Hlavní obsah
Foto: Roberto Vano, Petr Schober

Foto: Roberto Vano, Petr Schober

Jak potěšit milovníky těstovin a hovězího masa? Připravte jim recept ála Stroganoff, na kterém si pochutná každý!

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g hovězí svíčkové
  • 3 lžíce hladké mouky
    1
  • 4 lžíce másla
    7
  • 2 ks jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g lišek
  • 1/2 ks citronové šťávy
  • 1/4 hrnku červeného suchého vína
    12
  • 1/2 hrnku hovězího bujonu
    6
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 200 g zakysané smetany
    7
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V hluboké pánvi si na rozpuštěném másle lehce zpěníme drobně nakrájenou cibuli (pouze bílé části) s drobně nakrájeným česnekem (3 minuty), přidáme osolené a v mouce obalené hovězí maso, které z obou stran osmahneme (5-10 minut). Pak vmícháme rajčatový protlak, zalijeme červeným vínem a hovězím bujonem, přidáme lišky nakrájené na menší kousky, zakápneme citronovou šťávou, zmírníme teplotu a dusíme asi 25-30 minut, dokud není maso měkké.

02.

Nakonec přidáme zakysanou smetanu a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s těstovinami tagliatelle, případně s dušenou rýží. Při servírování sypeme nakrájenou pažitkou.

Související témata:

Načítám