Hlavní obsah

Největší lenoši a lajdáci horoskopu. Každý je někdy líný nebo flink, ale pro jedno znamení to neplatí!

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lenoši, darmošlapové, darmojedi, povaleči, ulejváci nebo zahálkové. Čeština má mnoho zvukomalebných výrazů pro lidi, kteří nic nedělají nebo se práci vyhýbají. A pěkně to schytali i lajdáci a flákači. Kdo má podle horoskopu největší sklony k lenivosti a lajdáctví?

Článek

Nepleťte si lenochy s lajdáky. Lenochy jen těžko přesvědčíte k jakékoliv činnosti, lajdáky zase nepřemluvíte k pečlivému přístupu.

  • Lenoši pokud možno nic nedělají nebo jen to, co nutně musejí. Vyhýbají se nejen práci, ale také jakékoliv náročnější činnosti. Rádi odpočívají. K lenosti mají větší sklony některá vodní a zemská znamení.
  • Lajdáci jsou zase nedbalí, nepořádní nebo ledabylí a práci odbývají. A čeština pro ně našla úderná synonyma lempl, flink nebo flákač. Nedbalost a nepořádnost jsou bližší vzdušným a ohnivým znamením.

Nejlínější a nejpohodlnější znamení

Tradiční astrologie tvrdí, že k lenosti mají větší sklony některá vodní a zemská znamení. Nejvíce to ovšem schytaly Ryby jako zástupci vodního elementu a jejich vládce Neptun. V astrologii mimo jiné symbolizují pasivitu, přijímání, bláhové snění či fantazírování. Pohodlní mohou být i Raci – souvisí to s jejich vládcem Měsícem, který kvůli své proměnlivosti mění nálady a chuť pracovat i u svých chráněnců.

Býci zase představují pohodlnost v negativním smyslu slova. Je zajímavé, že je astrologie nařkla i z lenosti, třebaže jsou to obvykle pracanti k pohledání a k úkolům se stavějí s velkou zodpovědností. Bude to tím, že jim většinou trvá delší dobu, než se k něčemu rozhoupají, a odměna za jejich výkon navíc musí stát za to. Jsou totiž značně materiálně založení. Ten, kdo vymyslel rčení „zadarmo ani kuře nehrabe“, musel být narozený ve znamení Býka.

Znamení, kde najdete nejvíc lajdáků

Nedbalost a nepořádnost je bližší vzdušným a ohnivým znamením. Mají tendenci mít rychle hotovo. Berani jsou netrpěliví, Lvi někdy až příliš povznesení a Střelce důkladnost zdržuje.

Mezi velké nepořádníky prý patří Blíženci, ti kolem sebe vytvářejí chaos. Všechno začínají, ale nic nedokončují. Jsou příliš rozptýlení a roztěkaní na to, aby se zabývali něčím do hloubky. Zlí jazykové tvrdí, že zájmy mívají široké, nikoliv však důkladné.

Váhy se občas kvůli své nerozhodnosti do ničeho raději nepouštějí a čekají, jak se situace vyvrbí. Vodnáři jsou z podstaty svého znamení nevypočitatelní, takže nikdy nevíte, zda svoji práci vykonají perfektně, nebo ji odbydou. Záleží na jejich zaujetí konkrétním úkolem.

Živly v horoskopu

  • Ohnivá znamení: Beran, Lev, Střelec
  • Zemská znamení: Býk, Panna, Kozoroh
  • Vzdušná znamení: Blíženci, Váhy, Vodnář
  • Vodní znamení: Rak, Štír, Ryby
Foto: New Africa, Shutterstock.com

Nedbalost a nepořádnost jsou bližší vzdušným znamením. Ledabylostí se vyznačují zejména BlíženciFoto: New Africa, Shutterstock.com

Kdy nejraději lenoší znamení horoskopu?

Podle astrologie existují typické důvody, kdy se zástupci jednotlivých znamení zvěrokruhu do práce nikdy nepohrnou. A také situace, ve kterých se svým povinnostem rádi vyhnou i největší pracanti. Ale existuje jedna výjimka! Poznáváte se: Kdy vás láká lenošení?

  • Beran – když vás úkol nijak nenadchne.
  • Býk – když máte pracovat zadarmo.
  • Blíženci – když se nic nového nedozvíte.
  • Rak – když budete muset opustit domov a své blízké.
  • Lev – když vás zadaný úkol není hoden.
  • Panna – když je pro vás vidina cíle příliš abstraktní.
  • Váhy – když se nemůžete rozhodnout, co dělat, tak raději neděláte nic.
  • Štír – když půjde o nějakou maličkost.
  • Střelec – když přitom nebudete moci bojovat za nějaký ideál.
  • Kozoroh – v žádném známém případě nelenošíte.
  • Vodnář – když bude daná práce omezovat vaši svobodu a názory.
  • Ryby – když pro vás daná činnost není dostatečně inspirující.

Žádný obecný horoskop nepředurčuje ničí život. Sluneční znamení jsou pouze symboly určitých archetypů. Podobné znáte z pohádek či mýtů a ztělesňují je filmoví i románoví hrdinové. V tomto podání jde o určitý soubor pravděpodobných vlastností a schopností. Je jen na každém jedinci a jeho osobní vůli, které využije a které zneužije. Pamatujte: Hvězdy radí, ale váš osud neurčují!

Jak poznat lenost v osobním horoskopu

Lenost spojená s živelnou nechutí k činnosti vždy souvisí s převahou vodních znamení (kromě Štíra) a dominantním či výrazným postavením Neptuna nebo Měsíce v osobních horoskopech. Jejich nositelé jsou v životě spíše pasivní, z různých důvodů mají nechuť se do něčeho pouštět.

Často lze mezi nimi najít zrozence znamení Raka, Vah nebo Ryb nebo osoby s ascendenty v těchto znameních. V osobních horoskopech lenochů naleznete neharmonické aspekty mezi planetami Mars a Saturn, obzvláště v zemských nebo vodních znameních. V tomto případě je lenost spojená s couváním nebo váháním před úsilím, s obavou z neúspěchu. Dotyční obvykle nacházejí velmi dobré důvody k tomu, aby nic nedělali nebo se něčemu, v čem by mohli neuspět, vyhnuli.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám