Hlavní obsah
Foto: my-concept.cz

Hovězí polévka s masovými kuličkamiFoto: my-concept.cz

Polévka je grund - a o té hovězí s masovými kuličkami to platí dvojnásob!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Polévka
  • 1 500 ml vody
  • 150 g kořenové zeleniny (mrkve, celeru, petržele)
    9
  • 1 kostička masoxu
    1
    6
    9
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička soli
Masové knedlíčky
  • 100 g housky
    1
  • 1 hrnek mléka
    7
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 lžíce strouhanky
    1
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 100 g hovězího mletého masa
  • 100 g vepřového mletého masa
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Plátky krájené žemle pokapeme mlékem a počkáme, než se mléko vsaje. Pak přidáme mleté maso vejce, sůl, pepř a jemně nakrájenou petrželku. Vše propracujeme v tužší těsto. Dle potřeby můžeme přidat strouhanku.

02.

Z připraveného těsta vytvoříme kuličky a vaříme společně s nakrájenou kořenovou zeleninou 30 minut. Poté vývar dochutíme petrželovou natí a polévkovým kořením.

Související témata:

Načítám