Hlavní obsah

Jak být super mámou?

Foto: shutterstock.com

Také nevíte, kam dřív skočit?Foto: shutterstock.com

Reklama

„Vzhůru na Kapučíno“, to je nová knížka pro všechny maminky! Spisovatelka Stephanie Schneiderová v ní dává vtipné i moudré rady, jak být stále v pohodě a spokojená. „Kapučíňankám“ radí jak si užít děti, a zároveň získat i něco pro sebe. Protože jedině když máte, můžete dávat!

Článek

1. Stanovte si priority a nechtějte všechno stihnout sama. Delegujte úkoly nebo to, co je nad vaše síly, s klidem vypusťte.

2. Nehýčkejte děti víc než samy sebe. Společně s růstem dětí rostou jejich i vaše nároky. Čím víc se vzdalujete od data porodu, tím víc toužíte vrátit se aspoň částečně ke svým koníčkům. Prosaďte si čas pro své hýčkání, budete mít pro stále vyšší nároky dětí víc energie.

3. Rozhodujte se především pocitově, poslouchejte svůj vnitřní hlas. Někdy jsou fakta zavádějící. Pravá máma cítí, co je pro dítě nejlepší.

4. Nepořádek v bytě, šťastné dítě – platí doslova. Nerozptylujte se malichernostmi. Dítě vás nehodnotí podle naleštěného nábytku a umytých oken, ale jak se mu věnujete.

5. Přání se plní, dokážete-li je správně formulovat. Nejlepší je, když si vezmete tužku a papír a napíšete, co opravdu chcete. A potom stačí udělat první krok k jejich plnění. V knize naleznete inspirující seznam přání. Sepsaná přání si uschovejte, abyste zpětně zjistila, kolik se jich vyplnilo. Možná budete překvapená.

6. Řiďte se heslem, že neexistuje ušpiněné dítě, pouze nevhodné oblečení. Budete mít na rtech častěji úsměv, nebudete-li deprimovaná nedůležitými maličkostmi.

7. Místo poučování o bezpečnosti dávejte hodiny lítání. Učte své dítě samostatnosti, dovolte mu růst a dospívat. Hlavně jim nikdy neříkejte, že něco neumí. Vaším prvořadým úkolem je své ratolesti povzbuzovat.

8. Výchova je jednodušší, když samy věříte tomu, co říkáte dětem. Protože děti neposlouchají, co říkáte, ale co myslíte!

9. Od malička seznamujte děti s penězi, s hodnotou jednotlivých věcí. Zapojte je do finančního světa kapesným.

10. Naučte děti vykonávat práci s radostí. Kdo je toho schopen, má velkou šanci být šťastný.

A v knize naleznete mnohem víc pravidel a úhlů pohledu, jak se nezanedbávat a zároveň být matkou na plný úvazek. Když si o tom přečtete, naplno si uvědomíte, že není třeba mít černé svědomí, že nestíháte naplánované, stačí, když jste spokojená vy i dítě.

Reklama

Související témata:

Načítám