Hlavní obsah

Hruškový srnčí hřbet

Hodnocení:
(0)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Máte nadbytek hrušek? Zkuste srnčí hřbet, který bude chutnat malým i velkým!

Ingredience pro:
1 srnčí hřbet
  • 150 g změklého másla
  • 150 g polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 150 g cukru
  • 1 hrst mandlí
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 1 konzerva hruškového kompotu
Článek

Postup

Krok 1: Hrušky nakrájejte na malé kousky. Oddělené žloutky vyšlehejte s cukrem, vmíchejte změklé (ale ne rozpuštěné!) máslo, polohrubou mouku a prášek do pečiva. Nakonec přidejte vyšlehaný sníh z bílků, na jemno strouhané mandle a kousky hrušek.

Krok 2: Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet a pečte při 170 stupních Celsia asi 45 minut.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama