Hlavní obsah

Největší tajemství podle horoskopu: Co o sobě možná nevíte ani vy sami. Skrytý charakter všech znamení

Foto: Svitlana Sokolova, Shutterstock.com

Foto: Svitlana Sokolova, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Existují obecně známé charakteristiky, ve kterých jsou více či méně dobře popsány pozitivní a negativní vlastnosti znamení zvěrokruhu, jejich způsob myšlení, jednání i citové projevy. Méně uváděné jsou však jejich skryté stránky. Tajemství, která schovávají před ostatními. Jaké je vaše nejhlubší tajemství podle horoskopu?

Článek

Většině lidí záleží na tom, jak se jeví v očích ostatních, co si o nich druzí myslí, co k nim cítí. Proto obvykle svému okolí ukazují ty vlastnosti, o kterých se domnívají, že za ně budou oceňováni, milováni, obdivováni, přijímáni. Ty méně přitažlivé povahové rysy pak skrývají, potlačují nebo vytěsňují. Jsou to hluboká tajemství. Vlastnosti, které často nechtějí přiznat ani sami sobě. Jak jste na tom vy?

Beran

Působíte sebevědomě, vystupujete jako někdo, kdo ví, co chce. Ostatních se proto na jejich názor neptáte. Pravda je však jiná. Potřebujete od druhých potvrzení, že vaše činy i myšlenky jsou skvělé. Toužíte po ujištění, že jednáte správně, vyžadujete pochvalu. Pokud se vám jí nedostane, jste v lepším případě skleslí, v tom horším se můžete projevovat podrážděně, až agresivně.

  • Vaše největší tajemství: Toužíte po pochvale a potvrzení.

Býk

Ke své spokojenosti potřebujete jistoty. Nejprve musíte zabezpečit sami sebe, pak teprve myslíte na druhé. To ale ještě neznamená, že jste sobci. Pouze si v hloubi duše myslíte, že se o vás stejně nikdy nikdo nepostará, že jste na všecko sami nebo že všechno zvládnete udělat nejlépe. Podle vás leží tíha nebes výhradně na vašich bedrech.

  • Vaše největší tajemství: Musíte zabezpečit sebe, pak teprve ostatní.

Blíženci

Jste společenské znamení. Milujete lidi – dodávají vám intelektuální podněty, umějí i pobavit. Čím to, že přestože trávíte tolik času s přáteli, se občas cítíte tak osamělí? Tajně toužíte po vyšším citovém napojení na druhé, kterého se ale zároveň obáváte. Bojíte se dát najevo, jak ostatní potřebujete a jak hluboce je milujete.

  • Vaše největší tajemství: Umíte milovat a nejste tak nezávislí.
Foto: fornStudio, Shutterstock.com

Blíženci jsou velmi společenští a přátelští lidé, přesto se někdy cítí osamělíFoto: fornStudio, Shutterstock.com

Rak

Jste nejcitlivější a nejemocionálnější znamení zvěrokruhu. Chcete se starat o druhé, pečovat o ně. Pokud se vám ale něco v životě nevydaří, máte tendenci ze svého neúspěchu obviňovat druhé. Obvykle vinu svalujete na ty, u kterých máte pocit, že si to můžete dovolit. Občas to schytá někdo z rodiny, protože si myslíte, že si dostatečně neváží vaší péče a starostlivosti.

  • Vaše největší tajemství: Neumíte si přiznat vlastní vinu.

Lev

Chcete být středem pozornosti, potřebujete zářit a oslňovat druhé. Vůbec se vám nelíbí, když vaši skvělou hlavní roli převezme někdo jiný nebo se o to jen pokusí. Proč? Možná si dost nevěříte, možná máte pocit, že by vás ostatní mohli v něčem předběhnout, ohrozit. Když se světla reflektorů zaměří na někoho jiného, cítíte, že musíte zasáhnout, tedy předvést, jak jste dobří.

  • Vaše největší tajemství: Jste v hloubi duše dost nejistí.

Panna

Ostatní vás vidí jako racionální, praktické bytosti, které si umějí se životem poradit a ještě jim zbude dostatek energie pro druhé. Jste ale dost nároční, bohužel nejvíce sami na sebe. Nebudujte kolem sebe neprůstřelnou hradbu zdánlivého odstupu, přes kterou se k vám nikdo nedostane. I vy máte právo na selhání, nedokonalost a chyby.

  • Vaše největší tajemství: Jste citlivý člověk.

Váhy

Jste nejpřátelštější znamení ze všech. Rádi se potkáváte s lidmi, milujete jejich společnost, ale také si o nich všechno pamatujete: to dobré i zlé. Někdy můžete kvůli této vlastnosti ostatní skoro strašit i ve snech. Druzí přece zapomínají a odpouštějí. Vy nikdy – a bohužel jim jejich selhání umíte i v příhodný okamžik připomenout.

  • Vaše největší tajemství: Nikdy nezapomínáte.

Štír

Jste znamení tajemství. Dokážete ostatní rychle prokouknout, odhalit utajované vlastnosti a možná i skutky. Ale i vy se potřebujete svěřit se svými tajnostmi, vypovídat se ze svého hlubokého nitra. Působíte tak soběstačně, silně, samostatně, ale za siláckou maskou skrýváte nedůvěru. Máte pocit, že není, komu se svěřovat. Možná i proto, že až moc dobře víte, že žádné tajemství se dlouho neutají.

  • Vaše největší tajemství: Potřebujete někomu plně důvěřovat.
Foto: popcorner, Shutterstock.com

Jestliže svěříte své tajemství Štírovi, nikdy jej nikomu neprozradíFoto: popcorner, Shutterstock.com

Střelec

Jste šťastní lidé, kteří se umějí radovat ze života, ale i vy máte své vnitřní démony, se kterými bojujete. Jste velmi citliví, možná i proto jste občas tak ironičtí a sarkastičtí. A ještě jedno tajemství skrýváte. Rádi cestujete, ale pravým důvodem vašich cest může být únik. Utíkáte před svým životem anebo sami před sebou.

  • Vaše největší tajemství: Máte vnitřní démony.

Kozoroh

Jste tak zodpovědní, tolik toužíte po zabezpečení své rodiny a svých blízkých, že na sobě nenecháváte znát žádné vnitřní emoce. Působíte chladně, odtažitě, někdy i dost tvrdě. Přitom jste vřelí, srdeční a veselí lidé, toužíte po opravdové lásce. Tvrdě pracujete a zapomínáte žít.

  • Vaše největší tajemství: Jste velmi vřelí.

Vodnář

Za každou cenu chcete působit nezávislé a originálně. Někdy dost okázale předvádíte, jak vám na názorech a postojích druhých nezáleží. Ale je to pravda? Na ostatních jste závislí více, než jste si ochotní připustit. Teprve když jsou šťastní lidé okolo vás, jste šťastní i vy.

  • Vaše největší tajemství: Nejste tak jiní než ostatní.

Ryby

Možná si o vás ostatní myslí, že jste tvární, příliš obětaví a že vás mohou zneužívat. Dost často se mýlí. Vy velmi dobře poznáte, kdo to s vámi myslí dobře a kdo vás chce jen využít. Nikdy nebudete tolerovat nikoho, kdo by vám dlouhodobě ubližoval. Umíte se bránit.

  • Vaše největší tajemství: Nejste tak slabí, jak si druzí myslí.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám