Hlavní obsah

Ideální sex? Víme, jak dlouho by měl trvat!

Foto: 4-PM-production, Shutterstock.com

Foto: 4-PM-production, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak dlouho by měl trvat ideální sex? Tahle otázka alespoň jednou napadla asi každého. Jeden průzkum nyní přišel s tím, že to magické číslo je 30 minut. Smutné ale je, že jen málokdo si takhle dlouho skutečně užívá.

Článek

Půl hodiny! Tolik by měl podle výsledků australského průzkumu, který zorganizoval internetový prodejce erotického zboží Lovehoney, trvat dokonalý sex. Je to vážně pravda? A kolik lidí si takhle dlouho pod peřinami ve skutečnosti užívá?

Kdo z nás to má

Je to asi jako se vším, co je dokonalé, vysněné a ideální. Každý by to chtěl, ale málokdo to doopravdy má. Celých čtyřicet procent dotazovaných totiž zmiňovalo, že ideální doba milostného dovádění je podle nich třicet minut, ale už jen 24 procent se mohlo pochlubit tím, že jejich sexuální hrátky takhle dlouho skutečně trvají.

Naopak téměř polovina respondentů (přesně 47 procent) uvedla, že si musí vystačit se zhruba patnácti minutami. Tedy jen s půlkou toho udávaného ideálního času! A šestnáct procent lidí se dokonce přiznalo, že jim sex zabere ještě méně, tedy asi deset minut.

Je to problém?

Podle britské sexpertky Tracey Cox rozhodně nemusíte panikařit, jestli pod peřinami nedovádíte onu magickou půlhodinu. „Jsme lidé, ne roboti. Pro někoho může být i třicet minut málo, pro jiného je to naopak příliš dlouhá doba. Pokud jste s délkou vašeho sexu oba spokojení, na ničem jiném už nezáleží,“ tvrdí Tracey Cox.

Navíc platí, že nejde ani tak o kvantitu (v tomto případě délku sexu), ale o kvalitu. A tady mívají lidé problémů mnohem víc. „Má-li být váš milostný život spokojený, nesmíte dělat pořád dokola ty samé věci. Bohužel spousta lidí to tak má,“ říká Tracey Cox. A to vás brzy přestane bavit – a i když to třeba trvá tu údajně ideální dobu, může to být v podstatě jen třicet minut ukrutné nudy.

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Ideální prý je, když sex trvá třicet minut. Ale kdo má čas a chuť to stopovat?Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Nestopujte, buďte kreativní

Podle Tracey Cox by se lidé měli vykašlat na nějaké počítání minut, protože kouzlo spokojeného sexuálního života tkví v něčem jiném. A tady jsou její tipy, jak to u vás v ložnici pořádně rozjet:

- Sexy mix: Střídejte nečekané rychlovky s dlouhými milostnými hrátkami. Měňte i místa a časy, kdy se milujete. „Jakmile něco děláte pořád stejně, brzy vůči tomu budete imunní, už to nebude fungovat jako dřív,“ varuje Tracey Cox.

- Inovujte: Zkoušejte nové polohy a praktiky, pořizujte si erotické hračky. „A každý z vás by měl každý měsíc vymyslet dvě sexy novinky, které pak v průběhu dalšího měsíce otestujete,“ radí Tracey Cox.

- Neodkládejte to: Když to jen trochu jde, milujte se, kdykoli máte chuť. Přepadla vás touha po obědě? Žádné „teď musím umýt nádobí a sklidit stůl, tak to nechám na večer“. Večer totiž můžete být v úplně jiné náladě a sex bude to poslední, na co si vzpomenete. A zbytečně se kvůli pár špinavým talířům okradete o milování s partnerem. To je přece škoda, ne?!

A jak dlouho trvá váš sex? Spočítali jste někdy, kolik minut týdně milování věnujete?

Související témata:

Načítám