Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Muffiny jsou velice rychlé a oblíbené po celém světě. Jejich jednoduchou přípravu zvládne i ten největší začátečník. Vyzkoušejte jablečné s ořechy.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 muffinů
  • 1 ks vejce
    3
  • 250 ml mléka
    7
  • 150 ml oleje
  • 240 g třtinového cukru
  • 360 g polohrubé mouky
    1
  • 1 sáček prášku do pečiva
    1
  • 2 ks jablek
  • 2 lžičky skořice
  • 200 g vlašských ořechů
    8
  • 1 hrst rozinek namočených v rumu
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V jedné misce smíchejte vejce, mléko, olej a cukr. Postupně pak přisypávejte prosátou mouku s práškem do pečiva a vše dobře spojte v těsto.

02.

Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kostičky, které obalte ve skořici. Ty společně s vlašskými ořechy a rozinkami vmíchejte zlehka do těsta, kterým plňte formičky. Důležité je však formičky plnit vždy tak centimetr pod okraj, protože muffiny vám při pečení ještě trochu nabudou. Pečte při 180 stupních Celsia asi půl hodiny.

A co pečete z jablek a ořechů vy?

Související témata:

Načítám