Hlavní obsah

Protikladná znamení horoskopu se osudově přitahují. A když splní karmický úkol, vytvoří dokonalý pár

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Astrologie sice tvrdí, že neexistují dva partneři, kteří by přes lásku a vzájemnou toleranci k sobě nedokázali najít cestu, ale také říká, že některé dvojice to mají jednodušší – a jiné těžší. Mezi ty, které podle hvězd nemají v partnerství na růžích ustláno, patří i dvojice, v nichž je jeden opakem toho druhého. Jaký je jejich karmický úkol?

Článek

Přesně podle zákona, že protiklady se přitahují, jsou tyto dvojice lidí k sobě nezadržitelně přitahovány, obzvláště v prvních fázích vztahu. Postupem času se projeví jejich zásadní rozdílnost a záleží jen a jen na jejich míře tolerance, pochopení a respektu, jestli dokážou odlišnosti překonat a ve společném soužití je naopak využít k prospěchu.

Která znamení jsou protikladná?

Podle partnerské astrologie existuje celkem šest dvojic protikladných znamení. Jejich karmickým úkolem je si osvojit tu nejlepší vlastnost svého partnera, protože přesně ta jim chybí. Pokud se jim to podaří, stanou se jednou duší, jedním tělem neboli dokonalým párem. Jsou to partnerské dvojice: Beran a Váhy, Býk a Štír, Blíženci a Střelec, Rak a Kozoroh, Lev a Vodnář, Panna a Ryby. Patříte mezi ně?

Dvojice Beran a Váhy

Pro jejich vztah je typické přetahování mezi egem Beranů a touhou Vah žít v partnerství. Napětí mezi silnou individualitou reprezentovanou Berany a spoluprací, hledáním kompromisu tak typickým pro všechny Váhy. Vahám ale chybí rozhodnost, bojovnost a akceschopnost Beranů a jim zase diplomacie Vah. Pokud si je navzájem doplní, stanou se souladným párem. Lehce se to řekne, hůře koná.

Říkejte Vahám, aby se rychleji rozhodovaly, a Beranům, aby zapomněli na svoji pověstnou vznětlivost a neříkali hned vše, co jim slina na jazyk přinese. Pokud to dokážou, mohou utvořit idylické spojení partnerů, protože oba mají podobné vnímání základních hodnot v práci, rodině, milostném životě i přátelství. Ve společném soužití jim nebude chybět ani humor a zábava.

Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Soužití Beranů a Vah při vzájemném respektu vede ke spojení individuality a partnerstvíFoto: Ground Picture, Shutterstock.com

Dvojice Býk a Štír

Přetahování mezi vlastnictvím a odříkáním, ve kterém se setkávají opoziční znamení BýkaŠtíra. Aby tito dva partneři žili v souladu, měli by Štíři v sobě nalézt klid a rozvahu Býků, ti zase štíří schopnost vystihnout správný okamžik a chápat vnitřní motivace chování druhých lidí. Býci musejí pochopit, že vlastnictví není jen hromadění majetku, a Štíři by měli projít školením v praktickém finančnictví Býků. Býci více řeší praktickou část života, Štíři jsou skvělými organizátory.

Jejich problém je, že oba velmi neradi přiznávají svoji chybu a zaujímají pevné pozice. Býci – zarytá kopýtka v zemi a pára z nozder. Štíři – pohled, který vraždí. A domluva je těžká, přetěžká. Že by pomohl sex? V sexu i v citech si rozumějí. Jsou vášniví a smyslní, vytrvalí, odolní, výkonní. Oba se dokážou rozhodnout a jít za svým cílem. Dokážou spolupracovat.

Dvojice Blíženci a Střelec

Přetahování mezi hromaděním informací, vědomostmi a jejich využíváním v soužití Blížence Střelce. I oni by se měli naučit tomu nejlepšímu, co druhý nabízí. Blíženci by mohli v sobě objevit střelecké vize, které přesahují práh jejich domovů, střeleckou opravdovost, zaujatost a poctivost. Měli by si uvědomit, že své poznatky mohou využívat ke společenské službě. Střelci by zase měli pochopit, že věci začínají opravdu od začátku. Umět prakticky zhodnotit své vědomosti a dbát na prospěch svých blízkých.

Jinak ale jejich vzájemná chemie funguje. Jsou podnikaví, zvídaví, oba touží po vzrušení. Vzájemně respektují osobní svobodu, která je pro ně životně důležitá. Ve vztahu se nedusí, mohou volně dýchat a po svých dobrodružstvích se vracet zpět do relativně klidného partnerského přístavu.

Dvojice Rak a Kozoroh

Přetahování mezi prací a rodinou v partnerství RakaKozoroha. Tato dvě kardinální znamení se nejvíce potkávají ve svém tradičním, rodinném přístupu k životu. Rozcházejí se v míře projevování citů. Pro vzájemný soulad by Raci měli získat větší citový nadhled a osvojit si vnitřní sebekázeň Kozorohů a ti zase typickou račí vnímavost a empatii k potřebám druhých.

Nedělá jim žádné problémy se starat, pečovat o sebe navzájem i o druhé, jsou skvělými rodiči, dokážou výborně spravovat rodinný majetek a účty. Pokud se Kozorozi naučí chápat citlivost a křehkost duše svých partnerů, občas jim řeknou, že je milují – ne, opravdu jednou za život to nestačí – tak spolu budou šťastní až do smrti.

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Kozorozi v astrologii symbolizují kariéru, Raci rodinu. Někdy je těžké tyto dva póly v partnerství sladit Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Dvojice Lev a Vodnář

Přetahování mezi rozdílným způsobem prožívání citů LvaVodnáře. Je to souboj lví egoistické pýchy, individualismu, touhy po okamžitých rozkoších života a vodnářského kolektivismu, rovnostářství a opor založených na životních přátelstvích. Pro vzájemný soulad by Vodnáři v sobě měli najít kus vřelé radosti ze života, alespoň občas rozpustit své ledové srdce v kapce lví romantiky a velkoleposti. Naopak Lvi by se měli naučit vodnářskému odstupu a nebrat se tak smrtelně vážně.

Jinak si ale rozumějí moc dobře. Pevnost, solidnost, kreativita, nápaditost, originalita a jedinečnost, to jsou vlastnosti, přes které Lvi s Vodnáři k sobě vždy najdou cestu. A pokud se dokážou domluvit na rozdělení rolí v rodině, je na obzoru nevšední vztah, který může vydržet léta.

Dvojice Panna a Ryby

Přetahování panenské povinnosti a rybího sklonu k oběti a úniku. Kombinace dvou jedinců, kteří by se však v životě mohli dobře doplňovat. Panny by do životů nepraktických Ryb vnesly řád a svůj nezaměnitelný systém, což Rybám nepochybně prospěje. A Ryby by svojí fantazií Pannám ukázaly, co je to životní sen. Hezky by se jim žilo.

Pokud Panny pochopí, že existuje universum, které do života vnáší nadhled, a Ryby si občas všimnou detailu a porozumí faktu, že velké věci se skládají z malých, pak je čeká šťastný společný život. Protože jinak si rozumějí ve všem, i v tom, že jim druzí obvykle nerozumějí.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám