Hlavní obsah

Vliv Měsíce na tělo i duši: Novoluní smaže vše staré, úplněk otevře mysl a poslední čtvrt vás vyléčí

Foto: maradon 333, Shutterstock.com

Foto: maradon 333, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lunární cyklus, tedy střídání jednotlivých měsíčních fází, velmi podstatně ovlivňuje lidské životy. Kdy se pouštět do nových projektů, kdy čekat sebedůvěru a kreativitu, kdy se budete lépe hojit a kdy se raději soustředit na odpočinek? Poraďte se s Měsícem, vyplatí se vám to.

Článek

Měsíční fáze mohou mít vliv na váš život a pohodu. Bez ohledu na to, zda jste věrnými stoupenci lunární magie, nebo jste skeptičtí, zkuste se příště při rozhodování a plánování mrknout na oblohu, jestli vám Měsíc právě přeje. Na co mají fáze Měsíce vliv a jak to pro sebe co nejlépe využít? Připravte se na jedinečnou cestu pod vlivem Luny.

Nezapomeňte! 25. ledna je první letošní úplněk:

Novoluní: nové začátky a zkušenosti

Nový Měsíc, nový začátek! Během novoluní se vám otevírají dveře a přicházejí příležitosti všeho druhu. Je to ideální čas pro začátek nové životního kapitoly, ať už mluvíme o vztazích, práci, nebo čemkoli jiném. Nov, tedy období, během něhož Luna vůbec není vidět, je takový kosmický reset, kdy můžete smazat staré nepříjemné zážitky a začít s čistým štítem.

  • Stejně tak je to vhodná doba pro celkovou změnu nastavení a zavádění nových osobních zvyků nebo tradic. Chcete se začít učit další cizí jazyk? Pustit se do cvičení? Nebo se prostě jen víc usmívat a méně si brát k srdci negativní komentáře? Počkejte si na nov, zvyk se snadněji uchytí a vy rychleji přijmete jeho zapojení do svého života.

Dorůstající Měsíc: šlápněte na plyn

Jak Měsíc dorůstá, roste i vaše energie. První čtvrt je jako výstřel ze startovací pistole pro vaše plány a projekty. Je čas převzít kontrolu nad svým životem, zapřít se, dupnout si, ozvat se a postavit se výzvám čelem. Zkuste si naplánovat něco odvážného a sledujte, jak vám energie dorůstající Luny pomáhá zdolat neočekávané výšiny!

  • Stojí před vámi úkol vyžadující kreativitu, inovátorské myšlení a schopnost vidět věci v jiném světle? Pak si počkejte na dobu první čtvrti, kdy je síla Měsíce na vrcholu. Stejně jako tvořivost podporuje i flexibilitu a to, jak moc se dokážete přizpůsobit čemukoli, co vám osud přihraje do cesty. Je to doba většího sebevědomí a sebedůvěry, kdy snadno uvěříte tomu, že dokážete cokoli – a tím pádem vám to i lépe půjde od ruky.
Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Období první čtvrti posílí sebevědomí, kreativitu a flexibilitu. Tak toho využijte!Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Úplněk: světlo uprostřed temnoty

Úplněk je doba, kdy je všechno možné. Toto období může být někdy trochu intenzivní, zvláště pro citlivější jedince, kteří dokážou vnímat působení Měsíce víc než ostatní. Kromě toho ale úplněk přináší jasnou perspektivu a odstup, díky nimž nahlédnete celý obraz jevů či událostí a přestanete se soustředit jen na jejich jednotlivosti.

  • Je to doba plodnosti a úplného rozkvětu. Vaše emoce jsou vystaveny světlu a to vám umožňuje lépe vidět a pochopit sami sebe i druhé. Je to čas vhodný pro seberozvoj, terapii, meditaci, zkrátka pro objevování všeho, co se předtím skrývalo v temných koutech vašeho vědomí i nevědomí. Pokud chcete někomu něco říct pěkně od plic nebo vyřešit konflikt, který vás dlouhodobě trápí, úplněk je pro takový úkol ideální: pomůže vám vyslovit se jasnými a srozumitelnými slovy.

Ubývající Měsíc: zbavte se nepotřebného

S mizejícím svitem Luny nastává čas vyhodnocení. Čeho jste během uplynulého měsíce, jednoho lunárního cyklu, dosáhli? Co se podařilo, co nevyšlo, kde jsou vaše rezervy? Přišel čas zpomalit, reflektovat a připravit se na odpočinkovou fázi. Poslední čtvrt Měsíce nabízí příležitost k uzavření kapitoly a opuštění toho, co vám již neposlouží.

  • Když Měsíc ubývá a odpočívá, odpočívejte i vy. Couvající Luna nabízí čas pro regeneraci, nabrání nových sil a pro léčbu všeho druhu. Jestliže tedy potřebujete podstoupit nějakou operaci nebo třeba vyrazit k zubaři, zahojit duševní šrámy u psychologa nebo dobít baterky po únavném období, soustřeďte se na to právě během poslední čtvrti. Máte velkou šanci, že budete brzy zase jako rybička.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Související témata:

Načítám