Hlavní obsah

Irský hovězí guláš s fazolkami a mrkví

Hodnocení:
(0)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Mleté maso patří k základním surovinám v kuchyni. Znáte irský guláš s fazolkami a mrkví? Tam má mleté maso hlavní roli.

Ingredience pro:
2 porce
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 2 cibule
  • 1 hrst fazolových lusků
  • 1 hrst baby karotky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce bílého vína
  • sůl
  • pepř
  • 10 brambor
  • olej
Článek

Postup

Krok 1: Na oleji dozlatova orestujte jednu na jemno nakrájenou cibuli a přidejte mleté maso. To po chvíli osolte, opepřete, a hlavně jej nezapomínejte míchat, aby se z něj nestal jeden kus. Ve chvíli, kdy maso pustí šťávu, přidejte dvě lžíce protlaku, baby karotku, lusky a vše promíchejte. Když zelenina i maso změkne, přilijte bílé víno a nechte ještě asi dvě až tři minuty podusit, pak vše odstavte z plotny.

Krok 2: Nakrájejte a uvařte brambory. Na pánvi si osmažte pokrájenou cibuli, přidejte ji na uvařené brambory a ty ušťouchejte. Masovou směs naneste na dno dvou menších zapékacích misek, na ni dejte šťouchané brambory a misky vložte ještě asi na 10 minut do trouby zapéct, ideální teplota je kolem 180 stupňů Celsia.

Jako další mezinárodní guláš zkuste ten po francouzsku.

ynezorPumanzeSaNyknalC