Hlavní obsah

Velký karmický horoskop 2024: Čeká vás odměna, nebo životní lekce? Osud přinese každému něco dobrého

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do lidského života přicházejí s železnou pravidelností karmické lekce i karmické odměny. Každý v minulosti udělal chyby, za které teď platí, anebo naopak sklízí zaslouženou odměnu za své dobré a moudré činy. A roli v tom hraje i znamení horoskopu. Co můžete letos čekat vy?

Článek

Karma je otázka rovnováhy. Špatné musí být napraveno a dobré odměněno. Zákon akce a reakce. V tradiční astrologické řeči existují cykly řízené dvěma planetami: Saturnem coby přísným učitelem, který sice nic neodpouští, ale v příznivějších časech spravedlivě odměňuje, a Jupiterem, jenž rozdává a v přísnější fázi trestá za „urážku bohů“, tedy za přemrštěnost a velikášství našich skutků. Rovnováha je tak vždy zachována. Do celé hry ještě vstupuje Pluto: jeho lekce nebo odměna jsou osudového charakteru a mění náš život.

Učitel Saturn a dobroděj Jupiter v roce 2024

V letošním roce planeta Saturn pokračuje na své pouti znamením Ryb, a její lekce proto nejvíc zasahují právě toto znamení. V roce 2023 se dotýkala především lidí narozených v prvních dnech znamení, letos svým vlivem zasáhne zrozence prostřední dekády. Budou se muset naučit ukázněnosti a organizovanosti, okolnosti je donutí projevit píli a pracovitost, pak budou odměněni. Saturn více či méně zatopí i některým zástupcům znamení Blíženců a Střelce. Napětí, těžkosti nebo nedorozumění vnese do partnerských vztahů zrozenců Panny.

Planeta štěstí Jupiter je až do 26. května ve znamení Býka, a tak do té doby bude nadlehčovat osud Býkům. Odměňuje všechny Panny a Kozorohy, příležitosti přinese Rybám a Rakům. Od konce května až do konce roku se bude pohybovat znamením Blíženců a ty také odmění svou přízní nejvíce. Ani ostatní vzdušná znamení – Váhy a Vodnáři – to nemusejí mít v druhé části roku 2024 špatné. Jupiter pomůže i ohnivcům zvěrokruhu – Beranům, Lvům a Střelcům.

Jaké vás čekají karmické odměny a odplaty?

Beran

Vaše karmické lekce již proběhly. Letos ukončuje svoji pouť znamením Kozoroha i Pluto, které odsud postupně testovalo vaše síly po dlouhých patnáct let. Pomalu se přesouvá do pro vás daleko příznivějšího Vodnáře a jeho posilující vliv pocítí zejména ti, kdo se narodili hned v prvních dnech znamení. Čas oddechu čeká však na všechny. V první polovině roku si můžete zajistit stabilní příjem, mohou se plnit i vaše dávná přání, druhá polovina vám dopřeje mentální i fyzický pohyb. Pozor si dávejte jen na svoji psychiku, zkuste dodržovat všechny zásady duševní hygieny a tolik se nepřetěžujte.

Býk

Jste v pozici, kdy můžete postupně sklízet plody své práce, můžete poskočit v kariéře i výrazně vylepšit svůj partnerský život. K tomu se ale potřebujete pohnout z místa, nebát se případných změn. Vaše lekce spočívá v uvědomění, že nic nepřijde samo, vše si člověk musí zasloužit. Před vámi je rok, kdy mohou být testovány i vaše společenské vazby a věrnost vašich přátel. Druhá polovina roku vás odmění v podobě stabilního příjmu a získání sebedůvěry a víry ve vlastní síly.

Blíženci

Až do konce května budete zápasit s pocity ztráty volnosti a svobody, po kterých v životě tak toužíte. Nedá se nic dělat, musíte se přizpůsobit. Staré časy se nevrátí, ale pokud se dokážete ukáznit a tvrdě pracovat, začnou od června nové a pro vás lepší. Čeká na vás karmická odměna v podobě zvýšeného zdravého sebevědomí, víry ve vlastní dovednosti a síly. Mnozí najdou pro sebe a blízké správné místo pro život, někteří zkrásní a omládnou. Pamatujte však na stálou přítomnost Saturnu ve vašem sektoru kariéry, ten vás klepne přes prsty, kdykoliv sejdete ze správné cesty.

Rak

Již v minulém roce se některým z vás pořádně rozhýbal život. Možná jste hodně cestovali, jiní se učili a studovali nebo budovali kariéru. Tento příznivý trend bude pokračovat. Vaše úsilí vás sice bude stát hodně fyzických i psychických sil, ale karmická odměna v podobě spokojenosti by vás minout neměla. O něco snazší to budete mít v první polovině roku, takže na nic nečekejte a pusťte se s vervou do všech naplánovaných projektů. Vaše karma sice zvěstuje, že máte čelit výzvám, novým úkolům a plnit si svá dávná přání, ale přesto si na sebe nenaberte víc, než unesete. Myslete na odpočinek zejména ke konci roku 2024.

Lev

Vaším celoživotním karmickým úkolem je zbavit se dětinských reakcí – skutečně dospět. Letos vám tato dovednost může prospět víc, než byste čekali. Když zapomenete na uraženou ješitnost, zjednodušíte si mnoho věcí. Zejména začátek roku může být pro vás velmi náročný a svými postoji si zbytečně komplikujete život. Od začátku června vás čeká uvolnění, v rozhodujících okamžicích se na vaši stranu přikloní štěstí a osud vám dopřeje příležitosti, jak zazářit a vyniknout. A to za trochu odříkání stojí. Osudové události v partnerských vztazích mohou zasáhnout ty, kdo se narodili v prvních dnech znamení. Nemusíte se ale obávat, vaše vztahy se mohou vyvíjet i k vaší spokojenosti.

Panna

Využijte nezvyklé přízně a nepromarněte čas váháním. Hojnost a úspěch v podobě karmické odměny netrvají věčně, respektive potrvají do 26. května, kdy se Jupiter ze spřízněného znamení Býka přesune do Blíženců. Pomalu a jistě nastane prověrka pevnosti vašich partnerských vztahů. Platí to i pro vaše obchodní partnery, proto buďte v druhé polovině roku ve svých pracovních záležitostech více obezřetní a vše si prověřujte. Doma své vyvolené tolik nekritizujte a odpusťte jim, že nejsou tak dokonalí jako vy. Nevyhýbejte se ani změnám, které vám život přihrává, mohou být k vašemu prospěchu.

Váhy

Příznivějším časem, kdy si můžete vychutnat zaslouženou karmickou odměnu, pro vás bude druhá polovina roku. Přesto i v této době myslete na své zdraví, naučte se správně odpočívat, věnujte se i fyzickému pohybu a případně shoďte přebytečná kila. Je totiž před vámi čas, kdy po vás nebesa žádají revizi vaší tělesné schránky. Když se náležitě přičiníte, vstoupíte do dalších let silní i po fyzické stránce. O vaše mentální schopnosti se totiž hvězdy nebojí, ty budou posilovány nejen v tomto, ale i v příštím roce. Navíc vás čekají velké cesty za dobrodružstvím, tak ať vás nezaskočí nějaká indispozice a můžete si je pořádně vychutnat.

Štír

Do konce května vás mohou provázet větší nároky partnerů na vaši pozornost, někteří z vás se možná vyrovnávají s nějakou rychlou partnerskou změnou, která se však posléze může projevit jako velké štěstí. Vše by se postupem času mělo srovnat, navíc je dlouhodobě na vaší straně planeta Saturn, jež vás za vaše úsilí a píli odměňuje spokojeností. Budete mít dostatek sil a energie na své koníčky, zájmy i podnikatelskou činnost. Vše, co jste vložili do výchovy svých dětí, se vám stonásobně vrací. Dočkáte se i příjemného zadostiučinění. Potřebujete k tomu udělat jedinou věc: nechat ostatní volně dýchat, dovolit jim, aby vás měli rádi, a přitom si přestat dělat nárok na kontrolu nad jejich životem.

Střelec

I v tomto roce můžete nadále čelit nějakým domácím nebo rodinným těžkostem, možná jste zklamaní, protože ne všechny věci běžely podle vašich představ. Domácí nepohoda se však v budoucnosti může proměnit ve spokojenost. Trpělivost přináší růže a vám se nakonec možná splní i nějaký sen, třeba se přestěhujete do nového domova nebo se vaše rodina rozroste. Od konce května očekávejte i výrazné vylepšení ve vašich partnerských vztazích. Ti z vás, kdo touží po nové lásce, mohou být vyslyšeni. Ale měli byste jít štěstí naproti a nesedět doma. Vydejte se na cesty. I v obchodních záležitostech budete úspěšní.

Kozoroh

Karmická sklizeň pokračuje. Patříte mezi vyvolená znamení, až do konce května by se vám mělo štěstí lepit na paty. Ale i po zbytek roku vás bude provázet přízeň na cestách, ve studiu, osvojování si nových poznatků, komunikaci a ve vztazích s vašimi příbuznými. Jen svoji karmu pro příští léta nezatěžujte workoholismem, potřebujete i odpočívat. Pusťte si radost do života, nevyhýbejte se příležitostem, které vás pobízejí k větší péči o duši i tělo. Spokojenost prožijí i ti z vás, již se narodili v samém konci znamení. V tomto roce vás definitivně opouští Pluto a dopřeje i vám pořádnou úlevu.

Vodnář

Přibude vám víc povinností a pracovních úkolů, ke kterým budete muset přizvat i kolegy. Je o vás známo, že jste nejen v práci velcí individualisté, ale pro tento čas to neplatí. Povolejte do svého týmu i ostatní, jinak to nezvládnete. Zbavte se hrdosti a pýchy a požádejte o pomoc, dosáhnete nejen lepších výsledků, ale získáte i více peněz. Od konce května vám začne přát štěstí a všechny své pracovní úkoly začnete zvládat s větší lehkostí a především pozitivními výsledky. Máte šanci dát si do pořádku zdraví. Pokud o někoho pečujete, i zde očekávejte výraznou úlevu.

Ryby

Budete muset čelit nepříjemným situacím, které vás však zocelí. Naučíte se upřímnosti, budete muset říkat pravdu bez zbytečných příkras. Naučíte se také přijímat nepříjemnou pravdu o sobě, teprve pak se dostaví pozitivní výsledky a vy splatíte svoji karmu za uplynulá období. Bát se ale nemusíte, budete-li poctiví sami k sobě, osud vás vždy podrží. Do konce května využijte štěstí, které vás provází na cestách a v komunikaci s vašimi blízkými. V druhé části roku se můžete spolehnout na větší přízeň ve všech rodinných a domácích záležitostech. Někteří z vás se přestěhují, jiní založí rodinu.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám