Hlavní obsah
4,3
(6)
Foto: Dalibor Puchta

Foto: Dalibor Puchta

Upečte si zdravější koláč a klasickou mouku nahraďte vločkami, zachutná i těm největším odpůrcům müsli.

30 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 kg jablek
  • 200 g meruňkové marmelády
  • 1/2 dl pomerančového džusu
  • 1 lžíce másla
Drobenka
  • 100 g másla
  • 150 g ovesných vloček
  • 70 g mletých mandlí
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 lžička skořice
Krém
  • 250 g mascarpone
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 lžíce javorového sirupu
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 200 stupňů. Jablka oškrábejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na tenké plátky. V misce rozřeďte marmeládu džusem a vmíchejte ji k jablkům.

02.

Všechny ingredience na drobenku spojte v jiné míse dohromady tak, aby se prostě drobila :-).

03.

Máslem vymažte zapékací misku, na dno navrstvěte jablka, posypte je drobenkou a dejte vše péct na asi 35 minut dozlatova.

04.

Mezitím v míse smíchejte všechny ingredience na krém. Podávejte ideálně ještě horký crumble se lžící studeného krému nebo kopečkem vanilkové zmrzliny.

Reklama

Související témata:

Načítám