Hlavní obsah

Nemoci podle zvěrokruhu: jaká jsou znamení pacienti?

Foto: Halfpoint, Shutterstock.com

Foto: Halfpoint, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak se chováte, když na vás dopadne nějaká choroba? Snažíte se to přechodit a statečně vyrážíte do světa i s nosem, z kterého teče jako z kohoutku? Nebo ulehnete do postele už se zvýšenou teplotou a zodpovědně berete léky a vitaminy, dokud to nepřejde? Podívejte se, Jací pacienti jsou jednotlivá znamení a jak zvládají stonání.

Článek

Vyležet někdy nemoc tak, jak „by se mělo“, vyžaduje od pacienta trpělivost a důslednost, která některým znamením ovšem chybí. Podívejte se s námi na to, která znamení nemají problém zůstat v posteli a brát vitaminy a kdo utíká z domova, jakmile mu to teploty jen trochu dovolí. Každé znamení zvěrokruhu se v případě nemoci chová trochu jinak, co platí právě pro vás nebo vaše nejbližší?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou naprosto příšerní pacienti. Toto znamení lze označit jako „děti zvěrokruhu“. A přesně jako malé děti se chovají i v okamžiku, kdy onemocní. Když je jim opravdu ouvej, vyvádějí a fňukají, potřebují hromadu pozornosti, lásky a opečovávání. Jakmile opadnou horečky a bolesti, vyběhli by z postele raz dva, protože se prostě hrozně nudí. Berani neposedí na jednom místě a nutnost ležet a popíjet horký čaj, to se pro ně rovná mukám pekelným.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Tvrdohlaví Býci se nenechají skolit jen tak něčím. Chvíli trvá, než si připustí, že tohle už není jen obyčejná rýmička. Když už ale svůj stav zhodnotí jako stonáníhodný, jsou velmi zodpovědní a z postele se nehnou. Rádi se nechají trochu obskakovat, ale nechtějí být na obtíž, takže se o sebe zvládnou postarat i sami. Pokud jim chcete v nemoci zvednout náladu, uvařte jim něco skvělého, to jim projasní den na sto procent. Jídlo je klíčem k jejich srdci i zdraví.

Foto: Ana Blazic Pavlovic, Shutterstock.com

Když už Býk připustí, že je nemocný, je zodpovědný pacientFoto: Ana Blazic Pavlovic, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci umí být pěkní hypochondři, kteří trvají na tom, že jedno kýchnutí znamená, že jsou na prahu smrti. Zároveň se někdy stane, že se snaží přechodit i zápal plic. Záleží na tom, co se v jejich životě právě děje – pokud mají před sebou něco, co si nechtějí nechat ujít, ať už je to projekt v práci nebo koncert, na který se těší, budou zuby nehty bojovat o to, aby jim nikdo neschopenku nenapsal. Ale pokud se zrovna jen tak bezcílně plácají? Promarodí klidně celý měsíc.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jsou ohledně zdraví hodně opatrní a velmi zodpovědní pacienti. Když jsou nemocní, většinou se snaží nikoho extrémně neobtěžovat a poklidně se vyležet tak, aby na to nikdo nepřišel – ani rodina, ani zaměstnavatel, nikdo. Nevzali by si ale na triko, že nakazí někoho dalšího, takže rozhodně nepatří mezi chronické kašlače, kterým se všichni na pracovišti vyhýbají. Pokud navíc stoná někdo jiný, můžou se samou starostí a péčí roztrhat na kousky.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi dávají hrozně neradi najevo jakoukoli slabost. Chtějí být v očích všech za neporazitelné hrdiny a nemoc považují za něco pod svou úroveň. Když tedy pocítí, že na ně něco leze, nasadí všechny prostředky, aby se vyhnuli tomu, že s chorobou ulehnou. To totiž vnímají jako osobní selhání. Mají taky trochu pocit, že bez nich svět přestane existovat, takže i když už zůstanou doma na neschopence, všechno hezky zpovzdálí řídí a do práce se vrací hned, jak jim klesne teplota. V tom jsou nepoučitelní.

Foto: Doro Guzenda, Shutterstock.com

Lvů se přece nemoci netýkají! Přesto ani jim se někdy nevyhnou a Lev musí zkrotnoutFoto: Doro Guzenda, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny nestonají. Nemají na to čas a nenaplánovaly si to. Jejich pečlivě zorganizovaný diář přece nebude nic narušovat! Na všechny domluvené schůzky se dostaví i na smrtelné posteli, a co víc, nikdo na nich nepozná, jak hrozně jim je, protože to by přece bylo neprofesionální. Jsou to asi nejhorší pacienti z celého horoskopu, tvrdohlavě odmítají skutečnost, že nemoci se žádnými diáři a rozvrhy neřídí. Prostě to přechodí a hotovo. Pocit, že jsou vyřazeni z provozu, totiž lidé v tomhle znamení prostě neuznávají.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy jsou poměrně křehké znamení, které si na svůj zdravotní stav musí dávat pozor, jinak to ošklivě odskáče. Jsou s tím srozuměny a ví, že když na ně něco leze, nesmí to podcenit, protože by pak doléčování trvalo daleko déle. Ačkoli si o nich mohou kolegové v práci ledacos šuškat, Váhy tohle mají srovnané a ví, že se zdravím se nehazarduje. Na imunitě soustavně pracují a většinou mají dobře propracovaný „uzdravovací mechanismus“, aby se z každé nemoci dostaly co nejdříve.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Lidé narození ve znamení Štíra jsou naprosto příšerní pacienti, nemoci je rozčilují. Nesnáší, když jejich život řídí někdo jiný než oni sami. Že by jim choroba měla diktovat co a jak? Ani náhodou. Většinou tedy předstírají, že jim nic není, dokud se nedostanou do fáze oživlé mrtvoly, kdy už se to předstírat nedá. Jsou velkými fanoušky „oživovacích léků“ v podobě nejrůznějších horkých nápojů, které jim pomáhají přežít běžné nasazení. Netřeba zdůrazňovat, že pro jejich zdraví to nic ideálního není.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci berou věci zkrátka tak, jak přichází, včetně nemoci. Tedy ne že by měli ze stonání nějakou radost, naopak, neradi přicházejí o cokoli, co se zrovna děje. Ale když jejich tělo zavelí, že je čas zalézt do peřin, poslušně zalehnou, protože je jim jasné, že tak bude jejich návrat do normálu nejrychlejší. Rozčilují je ti, kteří chodí mezi druhé i s nemocí. Stonání berou zodpovědně a chápou, že někdy choroba vyžaduje i delší čas.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi se řídí veškerými radami lékařů. Bývají trochu hypochondři a často navštěvují odborníky i s něčím, co by jiné znamení jen klidně odmávlo rukou. Nechtějí nic nechat náhodě a lepší ze sebe udělat hlupáka, než přijít pozdě – to je jejich heslo. Když marodí, tak „správně“. Z postele se nehnou, léky berou v přesně daných časových intervalech, dopují se vitaminy a zapisují si měřenou teplotu. Je to pro ně totiž tak trochu experiment, rádi zkoumají své tělo a jeho mechanismy.

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Kozorozi spoléhají na slovo doktorů jako na zákonFoto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři pevně věří v sílu přírody a v to, že každé tělo má v sobě dost síly, aby se uzdravilo samo. Často se vyhýbají klasické západní medicíně a volí nejrůznější alternativy od bylin po homeopatika. Nemoc vždy chápou jako projev něčeho většího, neléčí tedy symptomy, snaží se dobrat skutečné příčiny toho, proč jejich tělo není v harmonii a komplikuje jim život. Jejich metody mohou být pro někoho překvapivé až odstrašující, ale oni svému tělu většinou velmi dobře intuitivně rozumí.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby nemají nijak extrémně odolnou imunitu a nemoci k nim přichází často, někdy i chronicky. Ryby tím trpí, mrzí je, že se na své zdraví nemohou spolehnout. V nemoci často upadají do trudnomyslné melancholie, a o to déle jim trvá uzdravení. Potřebují po svém boku někoho, kdo o ně bude pečovat a rozmazlovat je, a kdo na tom navíc bude trvat. Samy si totiž o pomoc neřeknou, aby neobtěžovaly, i když ji potřebují – tedy spíše z psychického hlediska.

Reklama

Načítám