Hlavní obsah

Holky krev a mlíko: Tohle noste!

Foto: F&F True

I s pár kily navíc můžete být sexyFoto: F&F True

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě máte v živé paměti minulé nákupy, kdy jste zkoušela svetr za svetrem, kabát za kabátem a žádný z nich vaší postavě nelichotil? Ať už jste žena typu „krev a mlíko“, nebo vám jen překáží větší bříško, nevěšte hlavu! Poradíme vám, jak vybrat dokonale padnoucí oblečení, které vás zahřeje stejně jako následné pochvaly na vaši adresu!

Článek

Paradoxně největší chybou, kterou ženy dělají, je to, že se snaží svá přebytečná kila zamaskovat příliš a to nejlépe oblečením o velikosti a tvaru stanu. Opak je ale pravdou, příliš volné oblečení totiž může napáchat víc škody než užitku. „Ve vhodně sestaveném outfitu budete vypadat o mnoho štíhleji, než ve volném oblečení. V létě, kdy se nosí splývavé materiály, si ještě takový střih můžete dovolit, ale v zimě, kdy se využívají silnější hřejivé látky, je každý centimetr opravdu znát," potvrzuje stylistika Dana Beranová ze serveru stylistkaberanova.cz.

Smiřte se proto se svými proporcemi a naučte se je nejen šikovně potlačit, ale i vyzdvihnout. Místa, na která jste pyšná, oblékejte do výraznějších barev, nápaditých vzorů, nebo na ně upozorněte zajímavým doplňkem, třeba páskem. No a co s těmi slabšími partiemi? Ty se naučte šikovně zakamuflovat!

Na foto:modelka INC, vesta a džíny GAP, svetr H & M, boty Deichmann, náramek Accesorize

Na foto: Calvin Klein, Kenneth Cole, Tommy Hilfiger

Vybíráme kabátky

Vyhlédla jste si krásný kabátek, ale když jste si ho zkusila, připadala jste si v něm ještě silnější? Základním pravidlem pro dobrý výběr, nejenom kabátku, je, jak už jsme říkali, správná velikost. „Kabát by měl kopírovat vaši postavu a měl by být přiléhavý. Příliš volný by vám přidal kila navíc, těsný by na vaše bujnější proporce zase zbytečně upozorňoval,“ říká stylistka. Máte-li opravdu co maskovat, vybírejte tmavší barvy. Pozor si dejte také na pásek – zapomeňte na něj v případě, že máte silnější pas. Jedinou výjimkou jsou ty volné, které slouží pouze jako doplněk a tělo ještě více nestahují. A jak by měl být kabát dlouhý? „Měl by sahat do půli boků, nebo kousek pod zadeček – tento střih opticky prodlouží nohy. Samozřejmě se můžete zahalit i do elegantního kabátu s délkou do půli lýtek, ale stále platí pravidlo přiléhavého střihu,“ dodává Dana Beranová.

Foto: F&F True

Kabátek by měl kopírovat postavuFoto: F&F True

Na foto: sarafashion.co.nz, Tommy Hilfiger, Forever 21

Naučte se vrstvit

Huňaté svetry v prodloužené délce jsou sice trendy, ale sluší jen štíhlejším postavám či dámám, které nemají výraznější boky, zadeček nebo bříško. Pozor si dejte také na přepásané svetry, ty volte stejně jako u kabátů pouze s volným páskem. Jestli máte víc než pár kilo navíc a v silnějších svetrech si připadáte jako medvěd, dejte přednost vrstvení. „Vzít si můžete třeba triko s dlouhým rukávem, přes něj delší tenký svetřík a přes něj kratší svetřík. Přidat můžete i úpletovou vestu s délkou k bokům,“ radí stylistka Beranová a přidává stylingový tip: „Moc hezky vypadá barevné ladění tón v tónu, například kombinace béžové, krémové a hnědé. Jste-li odvážnější, můžete zkombinovat i výraznější pastelové barvy.“

Na foto: modelka swakdesigns.com, svetříky H & M, tílko Kenvelo, džíny Blue Kissy, boty Deichmann, náramek a prsten fantasy.jewelery.box, šála Promod

Zvýšený pas je trendy a bude vám slušet!

Bokovky už mizí z módní scény, ale kdyby vás náhodou napadlo se k nim vrátit, zadržte! Není totiž nic horšího než špíčky vylézající z kalhot. A pozor, také nejsou zdravé, přesvědčíme vás článkem Džíny: Víme, které škodí zdraví! Máte silná stehna? Pozor na obepnuté kalhoty, které se směrem dolů ještě zužují. Ty ještě zvýrazní rozdíl mezi silnějším vrškem a útlejšími lýtky. Dobrou volbou pro vás budou rovně střižené nebo mírně se rozšiřující střihy. Letošní sezona také přeje ženám, které trápí větší bříško, letí totiž klasické kalhoty rovného střihu se zvýšeným pasem, které ho mohou šikovně zamaskovat. Nekopírujte ale trendy styling, kdy se do nich zakasává košile nebo tričko. Ano, vypadá to skvěle, ale na ženách, jejich problémovou zónou bříško není.

Dáváte přednost sukním? Jednoduchým pravidlem, které byste měla dodržovat, je fakt, že by její lem neměl končit v místě, které považujete za problematické. A v zimě se můžete trošku „rozšoupnout“ a dovolit si kratší sukně než normálně. Tedy pokud klasické punčochy vyměníte za tmavé legíny nebo silnější, opět tmavé punčochy.

Pozor na výšku kozaček

A jak vybrat kozačky, které nám uberou, i když bohužel jen opticky, kila? V první řadě samozřejmě ty na podpatku! Jestli si ještě pořád nejste jistá v „kramflecích“, přečtěte si článek Naučíme vás chodit na podpatcích. Pokud kvůli častému běhání po městě podpatky neunosíte – nebo je unosit prostě nechcete, pořiďte si rovné kozačky končící těsně pod kolenem nebo až nad ním. „Tento typ bot vám totiž nohy opticky prodlouží a zeštíhlí," říká stylistka.

Pěkně obléknout se dá každá postava, stačí jen vědět, jak na to. Naučte se pracovat se svými proporcemi a uvidíte, že už se žádné nekonečné zkoušení a následné odkládání oblečení konat nebude.

Reklama

Související témata:

Načítám