Hlavní obsah

Italská grilovaná klobása s paprikovou omáčkou

Hodnocení:
(5)
Foto: Wine food market
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
střední

Chcete doma vařit královsky? Inspirujte se u šéfkuchařů! Vymámili jsme z jednoho z nich recept na voňavé klobásky, které jsou skvělé jako předkrm i hlavní chod.

Ingredience pro:
6 porcí
  • 500 g italských klobás salsiccia
  • 300 g bílých fazolí
  • 20 ml olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 čerstvá feferonka
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl
  • pepř
Na omáčku
  • 500 g čerstvých feferonek
  • olivový olej
  • 1 šalotka
  • sušená šalvěj
  • jalovec
  • hřebíček
  • 30 g cukru krystal
  • sůl
  • 50 ml vody
Článek

Postup

Krok 1: Fazole přes noc namočte ve vodě a druhý den je uvařte v osolené vodě 20 až 25 minut. Vodu poté slijte, jen trochu vody z fazolí nechte stranou na později.

Krok 2: Nakrájejte česnek a feferonku a krátce oboje na oleji orestujte. Přidejte fazole, protlak, vodu z fazolí, osolte, opepřete a nechte asi 10 minut povařit.

Krok 3: Pak už jen nakrájejte feferonky na omáčku, na pánvi je zakápněte olivovým olejem a společně se šalotkou, šalvějí, jalovcem, hřebíčkem, cukrem, solí a vodou povařte, dokud nezměknou.

Krok 4: Jalovec a hřebíček vyndejte a směs rozmixujte na omáčku. Salsicciu ugrilujte na pánvi a podávejte společně s fazolemi a omáčkou. Míry pikantnosti tohoto jídla se nemusíte bát, můžete si ji určit sami tím, v jaké míře feferonky použijete.

Už jste někdy zkoušeli vyrobit si vlastní domácí klobásy?

ynezorPumanzeSaNyknalC
12. 10. 2015

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.