Hlavní obsah

Největší paličáci horoskopu: Tato 4 znamení nikdy neustoupí! Stojí si za svým, i když si tím škodí

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paličatost může mít velké výhody: ve chvílích, kdy všichni odpadají nebo se vzdávají, tvrdohlavci drží. Nenechají si nic rozmluvit, stojí si za svými názory, postoji a činy. Horší je, když trvají na svém, i když už jde o evidentní hloupost, která ničí je i jejich okolí.

Článek

Někdo je nejistý a nechává se více či méně ovlivnit názory druhých, jiný si vyslechne argumenty, zváží rozdílný pohled na věc a možná změní názor. Ale existují lidé, kteří necouvnou ani o kousek, i kdyby věděli, že nemají pravdu. Ze zásady neustupují. Která znamení zvěrokruhu patří mezi největší paličáky?

4 největší umíněnci zvěrokruhu

Mezi tvrdohlavce se řadí představitelé zemských znamení – zejména zrozenci Býka a Kozoroha, méně Panny – a dále poměrně překvapivě lidé narození ve znamení Vah a Štíra. Každé je umíněné jiným způsobem a v něčem jiném, ale pohnout s jejich postoji a pravdami bývá občas více než těžké.

1. Býk je král paličáků

Býci jsou materiálně založení. Základním nutkáním každého pořádného Býka je zajistit si všechny hmotné záležitosti: domov, dobré zaměstnání a peníze na osobním účtu. Pak jsou šťastní, ale také neústupní. Rozhodně nehodlají slevit z postupů a pravd, které je k dobytým metám dovedly. Na svém si trvají s nevídanou neústupností a zarputile a často ke své škodě odmítají pochopit, že časy se mění.

2. Kozoroh je podezřívavý ke všem novinkám

Samostatní a ctižádostiví, ale také pěkní pedanti. Kozorozi jsou sice ze všech znamení zvěrokruhu nejpraktičtější, ale také nekonzervativnější. Ze strachu z konkurence a nových a nepředvídatelných věcí si svůj život pečlivě plánují a přitom se drží starých osvědčených vzorů a struktur. Jsou to stratégové života, ale ve chvíli, kdy jim osud zamíchá kartami, se jen ztuha přizpůsobují.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Občas všichni zatvrzele trvají na svých pravdách a neradi se přizpůsobují překvapivým novinkám, přesto zemská znamení změny přijímají s nejmenším nadšením Foto: fizkes, Shutterstock.com

3. Paličatá nerozhodnost Vah

Váhy patří mezi kardinální znamení a to mimo jiné znamená, že ani ony z boje jen tak lehce neustupují. Jsou umanuté, obzvláště když jsou přesvědčené o své pravdě, ke které došly po nekonečných rozvahách. Kvůli své neochotě podstupovat konflikty čas od času volí strategii jediné pravdy – té své. Najednou jsou slepé a hluché k názorům a postojům druhých.

4. Štír nikdy neustupuje

Nebojí se změn. Naopak. Štíři mimořádně dobře fungují třeba jako „nové koště“ v nevýkonných či vyčerpaných organizacích a provozech. Změní zde úplně všechno včetně počtu zaměstnanců a výše jejich platu. Mají jiný problém: milují moc nad druhými lidmi a v jejích službách se z nich stávají fanatici své pravdy. Umíněně na ní trvají, na kompromisy nepřistupují. Drží se svých pevných idejí víc než houževnatě.

V čem jsou další znamení nejvíc paličatá?

  • Berani se nikdy nenechají odradit neúspěchem, vždy se dokážou znovu nadchnout a opakovaně si rozbíjet hlavu o neprostupnou zeď.
  • Blíženci nepřestanou hledat nové podněty a informace, které pouze oni dokážou bystře, přesně a rychle vyhodnotit.
  • Raci houževnatě chrání svůj domov a rodinu.
  • Lvi se nikdy nevzdají své hrdosti a důstojnosti.
  • Panny si nenechají vymluvit svoji jednostrannou zaměřenost na účelnost. Často se stávají rutinéry, jejich výhodou však je, že nikdy nebudou dělat nahodilé změny.
  • Střelci nesleví ze svých ideálů a velikášských plánů.
  • Vodnáři se nevzdají svého pocitu výjimečnosti.
  • Ryby umějí být v mimořádných situacích mimořádně tvrdé, chladné a neústupné. V jejich podání se voda mění v led.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Související témata:

Načítám