Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Máte nadbytek hrušek? Zkuste srnčí hřbet, který bude chutnat malým i velkým!

25 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 srnčí hřbet
  • 150 g másla
    7
  • 150 g polohrubé mouky
    1
  • 3 ks vejce
    3
  • 150 g cukru
  • 1 hrst mandlí
    8
  • 1 balíček prášku do pečiva
    1
  • 1 konzerva kompotovaných hrušek
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Hrušky nakrájejte na malé kousky. Oddělené žloutky vyšlehejte s cukrem, vmíchejte změklé (ale ne rozpuštěné!) máslo, polohrubou mouku a prášek do pečiva. Nakonec přidejte vyšlehaný sníh z bílků, na jemno strouhané mandle a kousky hrušek.

02.

Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet a pečte při 170 stupních Celsia asi 45 minut.

Související témata:

Načítám