Hlavní obsah

Horký vánoční punč

Hodnocení:
(3)
Foto: Elena Schweitzer, Shutterstock.com
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Voňavý, horký, na zahřátí. Uvařte si s námi vánoční punč s ovocem. Zahřeje vás nejen na duši!

Ingredience pro:
4 porce
Punč
  • 100 ml karibského rumu
  • 100 ml suchého červeného vína
  • 200 ml černého čaje
  • 100 g třtinového cukru
  • 200 ml pomerančové šťávy
  • šťáva z jednoho citronu
Ovoce
  • pomeranč
  • citron
  • sušené ovoce
  • koktejlová třešně
Článek

Postup

Krok 1: Všechny ingredience dejte do hrnce a přiveďte skoro k varu. Jakmile začne tekutina probublávat, odstavte ji z plotny. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Pak nechte asi deset minut odležet – ovoce nasákne chutě punče a ten mezitím tak akorát vychladne. Podávejte ještě horké.

Náš tip: Místo pomerančové šťávy punč dochuťte brusinkovým nebo ananasovým džusem.

Jaký nápoj máte o Vánocích nejraději vy?

ynezorPumanzeSaNyknalC