Hlavní obsah

Italský rajčatový krém s bazalkou

Hodnocení:
(0)
Foto: valfrutta.cz
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Také se těšíte na čerstvá rajčata z českých zahrad? Navnadit se na ně můžete s tímto receptem. Dáte si italský rajčatový krém s bazalkou?

Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g rajčatového pyré
  • 350 ml zeleninového vývaru
  • 1 červená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 30 g másla
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžička třtinového cukru
  • sůl
  • pepř
  • 1 rajče
  • mozzarella
Článek

Postup

Krok 1: V hrnci rozpusťte máslo s olejem a orestujte na něm najemno nakrájenou cibuli. Když začíná zlátnout, přidejte i nasekaný česnek. K cibulovému základu přidejte pyré, vývar, dochuťte cukrem, solí a pepřem a vše ještě krátce povařte. Nakonec polévku rozmixujte dohladka.

Krok 2: Rajče zespodu nařízněte do tvaru křížku, krátce vložte do horké vody a po několika vteřinách jej vyndejte a oloupejte. Pak jej rozkrojte na čtvrtky a zbavte semínek. Zbylou dužinu pak nakrájejte na tenké proužky.

Krok 3: Polévku servírujte na talíř, lehce ji zakápněte olivovým olejem (klidně bazalkovým) a dozdobte kousky rajčete a bazalkou. Do polévky můžete přidat také kousky buvolí mozzarelly a dozdobit ji čerstvě mletým pepřem.

Pokud jste zatoužili vyrobit si domácí pyré, nechte se inspirovat v našem článku, kde se dovíte jak na to a co vše můžete udělat s přebytkem rajčat.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.