Hlavní obsah

Sex: Jak zvýšit partnerovi libido? Chce to meloun a 2 až 3 kávy denně! A co ještě?

Foto: racorn, Shutterstock.com

Foto: racorn, Shutterstock.com

Reklama

Existuje spousta důvodů, proč jíst zdravě. Jedním z nich je ten, že když budete na talíři podávat „to správné“, milenec vám v posteli předvede rodeo. Pomůže čokoláda, meloun nebo třeba chilli papričky?

Článek

Nechce ten váš jíst nic, co má kořeny a vyrůstalo to v zemi? Patří k příznivcům masa, alkoholu a povalování? Dobrou zprávou je, že i u mužů určitého věku a (bídného) fyzického stavu může existovat alespoň jedna motivace pro změnu – sexuální život. Vždyť co jiného, tedy právě kromě erektilní dysfunkce a nespokojenosti partnerky, by muže donutilo se nad sebou zamyslet! Moc nad tím nedumejte a radši tomu svému doporučte, co by měl jíst a pít. Tím to totiž všechno začíná.

Podle clevelandského urologa Firouze Daneshgariho, který spolupracuje s nutričním blogem Everyday Health, je souvislost mezi potravinami, erektilními dysfunkcemi a stavem cév nesporná. „Erektilní problémy jsou obvykle způsobeny nedostatečným přívodem krve do penisu, takže potraviny, které jsou dobré pro oběhovou soustavu, mohou také pomoci zabránit kolapsům v posteli,“ popisuje odborník. Takže, co bude k večeři?

Sladký meloun

Meloun obsahuje celou řadu antioxidantů, například lykopen. Ten pomáhá uvolnit cévy, což usnadňuje, aby se partner mohl předvést v celé své kráse. Výzkum texaské A univerzity dokonce potvrdil, že pokud muž meloun konzumuje pravidelně, předchází tím vzniku problémů s erekcí. Jestli ho ten váš nemá rád, podávejte rajčata nebo růžový grapefruit.

Vášnivé ústřice

Jste na dovolené a nevíte, co za místní dobrotu ochutnáte? Objednejte ústřice. Považují se za afrodiziakum, což někteří dementují, nicméně nikdo nemůže popřít fakt, že jsou bohaté na zinek. A ten podporuje produkci testosteronu. Nízké hladiny tohoto hormonu způsobují, že se voják nedostane do pozoru nebo že v něm dlouho nevydrží. No tak to ne!

Foto: TMON, Shutterstock.com

Ústřice naši předkové považovali za afrodiziakum. Nevěříte? Přesto si tuhle luxusní pochoutku dopřejte: obsah zinku vylepší sexuální zdraví vašeho partneraFoto: TMON, Shutterstock.com

Skvěle dávkovaný kofein

Ano, věřte tomu, nebo ne, dvě až tři kávy denně milostnému životu muže jen prospějí. Aspoň to tvrdí vědci z texaské univerzity v Austinu, kteří říkají, že tři šálky snižují pravděpodobnost erektilního selhání o 42 procent. Je libo radši hořkou čokoládu? Přidejte ji do piknikového košíku a vyrazte do přírody.

Flavonoidy, antioxidanty přirozeně se vyskytující v čokoládě, pomáhají chránit rostliny před toxiny a brání poškození buněk. Dobré je, že podobné účinky mají i na člověka – v překladu to znamená snížení krevního tlaku a hladiny cholesterolu, tedy úleva pro cévy a zlepšení sexuálního zdraví vašeho samce. Do mističky přidejte i pistácie a vlašské ořechy, ať tu sladkost má čím zajíst.

Losos a jiné tučné ryby

Uvolnění krevních cév zajistí i konzumace lososa, makrely, sardinek či čerstvého tuňáka. Chystáte se k moři? Pak máte štěstí. Právě tuňák obecný-modroploutvý je hlavní lovenou rybou na Jadranu, takže dovolená na jihu se může proměnit ve vášnivou jízdu. Mušle, slávky nebo chobotničky sice obsahují „omega trojek“ jen velmi málo, ale na druhé straně – lepší něco než nic. Dopřejte sobě i jemu!

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Pořádně mastná mořská ryba napumpuje cévy zdravímFoto: Africa Studio, Shutterstock.com

Chilli papričky

Průtok krve jako hrom? Pikantní jídlo to jistí. Výsledky studie provedené univerzitou ve francouzském Grenoblu potvrdily, že konzumace kořeněných potravin zvyšuje hladinu testosteronu. Důvod? Autoři výzkumu poukázali na kapsaicin, sloučeninu, která se nachází právě v chilli. Ta se prý fakt nezdá…

Spásný zelený čaj

Ihned poté, co do partnera nasypete něco ostrého, uklidněte jej šálkem zeleného čaje. Sloučeniny nazvané katechiny pomáhají játrům přeměnit tuky na energii, což opět a zase zlepšuje tok krve. Skvěle to pro portál Alternet vysvětlila dietoložka Cassie Bjork: „Katechiny zabíjejí volné radikály, které poškozují a zaněcují krevní cévy, a zvyšují tak schopnost transportovat krev. Katechiny také způsobují, že buňky cév uvolňují oxid dusnatý, což zvyšuje velikost krevních cév a zároveň vede k lepšímu průtoku krve.“ Tak na co užívat modré pilulky na potenci? Jídlo stačí – a ještě z něj oba něco máte!

A co přes léto jíte právě vy?

Reklama

Načítám