Hlavní obsah

Hořčičné steaky

Foto: časopis DRN

Hořčičné steakyFoto: časopis DRN

Úžasné steaky s karamelizovanou šalotkou pro zdatné kuchaře!

Článek

Informace o receptu

  • náročné
  • 45 minut
  • 2 osoby
  • dostupné

Použité ingredience

  • 2 hovězí steaky (po 150 g)
  • 200 g šalotek
  • rajče
  • žloutek
  • stroužek česneku
  • lžíce olivového oleje
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce balsamikového octa
  • lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • čerstvé bylinky
  • sůl a pepř
  • lžička cukru
  • 200 g brambor
  • mléko
  • máslo
  • rozmarýn

Návod k přípravě

Připravíme bramborovou kaši, naplníme ji do sáčku s nástavcem a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme pusinky. Ozdobíme rozmarýnem a potřeme rozmíchaným žloutkem. Šalotky oloupeme a česnek překrojíme na půl. Steaky omyjeme a osušíme. Rajče omyjeme, očistíme, rozčtvrtíme a vyloupneme dužinu. Tu potom nakrájíme na malé kostičky. Šalotky s česnekem osmahneme na olivovém oleji, ochutíme solí a pepřem. Posypeme cukrem a ještě 2 minuty restujeme. Poté podlijeme vývarem a vmícháme balsamikový ocet. Steaky osmahneme z obou stran asi po 2 minutách. Potřeme je hořčicí, osolíme a opepříme. Vrátíme je na 4 minuty na pánev. Bramborové pusinky pečeme v troubě při 200 °C asi 5 minut. Rajčata namočíme do šťávy z pečeného masa. Steaky servírujeme se zkaramelizovanými šalotkami, rajčaty a bramborovými pusinkami.

Související témata:

Načítám