Hlavní obsah

Jak nepohořet na mini? Kombinujte sukni s těmito vršky!

Foto: WAYHOME studio, Shutterstock.com

Foto: WAYHOME studio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sukně, které se označují jako mini, vás mohou dostat do nemalé módní krize. Proto pokud patříte k ženám, které je aktivně nosí, měly byste vědět, jak na ně. Které kousky jejich krátkou délku perfektně vyváží?

Článek

Krátké sukně patří k riskantním módním položkám, se kterými se zkrátka musí umět zacházet. Pokud bychom vám měli dát jednu obecnou radu, než se pustíme do konkrétních příkladů (protože ty řeknou více, než tisíc slov), byla by to tato – když jste někde ubraly, jinde přidejte. A tím nemluvíme jen o množství látky. Snažte vybalancovat i styl samotné sukně.

O číslo větší triko

Začneme u té nejzákladnější varianty, která se hodí opravdu ke každé mini. U klasického bavlněného trička, které svou nedbalostí perfektně vyváží ráz sukně. Nebojte se zvolit volnější střih trika a pěkně ho zakasejte.

Foto: Archiv firmy

Džínová sukně 299 Kč, triko 199 Kč, kožené žabky 699 Kč – vše ZaraFoto: Archiv firmy

Klasická košile

Uhlazenější look vám pomůže vytvořit jednoduchá košile s límečkem a je přitom vedlejší, jakého bude střihu. Nezapomeňte, že při stylingu můžete využít i její knoflíčky – košili nechte částečně rozepnutou a oblečte pod ni crop top, body nebo klidně vršek od plavek.

Foto: Archiv firmy

Sukně 880 Kč, košile 1260 Kč, sandálky 1010 Kč – vše NA-KDFoto: Archiv firmy

Trochu jiné tílko

Párovat krátkou sukni s tílkem může být ošemetné. Obzvlášť, pokud mají oba kusy přiléhavý střih. Pakliže tak chcete mini zkombinovat s vrškem bez rukávu, vřele doporučujeme moderní topy, které jsou širší v ramenou.

Foto: Archiv firmy

Sukně 720 Kč, tílko 390 Kč – obojí Gina TricotFoto: Archiv firmy

Halenka s prostřihy

Na vzdušnou halenku je spoleh. U volnějšího střihu nemusí být problémem ani výstřih, ještě lepší je ale podle nás vsadit na rafinované kousky odhalující ramena. Mimochodem, pro halenku v bílé barvě se dá najít opravdu bezpočet využití.

Foto: Archiv firmy

Sukně 599 Kč, halenka 499 Kč – obojí MohitoFoto: Archiv firmy

Odvážný crop top

Máte slabost pro krátké topy? I z tohoto ranku se dá vybrat, postupujte ale opatrně. Volte sukni střiženou do pasu a přidejte k ní vršek, který neodhaluje příliš. V tomto ohledu dobře fungují kousky s delším rukávem. Pokud byste chtěly použít mikro top z vašeho šatníku, přiberte do party ještě košili nebo oversized sako.

Foto: Archiv firmy

Sukně About You, 709 Kč; krátká halenka Femme Luxe, 729 Kč, kožené žabky About You, 1579 Kč – vše prodává About YouFoto: Archiv firmy

Vždy stylové sako

Bavlněné triko, mini sukně a volnější sako – to je recept na outfit, který nikdy nezklame. Poskládat ho můžete v různých formách, navíc se k němu dají obout podpatky i rovné sandálky.

Foto: Archiv firmy

Sukně 699 Kč, triko 299 Kč, sako 799 Kč, nazouváky 399 Kč – vše ReservedFoto: Archiv firmy

Rozepnutá košile

Sako nemusí být jediným svrškem, který budete ke krátké sukni vytahovat. Použít můžete i jakoukoli oblíbenou košili. Vybírat přitom můžete jak tu tenčí, tak i silnější, kterou více využijete na konci léta. Pod košile oblékejte ideálně trička, další knoflíčky už nejsou zapotřebí.

Foto: Archiv firmy

Sukně 599 Kč, triko 299 Kč, košile 899 Kč, sandálky 1299 Kč – vše MangoFoto: Archiv firmy

Oversized bunda

Visí vám v šatníku bunda v oversized stylu? Pak máte dalšího adepta na kombinaci s mini sukní. Volný střih bundy (a ne, nemusí být jen džínová) skvěle vyváží krátkou délku sukně. Pro ležérní styl je tahle dvojka jako stvořená.

Foto: Archiv firmy

Sukně 399 Kč, džínová košile 899 Kč, tenisky 899 Kč, tílko 129 Kč – vše H&MFoto: Archiv firmy

Spolehlivá mikina

Chcete mini sukni ubrat na vyzývavosti? Přidejte k ní stylovou mikinu. A samozřejmě nemusí jít jen o crop verzi, kterou vidíte níže. Dobře bude vypadat jakákoli klasická délka, potažmo s trochou citu i ta prodloužená.

Foto: Archiv firmy

Džínová sukně Levi's, 1560 Kč, crop mikina Abrand Jeans, 1660 Kč, kabelka Who What Wear, 1440 Kč – vše prodává ZalandoFoto: Archiv firmy

Objemný svetr

Jakkoli nechceme přivolávat konec léta, přijdou dny, kdy nám lehké vršky přestanou stačit. A na takový přelom léta a podzimu jsou ideální objemnější svetry, které tvoří s krátkou sukní super kontrast. PS: Nebojte se odkoukat následující styling a oblečení klidně doplňte retro teniskami s vykukujícími ponožkami.

Foto: Archiv firmy

Džínová sukně 999 Kč, svetr 999 Kč – obojí LindexFoto: Archiv firmy

Dáváte přednost opačné délce? Koukněte se na ty nejstylovější maxi sukně!

Reklama

Související témata:

Načítám