Hlavní obsah

Jak na úsporné podlahy v rodinném domě

Reklama

Když vybíráte novou podlahu, obvykle řešíte pouze materiál, povrch a výsledný design. Aby byla nová podlaha bezchybná jak vzhledově, tak i funkčně, je třeba vybrat i kvalitní základ pro její pokládku.

Článek

Jedním z nejpoužívanějších řešení pro podlahové konstrukce jsou v současnosti lité potěry. Lze jimi dosáhnout perfektně rovných podlahových ploch s vynikající pevností, a to během pár hodin. Kvalitní základ pro finální nášlapnou vrstvu vytvoříte litým cementovým potěrem CEMFLOW, jehož dodavatelem je skupina Českomoravský beton.

Litá podlaha z materiálu CEMFLOW je perfektně rovná. Tento cementový potěr vyniká vysokou tekutostí, takže dokonale a bez jakýchkoli pórů obtéká trubky podlahového topení a snadno se ukládá do konstrukce. Potěr lze použít pro zalití jak teplovodního, tak i elektrického podlahového vytápění. CEMFLOW umožňuje snížení podlahové vrstvy až na 4 cm (nad vytápěním), díky tomu dochází k rychlejšímu průchodu tepla. To v praxi znamená rychlejší regulaci vytápění, čímž lze výrazně ušetřit náklady na vytápění.

Díky menší tloušťce podlahy se navíc snižuje zátěž stropní konstrukce. Kolik budete potřebovat litého potěru do podlahové konstrukce, si můžete vypočítat sami prostřednictvím kalkulátoru pro výpočet tloušťky litého potěru.

Cemflow vytvoří kvalitní základ pro finální podlahu

Při pokládce litých podlah se pracovníci nemusejí pohybovat po kolenou, nehrozí tak poškození topných kabelů či izolačních vrstev. Snadnou manipulací s litými potěry se realizace roznášecích vrstev podlah rodinného domu zkracuje přibližně na polovinu.

Potěr se používá v novostavbách i při rekonstrukcích podlah, včetně prostorů s vyšší vlhkostí, jako je historická zástavba, garáže, sklepy, wellness prostory apod. Lze jej velmi doporučit také při realizaci podlahy v dřevostavbě z důvodu kratší doby potřebné na vyschnutí vrstvy. CEMFLOW lze řešit i v barevném provedení a jako finální pochozí povrch (CEMFLOW Look).

Aplikace probarveného cementového litého potěru Cemflow Look

Realizace litých podlah z materiálů skupiny Českomoravský beton je přitom pro kvalitní realizační firmu velmi jednoduchá, jak ukazuje video z pokládky lité podlahy v rodinném domě.

Ať už máte před sebou stavbu rodinného domu nebo rekonstrukci podlahy, skupina Českomoravský beton vám nabízí v oblasti litých podlah profesionální servis a poradenství. Bližší informace zjistíte na stránkách www.lite-smesi.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám