Hlavní obsah

Jahodový sorbet s bezovým sirupem

Hodnocení:
(2)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Zapomeňte na nanuky nebo kupovanou zmrzlinu, dopřejte si domácí. Máme pro vás tip na jahodový sorbet s bezovým sirupem.

Ingredience pro:
8 porcí
  • 250 g cukru krupice
  • 300 ml vody
  • 300 g čerstvých jahod
  • 2 bílky
  • 8 lžic bezového sirupu
Na ozdobu
  • čerstvá máta
Článek

Postup

Krok 1: Jahody omyjte, očistěte a rozmixujte. Smíchejte je s cukrem, studenou vodou a bílky vyšlehanými dotuha.

Krok 2: Směs nalijte do zmrzlinovače a nechte pracovat asi hodinu, dokud sorbet neztuhne. Pokud zmrzlinovač nemáte, nalijte připravený základ do misky s co největším dnem a za průběžného míchání ji klasicky zmrazte – potrvá to zhruba půl dne.

Krok 3: Hotový sorbet pak po kopečkách rozdělujte do skleniček (když bude tekutější, nevadí, hlavně, že návštěvu zchladí), každou zalijte lžící bezového sirupu, dozdobte mátou a rychle podávejte.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama