Hlavní obsah

Znamení a jejich touha po rodině: Lvi upřednostňují kariéru, Berani do toho jdou po hlavě

Foto: Dragana Gordic, Shutterstock.com

Foto: Dragana Gordic, Shutterstock.com

Reklama

Založení rodiny se nedá naplánovat úplně stoprocentně a příroda často určí tu pravou chvíli sama. Ale přesto: jak se k vážným vztahům a potomstvu stavějí jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Článek

Někdo chce mít pod kontrolou každý moment svého života, jiný radši věci nechává náhodě. Tam, kde se jeden dlouho rozmýšlí, druhý se vrhá po hlavě do nápadu, který se právě vynořil na obzoru. Každé znamení zvěrokruhu má k plánování sňatku a dětí úplně jiný přístup. Čtěte dále a zjistěte, jak jsou na tom jednotlivá znamení s plánováním rodiny.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou zábavní, vášniví a hodně spontánní lidé, kteří mají ve zvyku vrhat se do věcí po hlavě, takže moc neplánují – a ani rodinu. Klidně se může stát, že se ještě hodně mladí bezhlavě zamilují a hned se poženou do svatby i do potomstva. Proč to odkládat, když jim to právě teď, v těchto pěti minutách, připadá jako skvělý nápad? Každopádně – třebaže si to nijak zvlášť nepromyslí, i brzy vystavěné hnízdo zvládnou, v nitru jsou to totiž dost velcí pečovatelé.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci si rádi si všechno promyslí a rádi postupují podle plánu. Ačkoli jsou poměrně klidní a vyrovnaní, představa, že budou mít vedle sebe někoho nového, s kým je osud nevyhnutelně spojí, další lidskou bytost, o kterou bude potřeba pečovat, je stresuje a děsí. Bývá u nich obvyklé, že sňatek uzavřou až později, když mají něco pracovně za sebou a celkově stabilnější finanční situaci, aby si mohli rozplánovat alespoň to, co lze.

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Berani se rádi starají a umějí se už v mládí zamilovat na celý životFoto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci mají nestálou povahu a jsou nerozhodní, usazování a stavění hnízda jim tedy moc nejde. Vyslat svůj život jedním konkrétním směrem a uzavřít si tak ostatní cesty? Děsivé! Takže ačkoli dnes možná plán mají a hodlají se ho držet, zítra může být všechno úplně jinak. Většinou je to tak, že musejí vyzkoušet pár různých cest a až pak se odhodlají zapustit kořeny na delší dobu na jednom místě. Děti ale mají rádi, a když už se rozhoupou k usazení, potomstvo nijak neodkládají.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jsou známí starostlivou a pečující povahou, rodičovství je pro ně přirozené a většinou je pro ně zamilovat se a společně zestárnout skutečně největším životním snem. Vytváření domova je pro ně velmi důležitou stránkou života, vztahy berou vážně a často se berou dost mladí. S dětmi dlouho nečekají: vyloženě je zbožňují a málokterý Rak si bez nich umí představit život. Rodina je pro ně všechno, a tak zakládání té vlastní neodkládají.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi jsou velmi nezávislé a dominantní osobnosti. Ačkoli je děti baví a ta představa jim čas od času na mysl rozhodně přijde, v jejich životě hraje velkou roli kariéra a dosahování úspěchů na tomto poli. Nebrání se závazku, klidně se usadí i poměrně brzy, ale děti dost často odkládají, až když si splní pracovní vize a uspokojí svou kariérně orientovanou stránku. V pozdějším věku se pak navíc dětem mohou naplno oddat.

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Typičtí Raci rodinu milují, a když potkají toho pravého, většinou svatbu ani děti neodkládajíFoto: LightField Studios, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny mají plán, jako vždycky. Jejich život je precizně zorganizovaná excelová tabulka, aspoň nakolik to lze. A v jejich pečlivě nalajnovaném světě se zakládání rodiny a plození potomků rozhodně nenachází na prvních příčkách, protože děti se těžko organizují a tabulky na ně neplatí. K založení rodiny se tak musejí dopracovat. Nakonec, většinou v pozdějším věku, jim svatba a potomstvo do správných okének zapadnou. Ale s plánováním nepřestanou.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy nenávidí rozhodování, a tak je dost těší, že některé věci rozhodnout nejde. A zakládání rodiny je jednou z nich: berou věci tak, jak přijdou, nedělají si velké výhledy ani plány, nebojí se a ani se na nic přehnaně netěší. Co má přijít, to přijde. Mají rády flirtování a nové jiskření ve vztahu, ale stejně tak je pak baví dlouhodobé stabilní vztahy a proměny lásky v nich. A děti? Proč ne. Toto znamení nechává věci plynout a to je v tomto ohledu možná ten nejzdravější přístup.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři k rodinným závazkům přistupují podle toho, zda se jim povede najít spřízněnou duši. Dlouho trvá, než si někoho pustí k tělu, než se mu plně otevřou a začnou mu důvěřovat. Ale jak se jednou skutečně zamilují a druhého si k sobě pustí, berou to opravdově a vážně – a je jedno, jestli jim je v tu chvíli čtyřicet nebo osmnáct. Ve chvíli, kdy jim život do cesty přivede toho pravého či tu pravou, rozhodně pro ně není nemyslitelné zahnízdit a slíbit si „a žili šťastně až do smrti“.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Váhy nejsou mistři plánovači a berou věci někdy až trochu fatalisticky: co má přijít, to přijde...Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci jsou velmi dobrodružné duše. Ale na rozdíl od Beranů se nevrhají střemhlavě do života plného zodpovědnosti a závazků. Děti? To zní jako fajn plán, ale je to ještě daleko. Teď se radši budou bavit a užívat si přítomný okamžik a nezatěžovat se tak vážnými tématy. Baví je zkoumat svět, poznávat lidi a zažívat dobrodružství, a kdyby se na jednom místě s jedním člověkem usadili příliš brzy, litovali by. Jsou to oni, kdo z celého zvěrokruhu zakládají rodinu nejpozději.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi věří v plány a organizaci stejně jako Panny. Jsou racionálně založení a každému důležitému rozhodnutí předchází dlouhé přemýšlení, rešeršování a ověřování. A stejně analyticky přistupují i k zakládání rodiny: Hodí se to v jejich současné situaci? Bude to lepší za rok nebo ještě později? Umějí přesně vytipovat okamžik, kdy je nejvhodnější do toho praštit a kdy mít první dítě. Teď jen aby jim to život příliš nekomplikoval a nenarušil jim plány svou nepředvídatelností.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou individualisté, volnomyšlenkáři a velmi soběstační jedinci. Potřebují svobodu, ta je pro ně na prvním místě a umějí být v tomto ohledu dost sobečtí. Často tedy vůbec o žádném velkém usazování nepřemýšlejí – svatba, děti, domek s bílým plotem, to jsou věci, které jdou mimo ně. Žijí nekonvenčně a po svém. A je možné, že se jednou k tradičnějším způsobům života dopracují, ale rozhodně to bude až někdy později, až poznají všechno, co si potřebují vyzkoušet.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby milují představu vlastní rodiny, svého bezpečného přístavu, kam se mohou vracet a který mohou spoluvytvářet. Chtějí někam patřit, mít svoje lidi, kteří je přijímají takové, jaké jsou, a tato myšlenka je pro ně extrémně lákavá. Navíc zbožňují děti. Nevrhají se ale do ničeho po hlavě, ale pečlivě vybírají a kromě srdce a emocí poslouchají i hlavu. Touží po stabilitě a zázemí a ochotně si počkají, aby získali opravdu to, co jim přesně vyhovuje. Když spřízněnou duši najdou, není už pak nač čekat.

Reklama

Související témata:

Načítám