Hlavní obsah

Seriály podle horoskopu: Berani chtějí akci, Raci osvědčenou klasiku

Foto: Yuganov Konstantin, Shutterstock.com

Ilustrační fotoFoto: Yuganov Konstantin, Shutterstock.com

Reklama

Nejrůznějších seriálových streamovacích platforem a kanálů je v dnešní době nepřeberné množství a vybrat si, na co se dívat, nemusí být zrovna lehké. Co by nemělo ujít právě vašemu znamení?

Článek

Taky se čas od času ocitnete před televizní obrazovkou či monitorem počítače, něco byste si pustili, ale nevíte, na co se vrhnout? Seriály jsou přece jen závazek na delší dobu. Nemějte však strach. Máme pro vás tipy na show dle vkusu vašeho znamení zvěrokruhu a garantujeme vám, že něco vám do oka rozhodně padne. Toužíte spíš po romantice, nebo akci? Láká vás historické drama, nebo detektivka? Čtěte dále a zjistěte, co by vám nemělo ujít.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani samozřejmě touží po napětí a akci, které je budou udržovat na krajíčku pohovky během celého seriálu. Stejně tak neuškodí silné postavy s velkými ambicemi, které si jdou za svým cílem – emancipované hrdinky a hrdinové Berany baví víc než ušlápnuté chudinky. Zaujmout by je rozhodně mohlo španělské drama hned o několika prohnaných loupežích Papírový dům nebo americký krimithriller Ozark, který je kromě mafie také napěchovaný postavami, co si jdou tvrdě za svým a nic je nezastaví.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci hledají u seriálu hlavně odpočinek a zábavu, zkrátka chtějí něco, u čeho budou moci skutečně vypnout a zrelaxovat. Skvělým kandidátem tak bude třeba komediální seriál Brooklyn 99 z policejního prostředí, u kterého se bezpochyby nasmějí. Býky také budou bavit nejrůznější kuchařské soutěže a show – ať už zvolí třeba i v Česku vysílanou show MasterChef, nebo britské The Great British Bake Off s velmi poklidnou kulinářskou atmosférou, obojí jim přinese žádané uvolnění, zábavu a navíc pár tipů do kuchyně.

Foto: Michal Růžička / MAFRA / Profimedia

Dobré jídlo a Býk jdou vždycky k soběFoto: Michal Růžička / MAFRA / Profimedia

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci jsou nejzvědavějším a nejzvídavějším znamením zvěrokruhu a zajímat je budou zejména seriály, které jsou přidrzlé, vtipné, objevné a zejména chytré. To už se nevybírá snadno. Sázkou na jistotu bude rozhodně netflixovská Sexuální výchova, středoškolské drama, které věčné puberťáky Blížence jistě naprosto pohltí. Na podobnou strunu brnkají Rozhovory s přáteli dle stejnojmenné knihy od Sally Rooney. Stejně tak je bude bavit luštění detektivních případů s proslulým detektivem Holmesem v britském Sherlockovi.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jsou staří romantici se slabostí pro nostalgii a věci, které dobře znají. Pokud tedy nevědí, který seriál si pustit, rozhodně je uspokojí některá ze „starých dobrých klasik“. A mohou to být Gilmorova děvčata i Sex ve městě, Přátelé nebo novější Jak jsem poznal vaši matku. Ani s jedním u Raků rozhodně nešlápnete vedle. Ze současnějších romantických vztahových kousků bychom pro toto znamení zvěrokruhu doporučili hřejivou queer romanci Srdcerváči, čarodějnicky laděný Čas čarodějnic nebo v čase cestující Cizinku.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi budou chtít sledovat něco, co je dostane – a do kterého žánru zabrousí, to je vlastně jedno. Prostě něco mimořádného, návykového a s nádechem luxusu. Nadchnout by je rozhodně mohlo americké drama o podvodnici/podnikatelce/celebritě Neskutečná Anna. Stejně tak si jistě oblíbí seriál Super drbna, ať už sáhnou po originálu, nebo remaku, z prostředí zlaté mládeže, nebo Euforie, dramatický seriál se Zendayou v hlavní roli, který je oslní zejména svou velmi specifickou a propracovanou estetikou.

Foto: Profimedia.cz

Gossip Girl nadchne Lvy i LviceFoto: Profimedia.cz

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny si nerady vymývají mozek a potěší je, když jim i sledování seriálů přinese něco nového, nějak je obohatí a posune – a zároveň se u toho budou bavit, samozřejmě. Německý mysteriózní kousek Dark si pohrává s cestováním v čase a zamotá hlavu i těm zkušenějším divákům. Panny by také mohlo bavit zabroušení do historie a politiky, ať už je mírně upravená, nebo ne – a právě proto je rozhodně tipem pro ně Koruna o britské královské rodině nebo fiktivnější, ale o nic méně plné intrik a politických schémat fantasy drama Rod Draka.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy si užívají uvolněné, lehoučké seriály plné humoru a povrchnějších, snadných zápletek. Pokud se k tomu dá přidat špetka hudby a tance, o to lépe. Když bude navíc seriál esteticky přitažlivý, vítězí úplně. Sázkou na jistotu bude kultovní Glee, plné pěveckých a tanečních show, a tím pádem i chytlavých melodií, případně méně známé, ale atmosférou podobné Julie and the Phantoms. Svou stylizací je bude bavit i Veliká, satirický komediální seriál o Kateřině Veliké.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři si nejvíc „pochutnají“ na seriálech s děsivou hororovou atmosférou nebo aspoň špetkou mystiky a záhad. Duchařské klasiky z volně propojené série The Haunting je nadchnou, ať už půjde o Záhadné sídlo Bly, nebo Dům na kopci. Stejně tak seriál American Horror Story s mnoha sériemi rozpitvávajícími nejrůznější hororové zápletky od čarodějnic po starou psychiatrickou léčebnu. Současná hitovka z HBO The Last of Us z postapokalyptického světa stiženého houbovou nákazou je bezpochyby také okouzlí.

Foto: Profimedia.cz

Pořádný horor Štíra vždycky nadchneFoto: Profimedia.cz

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci si chtějí pustit něco, co je pobaví a dobře naladí, stejně tak mají rádi seriály plné dobrodružství a vzdálených míst a krajin, jak se ozývá cestovatel v nich. Bavit je budou rozhodně superhrdinské seriály z dílny Marvelu, za nás doporučujeme třeba seriál Loki nebo Moon Knight. Uspějí u nich i klasické sitcomy, ať už zvolí geekovskou Teorii velkého třesku, Takovou normální rodinku nebo již poměrně starý Krok za krokem. Ani kultovní klasiky typu Kancl nebo Simpsonovi nejsou mimo jejich záběr, právě naopak.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Jakkoli Kozorohové vždycky stojí nohama pevně na zemi a málokdy se „jen tak“ flákají, i oni musí u něčeho odpočívat. Pokud to „něco“ bude navíc s přesahem, o to lépe. I proto je rozhodně uchvátí drama Narcos o narkobaronovi Escobarovi a jeho životních eskapádách. Osloví je také Gangy z Birminghamu, když zůstaneme v tématu, tentokrát zase o mafii z Británie, ale s podobně propracovaným scénářem i kvalitními hereckými výkony. Cizí jim nebudou ani severští Vikingové, o dost odlehčenější, ale stále s historickým základem.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři chtějí něco zábavného, a pokud možno také trochu divného, o hrdinech, kteří nezapadají a vystupují a nelehce hledají své místo, ideálně se špetkou nadpřirozena a velkou fantazií. Nadchne je loňská novinka Wednesday s Jennou Ortegou v hlavní roli jakéhosi spin-off klasické Addamsovy rodiny nebo Sabrinina děsivá dobrodružství, teen drama s pokroucenou hororovou tematikou. The End of the F***ing World je poslední doporučení s postavami, které rozhodně nezapadají do běžného průměru a Vodnáře jistě osloví.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby a jejich divoká fantazie si užijí některý z mnoha fantasy kousků, které nám nejrůznější studia v poslední době servírují. Na špičku rozhodně patří Jeho temné esence dle knižní předlohy Philipa Pullmana o Lyře cestující mezi světy a bojující s největším zlem. Okouzlí je i Světlo a stíny také dle knižní předlohy Leigh Bardugo o griších, kteří ovládají nejrůznější druhy magie, nebo netflixovský Zaklínač či Sandman, nořící se do hlubin země snů, což je pro snivé Ryby možná vůbec nejlepší doporučení.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Reklama

Načítám