Hlavní obsah

Rašící úplněk přinese nebeskou událost! Štíři a Býci prožijí osudové okamžiky. Co čeká ostatní znamení?

Foto: Sanja_85, Shutterstock.com

Foto: Sanja_85, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před námi je 24. dubna čtvrtý letošní úplněk a bude to silný úplněk. Za prvé nastane v intenzivním a vášnivém znamení Štíra a za druhé bude jeho vliv poznamenán významnou konjunkcí planet Uran a Jupiter, která astrologicky symbolizuje průlom.

Článek

Dubnový úplněk nastane na svatého Jiří 24. dubna v 1:48 hod. na 4° znamení Štíra v den, o kterém lidové tradice říkají, že vylézají hadi a štíři. Svatý Jiří zase symbolizuje boj dobra se zlem. V tomto čase tedy budeme v sobě zabíjet zlo v podobě draka a povzbuzovat to dobré. Vliv úplňku mohou pociťovat zejména citlivější jedinci, tři dny před ním a tři dny po něm. Po předchozím úplňku v harmonickém a společenském znamení Vah přinese ten pod vládou tajuplného Štíra silnou energii, která bude posouvat děje buď vpřed, nebo je zcela zabrzdí. Na světlo vytáhne vše, co dosud zůstávalo skryté. Mimořádně silně se může projevovat sexualita. V čase štířího úplňku se nenechejte ovládnout závistí nebo žárlivostí. Dobrou zprávou pro všechny je, že bude vyrovnáván příznivým vlivem konjunkce Jupitera a Uranu.

  • Konjunkce proběhne 20. dubna ve znamení Býka a může přinést nebývalou radost ze života, výhodné známosti, zasnoubení, svatbu, úspěch i postup v povolání, výhodné smlouvy, zvětšení majetku, uzdravení. Přesný účinek se odvíjí od postavení konjunkce v osobním horoskopu. Obecně ale bude přát znamení Býka, Ryb a Panny.

Pod vlivem Štíra

Úplněk ve znamení Štíra je časem silných vášní a emocí. V tomto znamení se ukrývá nezdolná vůle, urputnost, dokonalá paměť, láska i nenávist. Štír jako představitel vodního živlu je plný tajemství, jež se skrývají pod povrchem a která je velmi těžké odhalit. Je také považován za nejerotičtější znamení zvěrokruhu, zároveň velmi hloubavé a intenzivní. Má v sobě cosi magického. Lidé narození pod jeho vládou bývají vášniví, bystří, akční, ale také podezíraví a nestrpí žádný odpor. To vše je skryto uvnitř, navenek na Štírech téměř nic nepoznáte. Jsou plní protikladů, v pozitivním stavu přinášejí úspěch, v negativní naopak zkázu.

Magické dny, které přejí plodnosti

Zatímco Měsíc bude v době úplňku ve znamení Štíra, Slunce se v tuto dobu nachází v Býku. Lidé narození v některém z těchto dvou znamení budou dubnovým úplňkem ovlivněni nejvíce, stejně tak jako ti, kteří mají ve Štíru nebo Býku svůj ascendent. Zatímco Býk je požitkář, důležité je pro něj smyslové potěšení a rád si užívá všechno, co je příjemné a krásné, Štír je znamení tajemné, vášnivé a nesmírně intuitivní. A právě napětí mezi Býkem a Štírem bude vyvolávat velmi silný erotický náboj. Pokud jde o sex, bude důležité nejen tělesné uspokojení, to Štírovi nestačí, potřebuje hluboký duševní vztah, splynutí duší. Den, kdy nastane dubnový úplněk, je i magický den přející plodnosti, což může být pozitivní zpráva pro ženy, kterým se nedaří otěhotnět.

Foto: Iuliia Fadeeva, Shutterstock.com

Úplněk vždy přeje početí, ten ve znamení Štíra dvojnásobněFoto: Iuliia Fadeeva, Shutterstock.com

Indiánský horoskop

Podle starých indiánských tradic se dubnovému úplňku někdy říká úplněk rašící trávy. Je zřejmé, že název vychází z toho, že právě v dubnu ze země roste první čerstvá tráva, která je nejen jasně zelená, ale také hezky měkká a citlivá. V době, kdy se indiáni proháněli prériemi, mohla novou trávu snadno zničit kopyta zvířat. Je to připomenutí, že se něco nového v životě rodí a měli bychom k tomu přistupovat opatrně a s citem. A také je to naděje na nový začátek, na naši tělesnou i duchovní obrodu. Někdy se tomuto úplňku také říká rybí nebo růžový, podle jedné z prvních jarních květin pocházejících ze Severní Ameriky – plamenky šídlolisté, jejíž drobné kvítky mají nádherně růžovou nebo jemně fialovou barvu.

Dubnový úplněk: Koho ovlivní nejvíc?

Čas úplňku je obvykle doba sklizně: co kdo zasel, to sklidí. A v dubnu budou nejvydatněji sklízet Štíři a Býci. Vzhledem k tomu, že úplněk nastane ve vodním elementu, ovlivní kromě Štíra i Raka a Ryby, zejména ty, kteří se narodili v prvním dekanu znamení. Významným je i pro Vodnáře a Lvy. Účinkem dubnového úplňku mohou být víc ovlivněni lidé, kteří mají v osobním horoskopu zdůrazněný 4° znamení Štíra a Býka anebo se za úplňku narodili.

Rašící úplněk a zdraví: Na co dát pozor?

Štír je podle tradiční astrologie ve vztahu k pohlavním orgánům, močovému měchýři a všem sexuálně přenosným chorobám. Vyznačuje se dobrou odolností i přes případně chatrné zdraví a velkou potřebou spánku. V době jeho vlivu si chraňte pohlavní orgány, konečník a močové ústrojí. Pozor na nachlazení, infekci nebo nakažení při náhodných erotických známostech.

Vliv dubnového úplňku

  • Beranům může přinést nejen vášnivé city, ale do jejich životů vstoupí člověk, který na ně bude mít průlomový vliv. Může jim přinést nemalé peníze nebo zázračně zvýšené sebevědomí.
  • Býkům dopřeje zásadní chvíle, které mohou zcela změnit jejich život. Realitu začnou řešit s větším optimismem. Čeká je uzdravení na duši i tělu. Pozor jen na tlakové situace v zaměstnání.
  • Blíženci v oblasti zdraví objeví nové léčebné techniky, mohou změnit svůj jídelníček. Čekají je i pozitivní změny na pracovišti.
  • Pro Raky je to vynikající příležitost, kdy mohou vyniknout v kariéře. Může se dostavit dlouho očekávaný obrat. Podstatná změna je čeká doma, ženy mohou otěhotnět.
  • Pro Lvy je dubnový úplněk poměrně náročným časem. Mohou prožít skutečně vypjaté situace, které je mohou psychicky i fyzicky vyčerpat. Trpělivost a opatrnost jsou zcela namístě.
  • Ze života Panen může odejít náhle člověk, který je dlouhodobě trápil nebo obtěžoval.
  • Pro Váhy je dubnový úplněk neutrálním časem. Váhy si tak odpočinou po pro ně náročném uplynulém úplňku.
  • Štíři budou muset prokázat svoji odvahu, statečnost či hrdinství. Silný úplněk s výraznou energii někteří přivítají a pokusí se změnit vše o 180 stupňů, jiní k tomu budou donuceni okolnostmi. Mohou i zmoudřet prostřednictvím dětí svého partnera.
  • Střelce čeká menší bilancování. Zhodnotí si, co se jim za uplynulé období podařilo a na co by se do budoucnosti měli zaměřit.
  • Kozorozi se rozhodnou více se věnovat zábavě. Někteří se dokonce odhodlají k větším investicím.
  • Vodnáři by se měli o dubnovém úplňku co nejvíce soustředit na sebe a své pocity. Silná energie by je mohla nasměrovat na nový životní cíl.
  • Pro Ryby je to vynikající čas, ve kterém se jim mohou plnit všechny sny a přání, zejména ta romantická.

Načítám