Článek
Informace o receptu
- náročné
- 45 minut
- 2 osoby
- dostupné
Použité ingredience
- 2 hovězí steaky (po 150 g)
- 200 g šalotek
- rajče
- žloutek
- stroužek česneku
- lžíce olivového oleje
- 100 ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce balsamikového octa
- lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce dijonské hořčice
- čerstvé bylinky
- sůl a pepř
- lžička cukru
- 200 g brambor
- mléko
- máslo
- rozmarýn
Návod k přípravě
Připravíme bramborovou kaši, naplníme ji do sáčku s nástavcem a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme pusinky. Ozdobíme rozmarýnem a potřeme rozmíchaným žloutkem. Šalotky oloupeme a česnek překrojíme na půl. Steaky omyjeme a osušíme. Rajče omyjeme, očistíme, rozčtvrtíme a vyloupneme dužinu. Tu potom nakrájíme na malé kostičky. Šalotky s česnekem osmahneme na olivovém oleji, ochutíme solí a pepřem. Posypeme cukrem a ještě 2 minuty restujeme. Poté podlijeme vývarem a vmícháme balsamikový ocet. Steaky osmahneme z obou stran asi po 2 minutách. Potřeme je hořčicí, osolíme a opepříme. Vrátíme je na 4 minuty na pánev. Bramborové pusinky pečeme v troubě při 200 °C asi 5 minut. Rajčata namočíme do šťávy z pečeného masa. Steaky servírujeme se zkaramelizovanými šalotkami, rajčaty a bramborovými pusinkami.