Hlavní obsah

Irský hovězí guláš s fazolkami a mrkví

Hodnocení:
(0)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Mleté maso patří k základním surovinám v kuchyni. Znáte irský guláš s fazolkami a mrkví? Tam má mleté maso hlavní roli.

Ingredience pro:
2 porce
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 2 cibule
  • 1 hrst fazolových lusků
  • 1 hrst baby karotky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce bílého vína
  • sůl
  • pepř
  • 10 brambor
  • olej
Článek

Postup

Krok 1: Na oleji dozlatova orestujte jednu na jemno nakrájenou cibuli a přidejte mleté maso. To po chvíli osolte, opepřete, a hlavně jej nezapomínejte míchat, aby se z něj nestal jeden kus. Ve chvíli, kdy maso pustí šťávu, přidejte dvě lžíce protlaku, baby karotku, lusky a vše promíchejte. Když zelenina i maso změkne, přilijte bílé víno a nechte ještě asi dvě až tři minuty podusit, pak vše odstavte z plotny.

Krok 2: Nakrájejte a uvařte brambory. Na pánvi si osmažte pokrájenou cibuli, přidejte ji na uvařené brambory a ty ušťouchejte. Masovou směs naneste na dno dvou menších zapékacích misek, na ni dejte šťouchané brambory a misky vložte ještě asi na 10 minut do trouby zapéct, ideální teplota je kolem 180 stupňů Celsia.

Jako další mezinárodní guláš zkuste ten po francouzsku.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.