Hlavní obsah

Návštěva podle horoskopu: Raci vás zahrnou péčí, Lvi ohromí a u Štírů zapomeňte na šmejdění

Foto: Lizardflms, Shutterstock.com

Foto: Lizardflms, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro jedny je největší hřích nemít napečeno, jiní obcházejí byt s bílou rukavicí a další nechávají všechno náhodě. Jak se jednotlivá znamení zvěrokruhu připravují, když k nim mají přijít hosté?

Článek

Jak to u vás vypadá chvíli předtím, než má přijít návštěva? Snažíte se vyluxovat poslední drobečky na tisíckrát vysátých površích? Nebo jen zastrčíte „to nejhorší“ do šatny a tváříte se, že nic… Vždyť každý měl přece někdy doma trochu neuklizeno! Každé z dvanácti znamení zvěrokruhu se k návštěvám staví trochu jinak, někdo se víc stresuje, jiný nic neřeší, pro někoho je nejdůležitější to, aby měl v rukávu co nejvíc zábavy, kdežto druhého zajímá spíš pohoštění. Jak je na tom právě vaše znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou obrovská studnice energie a návštěvy jim rozhodně hlavu nedělají. Naopak, hodně se na ně těší a žádný stres to pro ně není. Proč také! Když už k sobě někoho pozvali, chtějí si s ním užít fajn večer – a co se zábavy ve společnosti týká, tam se cítí jistí v kramflecích. Připravte se na to, že návštěva u Berana nebude jen posedávání u kafe či vína, ale bude zahrnovat i něco pořádně akčního, ať už je to utkání v ping-pongu na zahradě, nebo třeba partie nějaké dramatické deskové hry.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci nemají rádi překvapení, takže se na každou návštěvu dobře připravují, sestavují si – minimálně v hlavě – program a vůbec to celé prožívají asi víc, než by bylo nutné. Ale jsou díky tomu klidnější… Připravte se tedy na promyšlené menu a nikdy jim návštěvu neodříkejte na poslední chvíli, moc by je to rozhodilo. Hodně dají na dojem, takže i když třeba nebude naklizeno, nejspíš vás ohromí stylem svého bydlení. A vždycky budou mít připraveno množství dobrot, přes to vlak nejede.

Foto: LStockStudio, Shutterstock.com

Býci hosty zahrnou pečlivě promyšleným občerstvením, Berani zase připraví bohatý doprovodný programFoto: LStockStudio, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci nic moc neřeší, před příchodem návštěvy se nijak zvlášť nestresují, nic nečančají ani netráví hodiny v kuchyni. Jídlo se dá přece kdykoli objednat a nikdo jim po bytě s bílou rukavičkou chodit nebude. Navíc jsou profesionály v improvizaci, takže jsou schopni vyřešit všechny nečekané komplikace. Nesnášejí takové návštěvy, kdy je hostitel zavřený v kuchyni a maká, místo aby seděl s hosty, které pozval. Dávají si záležet, aby večer strávili skutečně s přáteli a ne jen jejich opečováváním.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jsou tmelem a pojítkem každé rodiny a právě u nich se pořádají největší oslavy a sešlosti. Vyžívají se v tom, aby každého co nejlépe pohostili, a přitom chtějí mít všechno hezky podomácku: žádný rozvoz pizzy, ale pěkně doma uvařené jídlo, ideálně několik variant, aby si na své přišel opravdu každý. Návštěvy jsou tak pro ně poměrně velký stres, ale nenechají si pomoct. Nikomu nevěří tolik jako sobě, jen oni jsou těmi nejlepšími hostiteli, kteří se o všechny perfektně postarají.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi mají potřebu vždycky něčím ohromit, i když se k nim chystá třeba jen banda kamarádů. Je tedy možné, že je překvapí čokoládovou fontánkou nebo třeba půjčeným karaoke. S úklidem si starost nedělají: většina Lvů si na to jednoduše někoho najme, protože si tím rozhodně nechtějí přidělávat vrásky. A stejně tak to dopadne i s pohoštěním. Návštěvy u Lvů působí vždy dojmem luxusu a perfektní připravenosti, vyrazí dech a nakonec hostitele vlastně nestojí ani tak nervy, jako spíš peníze.

Foto: Ollyy, Shutterstock.com

Lvi i Raci hosty ohromí. Ti první přepychem a luxusním stylem, druzí milou atmosférou a skvělým domácím občerstvenímFoto: Ollyy, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny budou mít před příchodem návštěvy perfektně naklizeno, každý člen domácnosti obdrží přesné pokyny, co je jeho úkolem, jak se chovat a co zařídit… Zkrátka všechno bude šlapat jako hodinky. Panny navíc dokážou tuhle dokonalou organizaci a přípravu podat tak, až to vypadá, že všechno spíchly na koleni během pár minut. Ale nenechte se mýlit, do všeho investují ohromné množství energie! Ačkoli se budou tvářit, že „to nic nebylo“, komplimentů si velmi cení a zahřejí je u srdce.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Když k nim přijdete na návštěvu, nejspíš vás překvapí míra chaosu, která vás přivítá. Takhle Váhy žijí. Pod tím vším je vážně promyšlený interiér s úžasnou atmosférou, ale je tu navíc hromada věcí a úklid není zrovna něco, co by toto znamení považovalo za zásadní. Nepředstavujte si rozhodně žádnou špínu, ale prostě provozní chaos: Váhy si chtějí užít přítomnost hostů a nemyslí si, že by návštěva musela probíhat ve sterilním prostředí. A právě taková uvolněná atmosféra má svoje kouzlo!

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři si do svého intimního prostoru pouštějí lidi jen neradi. Pro návštěvu vyhradí jednu dvě místnosti a dál ani krok. A ty pak uklidí tak, že to svět neviděl: ovšem spíš ze strachu, aby návštěvníci nespatřili něco z jejich soukromí než z jakéhokoli jiného důvodu. Kromě toho si dají hodně záležet na pohoštění, Štíři k jídlu pociťují intenzivní náklonnost a rádi v kuchyni experimentují. Připravte se tedy vážně na všechno – hlavně na to, co byste určitě nečekali. A v bytě hostitele se netoulejte, kam nemáte.

Foto: Krakenimages.com, Shutterstock.com

Když už Štíři někoho pozvou, tak se pustí do práce. Vygruntují vyhrazený prostor a připraví originální pohoštěníFoto: Krakenimages.com, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci moc neřeší prostředí, a může vás tedy překvapit, že vás pozvou i do prostoru, který je všechno, jen ne uklizený. Hosty neberou jako něco formálního, ale jako zábavu a tak k nim i přistupují. Žádné zdlouhavé uklízení, vyvařování ani plánování: Co kdybyste se zastavili třeba za půl hoďky? A přineste flašku vína, nic tady nemám. Přesto bývají sedánky u Střelců ty nejpovedenější akce – chtějí se dobře pobavit a snaží se zařídit, aby se stejně bavili i ostatní. A o tom to celé vlastně je.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Chcete někoho překvapit svou návštěvou? Rozhodně ne Kozorohy! Kdybyste u nich nečekaně zazvonili, nejspíš vám radši ani neotevřou. Toto znamení se na každý vpád do svého domova musí pečlivě připravit. Naklizeno mají sice vždy, protože jinak než v pořádku nedokážou žít, ale cílené posedávání s účelem „popovídat si“ je dost stresuje. Raději vymyslí program – vědomostní hry nebo třeba poslech nejnovějšího alba oblíbeného interpreta hostů. Jen ať se pozornost neupírá jen na ně.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři zbožňují návštěvy – když na ně zrovna mají náladu. Nedělá jim problém zavolat a říct hostům, ať nechodí, protože se na to zrovna necítí. Přece se nebudou do něčeho nutit! Když už návštěva dorazí, pro Vodnáře je nejdůležitější konverzace – jejich parketa jsou hluboké rozhovory o všem a o ničem. A často si ani nevšimnou, že zapomněli nabídnout jídlo a hosté hladovějí. Nad podobně „přízemní“ starosti jsou povznesení, ale neurazí se, když jim to někdo připomene. Naopak budou jen rádi!

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby mají jedno jednoduché přání: aby se u nich všichni cítili dobře. A pro to udělají první poslední. Pokud má přijít maminka, která dbá na pořádek, rozhodně bude naklizeno. Na kamaráda bude v lednici čekat jeho oblíbená značka piva a nezapomenou ani na bezlepkové pečivo pro kamarádku. Návštěvy u nich mají vždycky zcela perfektní servis a všichni se cítí vítaní. Jen hostitele občas tolik nevidíte, protože postarat se o to, aby měl každý všechno, nač si vzpomene, není legrace…

Chystáte se na hosty a přemýšlíte, co jim nabídnete? Mrkněte se na šikovné rychlé i luxusní recepty na občerstvení pro návštěvu.

Reklama

Související témata:

Načítám