Hlavní obsah

Ideální hnojivo existuje a každý ho zná

Reklama

Silné zdravé rostliny s bohatými květy, vybarvenými listy a šťavnatými plody jsou snem, který si splní hravě každý pěstitel. Za úspěchem stojí Kristalon, mezi hnojivy šampion. A to již od roku 1996.

Článek

Dokáže tohle vaše běžné hnojivo? Asi ne. Kristalon bezpochyby umí mnohem víc, a to díky jedinečným přednostem, které můžeme shrnout pod pojmy „živiny – výkon – cena.“

Výkonem rozumíme bohaté zastoupení základních živin včetně mikroprvků. Výkonem rozumíme také vydatnost. Z jednoho balení, které obsahuje 0,5 kg hnojiva, je možné připravit až 500 litrů kvalitního hnojiva! Ačkoli se tedy může zdát, že cena krabičky Kristalonu je v porovnání s běžnými hnojivy vyšší, opak je pravdou. Uvažte, že běžná zahradnická konev má 5 litrů, a tedy z jedné krabičky Kristalonu připravíte až 100 konví plných kvalitního hnojiva!

Mikroprvky jsou nezbytnou součástí hnojiv Kristalon

Proč je Kristalon nejoblíbenější hnojivo na trhu?

Od roku 1996, kdy se na českém trhu objevila hnojiva Kristalon, si získala plnou důvěru drobných zahrádkářů i profesionálních pěstitelů a stala se doslova nejoblíbenějšími hnojivy na českém trhu. Důkazem toho jsou i opakovaně získané zlaté medaile čtenářů časopisu Receptář (za rok 2010, 2011 a 2012). Jejich výhodou je, že jsou ve vodě beze zbytku rozpustná a obsahují ve vyváženém poměru základní živiny dusík, fosfor, draslík, hořčík, vše ve snadno přijatelné chelátové formě. A také obsahují mikroprvky bór, molybden, mangan, železo, měď a zinek. Navíc při hnojení Kristalonem zásadně minimalizujete riziko přehnojení.

Který druh použít právě teď?

Kristalon je velmi variabilní hnojivo, určené pro všechny druhy rostlin v rámci celého vegetačního období. Pro jarní měsíce březen a duben je ideální Kristalon START pro začátek vegetace a období intenzivního růstu rostlin. Na probuzení a povzbuzení pokojových rostlin vám doporučujeme použít Kristalon Pokojové rostliny, které najdete v praktickém balení po 25 sáčcích. Budete tak mít po ruce vždy přesně odměřené množství všech živin a stopových prvků, které rostliny potřebují, a nemusíte skladovat žádné načaté sáčky s běžnými hnojivy! Sami víte, že aktuálním tématem je jarní obnova trávníků, k níž je určen Kristalon Trávník na oživení a dodání základních živin zálivkou.

S žádným produktem Kristalon se nespletete – účinkují dokonale

Shrnuto a podtrženo – po celý rok si vyberte sami z pestré škály hnojiv Kristalon to pravé pro vaše rostliny. Nikdy neuděláte chybu!

Reklama

Související témata:

Načítám