Hlavní obsah

Jste Afrodita, Luna nebo Athéna? Která starověká bohyně k vám patří podle znamení a co o vás říká

Foto: Dimitrios P, Shutterstock.com

Foto: Dimitrios P, Shutterstock.com

Reklama

Každá žena je bohyně, to věděli mudrci už dávno ve starověku. Ať už to byly bohyně egyptské, římské, slovanské či buddhistické, všechny měly velkou moc. Uměly se propojit s přírodou, živly ohně, země, vzduchu i vody a dokázaly to, o čem se mnohým jen zdálo.

Článek

Římané, Řekové či hinduisté uctívali spoustu bohyň, které pro ně byly inspirující. Každá z nich v sobě nesla jedinečné vlastnosti a každá z nich měla silné i slabé stránky. Zkuste najít svou vnitřní bohyni podle slunečního znamení, v němž jste se narodila.

Beran – Athéna

Athéna byla řecká bohyně války, spravedlnosti a moudrosti. Na rozdíl od svého božského sourozence Arese, jehož vláda se zaměřuje spíše na násilné aspekty, Athéna je spíše božský stratég. Ostatně, je to bohyně moudrosti, ochránkyně práva a statečnosti. Nejlepší způsob pro Berany, jak se spojit se svou vnitřní bohyní Athénou, je neustále klást svoje vášně, poslání a hodnotu, nade vše ostatní. Ctěte svou individualitu a nikdy se neponižujte, zvláště ne kvůli mužům.

Býk – Lakšmí

Lakšmí je hinduistická bohyně bohatství a štěstí, která je spojená s krásou, prosperitou, plodností a silou. Je známá jako bohyně, která žehná jen těm, kteří si váží nejen peněz, ale i věcí, které nejsou materiální. Hinduisté věří, že tam, kam vstoupí Lakšmí, vládne harmonie a zmizí všechny starosti. Ženám narozeným ve znamení Býka připomíná, že skutečné bohatství není v pouhém materialismu a že hmotné bohatství neznamená nic, pokud nestojíte pevně nohama na zemi. Povzbuzuje vás, abyste uměly peníze nejen vydělat, ale také abyste se staraly i o své tělo, které je vaším chrámem.

Foto: reddees, Shutterstock.com

Bohatství a hojnost, to nejsou jen penízeFoto: reddees, Shutterstock.com

Blíženci – Eris

Eris je řecká bohyně sváru, rivality a válečných konfliktů. Je také bohyní chaosu. Chaos je mocná magická síla, která se neřídí žádnými pravidly. Eris je bohyně, která ví, jak rozhýbat i to, co se nehýbe, a která učí, jak si užívat každou minutu. To dokonale vystihuje osobnost Blíženců a jejich sklony k dramatům. Eris přichází, aby vám připomněla, že bez ohledu na to, co uděláte, vždy bude existovat mocná chaotická božská ženská síla, díky níž se mohou i ty nejmocnější struktury patriarchátu rozpadnout. Ženám ve znamení Blíženců tato bohyně ukazuje, jak přijmout svou vnitřní chaotickou identitu a nenechat se ničím omezovat. Jejím největším darem pro ženy Blíženkyně je schopnost přizpůsobit se v každé situaci a ctít svou individualitu.

Rak – Luna

Luna je římská bohyně Měsíce, která jezdí na stříbrném voze taženým dvěma koňmi po noční obloze. Často je nazývána jako „dvounohá královna hvězd“ a její nadvláda pokrývá nejen vše, co je pod noční oblohou, ale taky vše, co se děje v hlubinách lidské duše. Luna ovládá příliv a odliv oceánu, cykly těla i sílu samotné země. Luna vyzývá ženy ve znamení Raka, aby následovaly lunární cykly, díky čemuž zvládnou emocionální stavy a snáze pak projdou životem. Pokud budete plánovat vše podle fází Měsíce, najdete úspěch ve všech sférách života. Meditujte během úplňku i novoluní, to vám umožní stát se silnějšími na těle i duši.

Lev – Sekhmet

Egyptská bohyně Sekhmet je dcerou boha Slunce Ra a je bohyní války, léčení a ochrany. Staří Egypťané věřili, že má moc odvrátit všechny nemoci. Stejně jako slunce, které dává život i smrt, může nás Sekhmet zničit jediným pohledem svého oka, nebo nám dát sílu žít zdravý život. Tato bohyně vás může pozvednout, abyste se stali mocnějšími, než byli faraoni. Ženám ve znamení Lva tato bohyně dává schopnost jasně zářit a ovlivňovat vše, co je obklopuje. Uvědomte si vlastní božství a svou sílu a naučte se je používat k léčení či ke spálení špatných věcí.

Foto: bunebake, Shutterstock.com

Lvice mohou využít sílu boha SlunceFoto: bunebake, Shutterstock.com

Panna – Inanna

Tato bohyně byla uctívána v mezopotámském náboženství a je spojovaná s láskou, krásou, sexem a politickou mocí. Původně ji Sumerové uctívali jako Inannu, Babylóňané a Asyřané později pod názvem Ištar. Nazývali ji „královnou nebes“. Tato bohyně ví, že ženská síla pochází z převzetí odpovědnosti za svou sexualitu a celkový život. Jako jedna z mála bohyň mohla sestoupit do podsvětí a vrátit se nezraněná bez sebemenšího škrábnutí. Její láska a oddanost nezná mezí. Inanna vyzývá ženy narozené ve znamení Panny, aby hrdě přijímaly své ženství, a jediné, co musí každá Panna udělat, je nikdy neohrozit svou nezávislost a identitu. Ujistěte se, že vaše vlastní potřeby jsou naplňovány a že váš hlas je vždy slyšet.

Váhy – Afrodita

Bohyně Afrodita je proslulá svou krásou i slávou. Řekové ji uctívali jako nejvyšší bohyni lásky, chtíče, krásy, vášně, potěšení a plodnosti, ale také války. Byla koneckonců důvodem, proč začala Trojská válka. Afrodita má v sobě překvapivý rys férovosti, proto je spojovaná se spravedlností. Afrodita vyzývá ženy ve znamení Vah, aby svobodně využívaly sílu svého ženství – ať už v zasedací síni, ložnici nebo na bojišti. Afrodita dává Vahám schopnost vidět situace z různých úhlů pohledu, schopnost vcítit se do druhých a zároveň být moudrá a strategická. Uctívejte bohyni tím, že budete pěstovat svou krásu, vnitřní i vnější. Používejte ale krásu moudře, abyste byly jako ženy silnější.

Štír – Kálí

Kálí je hinduistická bohyně spojená se smrtí a zánikem. Je považovaná za vládkyni času a změn. Je protějškem boha Šivy a je matkou všech živých bytostí. Mnozí se jí bojí, protože se živila krví hříšníků, zvláště těch, kteří ubližovali ženám. Ti, kdo mají čisté srdce, se jí bát ale nemusí, ty naopak chrání a miluje, aniž by chtěla něco na oplátku. Říká se, že ti, kteří jí důvěřují a mají oddané srdce, zůstanou nedotčení ani nejhoršími pohromami. Ženám ve znamení Štíra tato bohyně dává sílu objevit sama sebe a stát se úspěšnou na cestě životem, aniž by se nechaly zotročit minulostí. Kálí chce, abyste si pamatovaly, že vás nedefinuje minulost, která je jen částí vaší cesty. Díky Kálí si pamatujte, že se v životě nemusíte ničeho bát a že máte zcela důvěřovat svému nitru.

Foto: suprabhat, Shutterstock.com

O své vnitřní síle možná nevíte, ale když se na ni začnete soustředit, budou se dít věci!Foto: suprabhat, Shutterstock.com

Střelec – Diana

Římská bohyně Diana je bohyní lovu, divočiny, zvířat a dobrodružství. Staří Římané si vážili jejího otevřeného srdce a svobodného ducha a oceňovali skutečnost, že na rozdíl od jiných bohů se nevměšovala do jejich životů. Diana dávala přednost lesům a útěchu nacházela u zvířat. Zvířata nelžou, nepodvádějí a nemají zlé úmysly. Vládne také magii, která vychází z pochopení božského spojení s přírodou. Ženám ve znamení Střelce dává Diana schopnost mířit vysoko a dosahovat svých cílů. Dává svobodu „lovit“ to, co chcete, a vzít si to. Sytí touhu Střelců po dobrodružství a odvahu uniknout z izolujících čtyř stěn domácnosti, abyste mohly prozkoumávat svět. Učí vás také mluvit pravdu a bojovat proti nespravedlnosti.

Kozoroh – Parvati

Tato hinduistická bohyně je bohyní síly, harmonie, výživy, oddanosti a mateřství. Často je zobrazována jako krásná žena po boku boha Šivy. Její nebojácnost ji umožnila bojovat i s mocnými démony. Bohyně Parvati ukazuje ženám ve znamení Kozoroha, aby byly silné, měly silnou vůli a trpělivost. Zároveň v nich povzbuzuje sebelásku, radost ze života, podporuje prožívání těla a pomáhá nalézt vlastní vnitřní oheň. Díky Parvati se zbavíte strachů, úzkostí a pocitů viny. Hrajte každou roli, kterou v životě máte, s hrdostí, respektujte tyto vztahy, aniž byste ohrozily vlastní integritu. Máte moc proměnit každého, kdo vás miluje, v samotného boha.

Vodnář – Saraswati

Saraswati je bohyně vědění, moudrosti, učení a všech forem umění – klasického i moderního. Byla zuřivě vzpurná a nezávislá a často zpochybňovala autoritu a moc trojice Brahmy, Višnua a Šivy. Dokonce odmítala rodit děti a vést klasický domácí život. Ví, že skutečnou mocí jsou znalosti, které jediné jí mohou přinést moudrost. Ženám ve znamení Vodnáře tato bohyně ukazuje, že je nutné prozkoumávat všechny věci kolem sebe. Díky Saraswati zůstanete neochvějně nezávislé a budete odmítat genderové předsudky. Poctěte tuto bohyni tím, že se budete neustále vzdělávat. Učení je způsob, jak se vyvíjet a jak získat moudrost.

Ryby – Ganga

Ganga je hinduistická bohyně odpuštění. Ganga, ztělesnění řeky Gangy, je vnímána jako matka lidstva a nositelka duchovního osvobození. To je taky důvod, proč poutníci sypou popel zesnulých do řeky a modlí se, aby jim byly odpuštěny hříchy. Ve skutečnosti se i živí mohou ponořit do jejích mocných vod, nechat smýt své hříchy a očistit svou duši pro nové začátky. Ganga odpouští každému, kdo s ní přijde do styku. Ví, že jejich hříchy jsou pouze materiální iluze, a dokáže vidět jejich skutečné já. Proto je také vnímána jako soucitná bohyně. Ženám ve znamení Ryb tato bohyně ukazuje, aby měly soucit světců a božskou schopnost odpouštět. Nasměrujte svou vnitřní bohyni Gangu tak, abyste aktivně praktikovaly odpuštění, zejména se naučily odpouštět sami sobě. Pak se dokážete odpoutat i od toxických vztahů.

Reklama

Načítám