Hlavní obsah

Těhotenství podle horoskopu: Blíženkyně zachvátí panika, Lvice musí být středem světa a Váhy chvalte

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Jak se nastávající maminky vyrovnávají s těhotenstvím a jeho nástrahami? To může být ovlivněno také tím, v jakém z dvanácti znamení zvěrokruhu se samy narodily. Kdo zachovává klidnou hlavu a kdo rychle panikaří?

Článek

Některá znamení zvěrokruhu si odjakživa myslí, že mít dítě je prostě báječné a ranní nevolnosti jsou jen malou cenou za tenhle zázrak. Celým těhotenstvím pak prochází s grácií a elegancí a vykládají o tom, jak krásný a povznášející zážitek to byl. Jiná znamení se zase promění v úzkostmi sužovaná stvoření, která celých devět měsíců protrpí a přemýšlí jen o tom, proč se do toho vůbec vrhala. Do jaké kategorie patří vaše znamení?

Beran (21. 3.–20. 4.)

Sebevědomí, odhodlání a taky láska k jakýmkoli fyzickým výzvám nejspíš způsobí, že budou ženy ve znamení Berana těhotenství vnímat prostě jako další výzvu. Jsou od přírody optimistky, což jim pomůže zvládat i ty náročnější chvíle. Jejich energická povaha však bude ještě podpořena hormony, což rozhodně může vést k výbuchům vzteku a agresivity. Díky upřímnosti a otevřenosti tohoto znamení budou nastávající matky také nejspíš dost často mluvit i o těch méně ladných stránkách těhotenství, jako jsou oteklé nohy nebo strie na břiše.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Býci jsou spolehliví a velmi praktičtí a ženy tak nejspíš celé těhotenství zvládnou s velkou grácií. Není pravděpodobné, že by zapomněly byť jen na jedinou návštěvu doktora, nejspíš také dost striktně pojedou zdravý těhotenský jídelníček. Na druhou stranu vážně nerady přijímají jakékoli změny a taky nesnáší pocit nejistoty a toho, že nemají věci pevně v rukou. Kvůli tomu se jim budou hůře přijímat všechny proměny, kterými ženské tělo v těhotenství prochází.

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Někdo si rostoucí bříško užíváFoto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Blíženci jsou od přírody poměrně nervózní a je dost dobře možné, že se jich panika bude držet vlastně skrz naskrz celé těhotenství. A to panika všeho druhu –⁠ že nebudou dostatečně dobrými matkami nebo že budou mít těžký porod. Protože taky těžko přijímají jakákoli omezení, bude pro ně poměrně výzvou akceptovat doporučení, co mají a nemají jíst, pít nebo dělat. K celkovému stresu přispěje i nutnost za poměrně krátkých devět měsíců rozhodnout spoustu důležitých věcí, což je něco, co Blíženci skutečně nedělají rádi.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Jakkoli jsou Raci orientovaní na rodinu, v těhotenství se nejčastěji projevuje jejich tajnůstkářství a dlouho si ho nechávají pro sebe a svoje nejbližší. Na druhou stranu se nastávající matky od prvních dnů budou rozněžňovat a „óchat“ nad každou součástí téhle cesty a pravděpodobně nasbírají spoustu kýčovitých fotek, nad kterými se budou pravidelně dojímat. Protože jsou náladové už od přírody, tyto výkyvy budou v jejich těhotenství ještě značnější a taky častější, je třeba se na to připravit. A taky na záplavu maličkatých oblečků, které jistě nakoupí.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Lvice umí být pěkně tvrdohlavé a nepřizpůsobivé, což vede k tomu, že často nedávají během těhotenství prostor na jakýkoli jiný názor než ten jejich –⁠ ať už jde o jméno dítěte, nemocnici, kde chtějí rodit, nebo třeba místo, kam v pokojíku postavit postýlku. Jsou pevně rozhodnuté, jak bude jejich porod probíhat a jak přesně si všechno představují. A nepřipouští námitky. V těhotenství se intenzivně projevuje touha Lvic po pozornosti. Zkrátka předpokládají, že se svět bude točit kolem nich ještě o něco víc než doposud.

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Nastávající maminky ve znamení Raka poznáte podle extrémního množství malých oblečků, které nakupují ještě během těhotenstvíFoto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.)

Praktické a pilné Panny těhotenství zvládají právě tak – velmi prakticky. Nejspíš si nastudují úplně všechno dopředu a přečtou si všechny knížky na toto téma, které jim padnou pod ruku. Také je pravděpodobné, že naprosto překopou svůj jídelníček i denní rutinu tak, aby to bylo pro dítě nejvhodnější a nejlepší. Jako vždy touží po dokonalosti a vlastně si nikdy nepřipadají „dost“, budou je tedy pronásledovat i obavy z toho, že budou špatnými matkami. Z trudnomyslných chvilek je naštěstí dokáže brzy vytáhnout právě jejich praktičnost.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Pro ženy ve znamení Vah je na první dobrou hlavně velmi těžké udělat všechna rozhodnutí, která těhotenství vyžaduje, potřebují se o někoho opřít a vědět, že všechno není jen o nich. Navíc mají sklony se litovat, což se bude projevovat zvlášť v těch chvílích, kdy nebude všechno růžové. Nenechávejte v tom Váhy samotné, potřebují někoho po svém boku, kdo jim pomůže zavázat tkaničky a řekne jim, jak všechno dobře dopadne. Od okolí taky vyžadují záplavu komplimentů, zvlášť když se začnou zakulacovat. Vzhled je pro ně extrémně důležitý.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Štírky pravděpodobně celkem snadno zvládnou celkovou fyzickou stránku těhotenství – nebojí se bolesti, umí zatnout zuby a ledacos vydržet, všelijaké nepohodlí je neděsí. Horší to je s psychickou stránkou, tam budou potřebovat podporu ze všech stran. Štírky mají tendence klouzat ke smýšlení ve stylu „nejsem hodna“ a dopředu se podceňovat, litovat dítě za to, s jakou matkou skončí. Je potřeba je podpořit a jejich chmury rozhánět, aby se nepropadly hluboko do depresí.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Správná strava? Nic, co by ženu ve znamení Kozoroha rozhodiloFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Ženy ve znamení Střelce špatně snáší to, že je těhotenství omezuje v jejich životě –⁠ jsou zvyklé být velmi aktivní, dobrodružně se do všeho vrhat po hlavě, a pokud to dělat nemůžou, cítí se svázaně a nesvobodně. A svoboda je pro ně extrémně důležitá. Těhotenství tak pro ně může znamenat tak trochu životní krizi, kdy si naplno uvědomí, že jim mateřství život změní. Na druhou stranu je tu jejich smysl pro humor a optimistická povaha, které jim pomůžou vyrovnat se se všemi pochybnostmi a najít ve všem ta pozitiva a poklid.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Ženy ve znamení Kozoroha jsou v těhotenství hotoví profíci. V první řadě budou mít už v okamžiku otěhotnění dávno načteno, co čekat. V druhé řadě nemá nikdo takovou schopnost sebekontroly a sebekázně jako právě ony, což znamená, že se budou zodpovědně držet všech doporučení a pokynů lékařů do posledního písmenka. Diety, těhotenské cvičení, pravidelné kontroly, to všechno mají v malíku a nedělá jim problém svůj život přizpůsobit. Těhotenství je u nich vždy předem velmi dobře promyšlené rozhodnutí.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Vodnáři mají velmi silný vztah ke svobodě, která je pro ně naprosto zásadní. Jak budou zvládat těhotenství, to závisí především na tom, jak si všechno srovnají v hlavě. Pokud budou mít pocit, že s dítětem jejich svoboda končí, že se mu budou muset už navždy přizpůsobovat a omezovat, budou nastávající matky extrémně nešťastné. Většinou ale velmi brzy pochopí, že jak v těhotenství, tak i později můžou dělat vlastně cokoli, jen s dítětem navíc. Jakmile si tohle uvědomí, zvládnou celé těhotenství v obrovském klidu jakožto nové dobrodružství.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Ryby jsou plné emocí a tak i úzkostí, a to se rozhodně projeví i v těhotenství, kdy si dělají obavy –⁠ vlastně s čímkoli. Rády samy sebe podceňují, a to se rozhodně ukáže i v tomto emočně náročném období, kdy bude jejich nejistota ještě podpořena hormony. Navíc sklon Ryb k jakési melancholii znamená, že jsou více než ostatní znamení náchylná k rozvoji poporodní deprese. Je tedy třeba je hodně sledovat. K jejich většímu klidu přispěje, pokud začnou dítě vnímat jako kreativní projekt, začnou vymalovávat pokojík, plést čepičky či svetříky nebo alespoň vymýšlet zajímavé a netypické jméno.

Reklama

Načítám