Hlavní obsah

Jak děti vyznávají maminkám lásku? Tak, že je to dostane do kolen!

Foto: Profimedia

Vyznání lásky dětí maminkám bývají dojemnáFoto: Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každou chvíli přijde vaše dítě domů s tím, že se ve školce nebo ve škole zamilovalo, to je úsměvné. Ale vyznat lásku umí děti i maminkám, a to je spíš dojme. Co jim třeba říkají?

Článek

Asi každá máma od svého malého syna slyšela, že ji chce za ženu, a tátovi zase dcera nejednou řekla, že je nejlepší chlap jejího života. Jaká vyznání lásky od svých dětí maminky občas slýchají?

Nikdy tě nevyměním!

Mirka nedávno chytla pěkně nepříjemnou virózu. Bylo jí velmi špatně, nemohla jíst, a když po pár dnech pocítila úlevu a opustila ložnici, kam se „schovala“, aby nenakazila rodinu, lekla se při pohledu do zrcadla sama sebe. „Kruhy pod očima, průsvitná pleť a nevydřených pár kilo dole,“ popisuje sebekriticky Mirka.

Jejího sedmiletého syna tohle všechno ale vůbec nezajímalo nebo si možná ani nevšiml, že máma není ve formě. „Uviděl mě, skočil na mě a začal mě líbat. A lichotky z něj jen lítaly. Mami ty jsi krásná, nejkrásnější na světě, strašně tě miluju, hrozně se mi stýskalo,“ popisuje Mirka s tím, že i když ji to dojalo, hlavní vyznání přišlo až večer.

„Řekl mi, že nikdy nikoho nebude milovat tolik, jako mě a že by mě nevyměnil za nic na světě. I když to vypadalo, jako by to odposlouchal z nějakého filmu, mě to normálně rozbrečelo,“ doplňuje Mirka.

Foto: Profimedia

Je třeba udělat si na sebe s dětmi dost času, abyste si mohli povídatFoto: Profimedia

Uspávací rituál

Pětiletý Kryštof má se svojí mámou uspávací rituál. Lehnou si do postele a po pohádce máma chlapečkovi říká, co ho čeká druhý den. Že ráno půjde do školky, vyzvedne ho babička a odvede ho na kroužek, řeknou si také, co by si dal k večeři.

„Kryštof se rád mazlí, takže to naše povídání prokládá pusinkami a pohlazením a vyznáním, jak moc mě má rád, popisuje Kristýna. Nedávno výjimečně u synova usínání nebyla, vyrazila si na sraz se spolužáky ze střední školy. „Kolem páté ráno Kryštof přiběhl k nám do ložnice a vlezl si ke mně. Pusinkoval mě a říkal, že mě strašně miluje. A říkal, že se bál, že už mě nikdy neuvidí,“ vypráví Kristýna, jak ji chlapeček svojí láskou dojal.

Dojemné jsou ale i lásky dětí, které si vozí třeba z prázdnin.

Píšu, jak tě miluju

O tom, jak moc je svou desetiletou dcerou milovaná, se Jana dozvěděla díky školní práci. Její Lucka je velmi samostatná a pečlivá školačka, a tak Jana netušila, že má za úkol napsat slohovou práci na téma „moje blízká osoba.“

„I když k sobě máme doma blízko, nejsme úplně zvyklí vyznávat si navzájem nahlas své city. Lásku si dáváme najevo ne slovy, ale činy. A tak když jsem si ve škole na třídních schůzkách přečetla, co si o mě moje dcera myslí, totálně mě to odrovnalo," připouští Jana.

Foto: Profimedia

Copak malé děti, ale když vás za svůj vzor považuje slečna v pubertě, to je pak být na co hrdá!Foto: Profimedia

Její dcerka ve své práci popisovala mámu jako svůj vzor. Svěřovala se, že by chtěla být jednou jako ona a děkovala jí, že se na ni vždy může spolehnout. „Pobrečím si pokaždé, když si na to vzpomenu,“ říká Jana.

Ostudu ti neudělám

Vyznat lásku mámě ale dovedou i větší děti. Přesvědčila se o tom Eva, když její sedmnáctiletý syn odjížděl na půl roku studovat do ciziny. „S tátou se rozloučil jako dospělý chlap, podali si ruce, poplácali se po zádech a vlastně si toho ani moc neřekli,“ vzpomíná Eva na chvíle, kdy s manželem odvážela syna na letiště a vysílala ho „do světa“. „Potom jsem přišla na řadu já a přiznávám, že jsem to nezvládla. Syn, myslím, není žádný mamánek, ale prostě mi bylo najednou líto, že už je velký a opouští mě,“ přiznává Eva.

„Rozbrečela jsem se a najednou nějak ztratila řeč. Martin mě chytil za ruce a řekl mi, že jsem nejlepší máma na světě, že mě má moc rád, a že mu budu strašně chybět. A taky že se nemusím bát, že mi neudělá ostudu. Přiznávám, probrečela jsem odpoledne, takhle upřímně mi lásku nikdy před tím nevyznal,“ říká Eva.

Vyznání lásky jsou příjemná, a co teprve ta od dětí! Máte také podobné zkušenosti?

Načítám