Hlavní obsah

Pohádky Harryho Pottera

Foto: warnerbros.com

Pohádky, které četl i Harry PotterFoto: warnerbros.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Duchovní maminka Harryho Pottera Joanne K. Rowlingová potěšila malé, ale i ty odrostlejší čtenáře kouzelnou knihou, která obsahuje pět pohádkových příběhů a jež vás pohladí po duši.

Článek

Který správný čarodějnický učedník by neznal prastaré pohádky, které pro kouzelnou společnost sesbíral a uspořádal bard Beedle.

Pohádky, které jsou každému kouzelnickému dítěti čteny na dobrou noc. Pohádky, které Hermioně odkázal Albus Brumbál. A také pohádky, které si Harry Potter málem přečetl příliš pozdě - právě v nich totiž objevil důležitou informaci, která mu nakonec zachránila život v boji tváří v tvář nejstrašnějšímu černokněžníkovi všech dob - lordu Voldemortovi.

Pět příběhů Bajek barda Beedleho tvoří Čaroděj a skákající hrnec, Fontána příznivé sudby, Mágovo chlupaté srdce, Králice Alice a chechtavý pařez a Příběh tří bratří.

Foto: warnerbros.com

Bajky jsou doplněny o komentář Alba BrumbálaFoto: warnerbros.com

O knize Bajky barda Beedleho

V roce 2007 vytvořila britská autorka J. K. Rowlingová sedm samostatných knih pod názvem Bajky barda Beedleho. Každá z nich byla ručně psána a ilustrována na jemném pergamenu, svázána v kůži a osázena různými polodrahokamy.

Šest knih autorka věnovala lidem, kteří byli během uplynulých sedmnácti let nejvíce spjati s knihami o Harry Potterovi. Sedmá kniha byla věnována anglické nadaci Children´s High Level Group spoluzaložené J.  K. Rowlingovou ve prospěch dětí trpících ve velkých ústavech a vydražena v aukci v londýnské Sotheby´s.

Fanoušci Harryho Pottera, radujte se!

Nyní je těchto pět pohádek konečně přístupných mudlovským čtenářům, což je jistě důvod k jásotu nejen pro miliony fanoušků Harryho Pottera na celém světě, ale i pro ostatní mudly, kteří mají rádi kouzelné příběhy.

Foto: Albatros

Obálka knihy Bajky barda BeedlehoFoto: Albatros

Bajky barda Beedleho exkluzivně vydalo nakladatelství Albatros, do češtiny je přeložil Pavel Medek, překladatel většiny románů o Harry Potterovi. Doporučená cena je 249 Kč, kniha v pevné vazbě má 128 stran.

Bajky barda Beedleho si určitě zamilujete!

Reklama

Související témata:

Načítám