Hlavní obsah

Jak nosit šaty v zimě? S džínami i rolákem!

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nechat je odpočívat až do jara rozhodně nemusíte. Šaty mohou být součástí vašeho šatníku 365 dní v roce a my vám ukážeme, jak se dají zateplit. Vylovte roláky, mikiny, šály i kozačky a vyzkoušejte tipy naší stylistky.

Článek

V chladnější polovině roku je poměrně snadné ustrnout a sklouznout k módní rutině složené ze svetrů a džín. Zahřát se ale můžete i jinak a vynechávat přitom nemusíte ani oblíbené šaty. Uvítaly byste pár tipů, jak je využít v nadcházejících týdnech a měsících? Pozorně si prohlédněte kombinace, které pro vás poskládala stylistka Šárka Štursová.

Do kozaček!

Ignorovat super svůdnou kombinaci kozaček a šatů by byl hřích. A je přitom úplně jedno, jestli si troufnete na obuv, sahající nad kolena, nebo se spokojíte s výškou končící někde pod nimi. Využít také můžete šaty nejrůznějších střihů a délek – pamatujte jen na to, že některé kratší varianty jsou problematické. Zatímco vzdušné šaty představují v podstatě bezpečnou zónu, střihy nebezpečně obepínající tělo jsou v kombinaci s vysokými botami většinou příliš.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šaty (H&M, 899 Kč), rolák (Lindex, 499 Kč), sako (Karen Millen, info o ceně v obchodě), kabát (H&M, 2999 Kč), semišové kozačky (Reserved, 2799 Kč), sluneční brýle (Pimkie, 299 Kč), prsteny (Lindex, 199 Kč za set)Foto: Greta Blumajerová

Šálu klidně přemístěte

Stylové zimní doplňky umí s šaty, které jste na sobě měly už tisíckrát, hotové zázraky. Hitem sezony jsou čepice a klobouky, které povýší sebejednodušší outfit – pokud jste si proto ještě nic podobného nepořídily, dejte si předsevzetí, že to co nejdřív napravíte.

Známou klasikou jsou širší šály, které nemusíte jen omotávat kolem krku – využít se dají i jinak. Aranžovat je můžete opravdu různě, stylistka Šárka Štursová šálu například přehodila přes jedno rameno a k šatům ji upevnila pomocí trendy ledvinky. Tento tip můžete využít ve dnech, kdy nefouká mrazivý vítr, popřípadě se jednoduše vyzbrojte rolákem (pokud ho nemají přímo šaty, klidně nějaký tenčí podstrčte pod ně).

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šaty (Reserved, 1799 Kč), šála (French Connection, 2199 Kč), kabát (Reserved, 2499 Kč), ledvinka (Lindex, 499 Kč), čepice (H&M, 249 Kč), kožené boty (Tezyo, 3590 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Džíny pro odvážné  

Chcete džíny vysvobodit z módní kolonky „předvídatelná klasika“? Inspirujte se ikonami street stylu a zkuste je obléknout právě pod šaty. Kombinaci podpořte ideálně botami na podpatku, jen tak si zbytečně opticky nezkrátíte postavu. Do hry můžete zapojit i prodloužený kardigan.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šaty (French Connection, 5499 Kč), džíny (Reserved, 899 Kč), kardigan (Reserved, 1499 Kč), boty (Reserved, 1299 Kč), sluneční brýle (Komono, prodává Fresh Labels, 1290 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Přerod v sukni  

Ze šatů můžete samozřejmě ukázat jen spodní díl – připravte se nicméně na otázku, odkud máte tak krásnou sukni. Příjemně ležérně působí kombinace s měkoučkou mikinou, která se stále drží na horních příčkách módních trendů. Pokud jste nicméně spíše svetrové, klidně sáhněte po něm.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šaty (H&M, 999 Kč), mikina (French Connection, 2599 Kč), bunda (Zara, 1999 Kč), kožená kabelka (Tjuuli, prodává La Gallery Novesta, 5960 Kč), brýle (Reserved, 249 Kč), kožené boty (Tezyo, 3890 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Rolák jako hlavní spojenec 

Vaším nejvěrnějším parťákem při zateplování bude rolák, který můžete v různých barevných variantách napěchovat pod většinu šatů. Stylistka Šárka Štursová přes tuto dvojici přehodila ještě atypický džínový kabát, který se dá v teplotně příznivějším ročním období nosit samostatně jako šaty. A mimochodem, sněhobílé kozačky a kotníkové boty, kterým se před lety všichni vysmívali, jsou v módě!

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: rolák (Lindex, 499 Kč), šaty (Karen Millen, info o ceně v obchodě), džínový kabát (Reserved, 1799 Kč), kožené boty (Tezyo, 5290 Kč), prsteny (Lindex, 199 Kč za set), kabelka (Tezyo, 1199 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Náš tým a poděkování  

  • Modelka - Simona N. (Czechoslovak Models)
  • Styling - Šárka Štursová
  • Vizáž - Petra Soukupová
  • Nová scéna Národního divadla - Národní 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz

A s čím nosíte šaty v zimě vy? Napište nám!

Reklama

Načítám