Hlavní obsah

Jaký jste kov podle alchymistického horoskopu a co to znamená? Cín je paličatý, rtuť vnímavá

Foto: TierneyMJ, Shutterstock.com

Foto: TierneyMJ, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alchymistický horoskop je založen na kombinaci numerologie a kovů a vychází z předpokladu, že každý kov má svou vlastní energii. A podle toho, kdy jste se narodili, se dá určit, s kterým z nich jste energeticky propojeni. Budete-li chtít, můžete správným kovem přilákat pozitivní energii a odpuzovat vše negativní.

Článek

Možná už jste si svůj kov podvědomě vybrali, možná ani netušíte, který je ten váš a co to znamená. Jak zjistit, který to je? Je to snadné. Vezměte si na pomoc numerologii a zjistěte, jaké je vaše životní neboli osudové číslo.

Jak na to? Jednoduše sečtěte jednotlivé číslice v datu svého narození a pak je sčítejte tak dlouho, dokud nedojdete k jednocifernému údaji. Narodili jste se například 18. 3. 1983. Budete sčítat následovně: 1 + 8 + 3 + 1 + 9 + 8 + 3 = 33 = 3 + 3 = 6. Vaším životním číslem je v tomto případě číslo 6. 

Jaký kov k vám patří podle osudového čísla

Až si spočítáte své životní číslo, můžete zjistit, pod vlivem kterého kovu jste se narodili a jakou energii v sobě máte. Využijte ji k tomu nejlepšímu!

1 – Stříbro

Jste velmi nezávislí. Stříbro vám dává zvláštní sílu k útoku, pokud vám někdo ublíží. Jenže bohužel dost často bez toho, aniž byste si útok nejprve promysleli. Jste bezprostřední a vášniví, nesnášíte zákazy a toužíte po svobodě. Vaším životním údělem je být stále v pohybu.

2 – Železo

Jste atraktivní, nezávislí a podobně jako jedničky máte rádi svobodu. Železo vám dává bojovnost, ale také zranitelnost. Co máte na srdci, to na jazyku. Máte křehkou duši a bojíte se jejího zranění, proto se snažíte skrývat za masku povrchnosti. Dařit se vám bude v manuálních profesích a umění.

Foto: RHJPhtotos, Shutterstock.com

Železo je kov důležitý pro stavbu celého vesmíru, lidé ho pro sebe získávají ze železných rud.Foto: RHJPhtotos, Shutterstock.com

3 – Rtuť

Jste vnímaví, vtipní, inteligentní a umíte se přizpůsobit jakékoli situaci. Díky rtuti jste společenští a rádi si užíváte život naplno. Nuda není nic pro vás, dáváte přednost dobrodružství. Jste výborní v cestovním ruchu nebo tam, kde je potřeba komunikovat.

4 – Zinek

Jste impulzivní, spravedliví a optimističtí a také citliví a velice kreativní. Zinek vám dává velký smysl pro čest a zodpovědnost, které jsou pro vás na prvním místě. Máte vzácný dar: vždy moc dobře víte, jak podpořit a zbavit špatné nálady lidi okolo sebe, přitom ale nejste lehkomyslní. Uspějete v umělecké branži.

5 – Cín

Pravděpodobně jste dynamičtí a dost paličatí. Vždy jdete tvrdě za svým cílem, někdy i přes mrtvoly. Ostatní o vás mohou říkat, že jste skoro jako stroj, který se nezastaví před ničím. Díky cínu jste pracovití a vaší snahou je dosáhnout všeho, po čem toužíte. Prioritou je pro vás rodina – tam jste velmi velkorysí.

Foto: vvoe, Shutterstock.com

Minerál cínovec je největším zdrojem cínu.Foto: vvoe, Shutterstock.com

6 – Olovo

Zřejmě jste dost plaší a citliví lidé, kteří nesnášejí konfliktní situace a negativní lidi. Pro ty ovšem představujete magnet, který je k vám přitahuje. Jste poctiví a loajální, nemáte rádi lži a nespravedlnost, a když je třeba, pomůžete slabším a potřebným. Daří se vám v jakékoli profesi, protože jste mistři detailů.

7 – Platina

Díky platině vás životem provází velké štěstí. Máte talent téměř na vše a také se vám skoro ve všem daří. Štěstí máte i v lásce a obecně ve vztazích. Někdy míváte ale problém otevřít se druhým a svěřit se jim. Vaším životním cílem je společenský úspěch. Moc vám záleží na tom, aby si vás druzí vážili. Skvěle se vám daří v módních oborech.

8 – Nikl

Nikl vám dává originalitu a také velkou nápaditost. Snažíte se vždy vyniknout a někdy působíte rozmarně. Jste přizpůsobiví a máte rádi, když se pořád něco děje. Změny vám nevadí, naopak je kvitujete s radostí, že můžete zkusit něco jiného. Vaší největší noční můrou je rutina.

Foto: Nanang Sugi, Shutterstock.com

Čistý nikl se v přírodě vyskytuje jen velice vzácně a získává se z niklových rud.Foto: Nanang Sugi, Shutterstock.com

9 – Zlato

Pravděpodobně máte neobyčejné kouzlo osobnosti. Jste vášniví, zajímaví, originální a také věrní. Máte velké charisma. Jste také velkorysí a laskaví, takže patříte k nejlepším partnerům i přátelům. Rádi se obklopujete krásnými věcmi a máte tendenci zbytečně utrácet. Jste ambiciózní, takže i když hodně utratíte, dokážete peníze zase rychle vydělat.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Reklama

Načítám