Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: valfrutta.cz

Foto: valfrutta.cz

Také se těšíte na čerstvá rajčata z českých zahrad? Navnadit se na ně můžete tímto receptem. Dáte si italský rajčatový krém s bazalkou?

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g rajčatové omáčky
  • 350 ml zeleninového vývaru
  • 1 ks červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 30 g másla
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 ks rajčat
  • 1 balení mozzarelly
Článek

Postup

01.

V hrnci rozpusťte máslo s olejem a orestujte na něm najemno nakrájenou cibuli. Když začíná zlátnout, přidejte i nasekaný česnek. K cibulovému základu přidejte pyré, vývar, dochuťte cukrem, solí a pepřem a vše ještě krátce povařte. Nakonec polévku rozmixujte dohladka.

02.

Rajče zespodu nařízněte do tvaru křížku, krátce vložte do horké vody a po několika vteřinách jej vyndejte a oloupejte. Pak jej rozkrojte na čtvrtky a zbavte semínek. Zbylou dužinu pak nakrájejte na tenké proužky.

03.

Polévku servírujte na talíř, lehce ji zakápněte olivovým olejem (klidně bazalkovým) a dozdobte kousky rajčete a bazalkou. Do polévky můžete přidat také kousky buvolí mozzarelly a dozdobit ji čerstvě mletým pepřem.

Pokud jste zatoužili vyrobit si domácí pyré, nechte se inspirovat v našem článku, kde se dovíte jak na to a co vše můžete udělat s přebytkem rajčat.

Reklama

Související témata:

Načítám