Hlavní obsah

Partnerské zrcadlení horoskopu: Jak se milují a nenávidí lidé, kteří se narodili ve stejném znamení

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Astrologie sice tvrdí, že neexistují dva partneři, kteří by k sobě nedokázali najít cestu přes lásku a vzájemnou toleranci, ale také říká, že některé dvojice to mají jednodušší – a jiné těžší. Jak se bude v přátelství, lásce a ve společném životě dařit lidem, kteří ve vztahu zrcadlí sami sebe?

Článek

Lidé, kteří se narodili ve stejném znamení zvěrokruhu, si jsou vždy v něčem základním podobní. Jak se jim žije ve společném vztahu, v němž vidí vždy kousek sami sebe? Mohou se milovat i nenávidět, jejich společné vlastnosti je mohou spojovat i rozdělovat. Jejich vztah je neutrální – s tím, že astrologie jim ale do počátku jejich lásky nadělila prvotní jiskru, zájem, vzrušení. Jejich další osud však leží jen a jen v jejich rukou…

Berani: dva největší ohnivci zvěrokruhu

Pořádná jízda, která se ale může vydařit. Tihle dva si většinou rozumějí, mají pochopení pro svůj temperament, impulzivní povahu. Podobně prožívají své vášně, oba jsou energičtí a aktivní. Je mnoho manželství a partnerských vztahů, kdy to těmhle dvěma vyjde. Dokonce i hádky a roztržky dokážou překonávat bez hlubších šrámů na duši. V milostných vztazích vše řeší dobrý sex, v přátelství například sport. Jediným, ale zato velkým úskalím je problém, kdo doma zavelí. Velet a rozhodovat totiž chtějí oba.

Býci: dva největší paličáci

Potkali se dva největší paličáci horoskopu. Otázkou jejich harmonického soužití je, jak moc budou schopní ustupovat ze svých pevně zaujatých pozic, jakou míru tolerance k sobě dokážou projevit. Jinak jim toho moc ve vzájemném štěstí chybět nebude. Oba milují krásu, pohodlí, luxus, přírodu, dobré jídlo a pití. Jsou i stejně smyslní a vášniví. Navzájem si dodávají pocit bezpečí a pevného zázemí. V čem může být problém? V nedostatku vzruchu a neochotě si do života pustit změnu. Nuda a stereotyp jsou největší zabijáci jejich vztahu.

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Tolerance je základ každého vztahu, a nejen toho, jemuž vládnou dva největší paličáci zvěrokruhuFoto: George Rudy, Shutterstock.com

Blíženci: dva největší zvědavci

Potkají-li se tihle dva, řeč stát rozhodně nebude. Je to nejupovídanější znamení zvěrokruhu, jeho mentální pohyb je pověstný, jeho zvědavost ostatně také. Ve společné domácnosti bude živo a veselo. Občas sice nebude uklizeno, lednice i plotna prázdná, ale diskuse se vede… Vyhovují si i v prožívání citů, respektive v jejich nehlubokém prožívání, které se ale nevylučuje s jiskřivostí jejich lásky. Problémem však mohou být sklony Blíženců k nevěře ze zvědavosti, kterou si sice dokážou navzájem tolerovat, ale znáte to přísloví o džbánu a jeho uchu.

Raci: dva nejlepší rodiče zvěrokruhu

Oba jsou citliví, jemní, velmi kreativní a mají velkou fantazii. Oba milují rodinu, své potomky, oba o ně dokážou dokonale pečovat. Jestli existuje otec s velkým O, tak je to kromě Kozoroha Rak. Matka nemá v ostatních znameních konkurenci. Nejsou lepší mámy, než jsou ženy narozené v tomto znamení. O děti se starají s nebeskou trpělivostí a starostlivostí, jsou empatické, dokážou vycítit jejich radosti i starosti beze slov. Nicméně, jedná se o kardinální znamení, jsou to tedy jedinci, kteří vždy chtějí dospět ke svému cíli, mají svou pravdu, své postupy. A jelikož jsou mistrní manipulátoři horoskopu, dokážou zahájit ve jménu svých cílů válku vedenou i zbraněmi hromadného ničení.

Lvi: dva největší srdcaři zvěrokruhu

Jak se spolu popasují dva pyšní vůdci? Docela těžko. Soužití dvou tak dominantních partnerů může být problém. Oba vyžadují obdiv druhého, oba chtějí být vítězi, oba jsou hrdí sami na sebe. Zbude jim kousek lásky i pro toho druhého? Mohlo by, mají velké srdce, ale musejí v sobě nalézt značnou dávku tolerance, obdivu k druhému a dostatečnou dávku humoru. Pokud je radost, kreativita, hravost a humor neopustí, nikdy se neopustí ani oni dva.

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Velkou předností všech Lvů je srdce na pravém místě. Není náhoda, že tomuto orgánu podle tradiční astrologie vládnou Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Panny: dva umělci všedního dne

Dvě praktické, pracovité a skromné Panny si rozumějí. Mohlo by se zdát, že spolu povedou nudný život bez větších vzruchů, ale není tomu tak. Umějí si plně užít života úplně stejně jako jiná znamení, jenom si ho na rozdíl od ostatních lépe zorganizují. Vědí, kdy je čas práce a kdy zábavy. Jsou inteligentní a bystré, tudíž mezi nimi neustále proudí jiskřivá mentální energie, která jim osvěžuje i ty nejvšednější dny. V lásce jsou přes svůj vztah k realitě velmi romantické a něžné. Život si dokážou plně vychutnat i z jeho jemnější stránky.

Váhy: dva největší milovníci všeho krásného

Potkávají se dva jedinci příjemného vzhledu a chování, stejného vkusu, smyslu pro krásno, eleganci a harmonii. Partneři, kterým vládne Venuše, planeta lásky. Dalo by se tedy předpokládat, že milostné city mezi nimi jen pokvetou. A částečně je to i pravda. Oba se snaží vyhýbat hádkám, konfliktům a názorovým střetům, oba milují svůj krásný domov, oceňují výjimečnost toho druhého. Oba jsou tolerantní. Partnerství, potažmo manželství si velmi cení. Problém je, že přes své partnerské založení čas od času pokukují i po jiných. Zamilovávají se pak rychle a docela bezhlavě.

Štíři: dva nejvášnivější jedinci

V tomto partnerství se setkávají velké vášně, intenzivní emoce, velká porce tajemnosti, svůdnosti a sexuálního vyzařování. Je to také setkání dvou organizačně zdatných, nesmírně pracovitých a obětavých jedinců. Jejich soužití může být pohádkou i tragédií zároveň, protože jejich láska je nekonečná, nekonečná však může být i nenávist Štírů. Vládcem znamení je podle moderní astrologie Pluto, symbol smrti i znovuzrození. A jejich soužití této symbolice odpovídá: láska, která hory přenáší, nenávist, co devastuje. Přesto jsou oba znovu a znovu připraveni žít svou věčnou pohádku.

Foto: Summer loveee, Shutterstock.com

Láska až za hrob je heslem ve vztahu dvou Štírů Foto: Summer loveee, Shutterstock.com

Střelci: dva největší optimisté a dobrodruzi

Jak to mezi nimi dopadne, vědí pouze oni dva. Všechny scénáře jsou možné. Dva jedinci plní nových myšlenek, velkých vizí, svobodomyslných názorů. Dva dobrodruzi, kteří jdou nekompromisně vstříc svému štěstí. Otázkou zůstává, zda dokážou své cíle sladit v cíl společný a zda jim na společné cestě vydrží jejich pověstný humor a nadhled. Pokud ano, jejich souladnému životu nic nebrání.

Kozorozi: dva největší vytrvalci

Tihle dva si budou rozumět. Ctí tradice, milují rodinu, jsou horlivými zastánci konzervativních hodnot. Sebekázeň, disciplína, zdravý rozum je věrně provázejí životem. Mají tendenci vlastní city odsouvat na vedlejší kolej – a právě v tom tkví nebezpečí jejich soužití. Z jejich života pod tíhou úkolů a starostí může postupně vyprchat radost a zábava. Měli by si dopřávat kousek pošetilosti a kousek náhody. Vesmír jim do života přihraje něco, co sice vůbec nezamýšleli, ale co může být to nejlepší, co je v životě potká.

Vodnáři: dva největší objevitelé i rebelové

Spojuje je touha po svobodě, upřímnost, loajalita, tolerance. Spojuje je i jistý citový odstup v lásce i přátelství. Rádi rebelují, jedou si po svém, žijí nezávisle i společně zároveň. Na druhou stranu jsou zásadoví a pedantičtí. A jak umějí moralizovat! Bude to tím, že je podle tradiční astrologie vládcem znamení Saturn – archetyp pevných zásad a pravidel. Dokážou-li tihle dva navzájem sladit obě rozporuplné složky svých povah, nic jim nebrání prožít harmonický a zároveň vzrušující jiskřivý život.

Ryby: dva největší snílci

Rozumějí si i beze slov, jsou na sebe intuitivně napojení. Funguje mezi nimi telepatie, vědí o druhém, i když se jejich protějšek momentálně pohybuje na opačné straně zeměkoule. Společným životem je provází fantazie a kreativita. A také obětavost, péče, starostlivost, touha ochraňovat. Ve svých citech jsou zranitelní a zranit se mohou i navzájem. A zraněné Ryby se lehce proměňují ve žraloky: v predátory, kteří se stávají smrtelným nebezpečím pro své okolí, a co hůře, především samy pro sebe.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám