Hlavní obsah
2,6
(5)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Milujete jídla ze semínek? Pak musíte ochutnat houstičky posypané tím lněným! Nemají chybu!

30 min.
Příprava
1 hod., 45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 plechy
  • 200 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 1 lžička soli
  • 500 g hladké mouky
  • 100 g lněných semínek
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 42 g droždí
  • 1 lžička cukru
  • 2 ks žloutků
Článek

Postup

01.

Z trochy vlažného mléka, cukru a kvasnic vytvořte kvásek. Ten poté smíchejte s moukou, mlékem, olejem, lněnými semínky, sezamem, solí a žloutkem. Vypracujte hladké těsto, které nechte asi hodinu kynout na teplém místě.

02.

Z těsta poté tvořte válečky, které po třech proplétejte do houstiček, podobně jako cop z vlasů. Housky potřete žloutkem, nechte na plechu ještě asi 15 minut kynout a poté je pečte asi 35 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia.

V našem dalším článku si přečtěte, jak je lněné semínko zdravé.

Reklama

Související témata:

Načítám