třetího miminka vévodkyně Kate a prince Williama se spekulovalo nad jmény Frederick, James, Arthur a Philip, nakonec si rodiče vybrali jméno Louise. S oznámením si ale dali načas, veřejnost musela čekat čtyři dny.

Na rozdíl od vévodkyně Kate se ale Meghan rozhodla neukazovat se na veřejnosti pouhých pár hodin po porodu. Se svým manželem, princem Harrym, vydali před několika týdny oznámení, že si miminko budou chtít užít nejprve v kruhu rodinném, pak jej ukážou zbytku světa. S největší pravděpodobností by to mělo být ve středu.

Jak se bude malý princ jmenovat? 

Reklama

Související témata:

Načítám