Hlavní obsah

Super Dětský den: Jak na to?

Foto: Thinkstock

Přichystejte svým dětem hezkou oslavuFoto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doby, kdy k úspěchu dětské party postačil doma poctivě upečený dort, táta převlečený za klauna, pár laciných kouzel a hlučné frkačky v puse rozzářených capartů, jsou už dávno pasé. Naše malá kvítka jsou náročnější a i svůj mezinárodní den chtějí oslavit co nejoriginálněji. Nebojte se jim to dopřát!

Článek

Pohádky? Ano!

Máte-li pocit, že by se oslava Dne dětí měla vést alespoň trochu tradičně, uspořádejte pro své potomky a kluky a holky z okolí tematickou party na zahradě. Jen je třeba mít na paměti, že Popelkou nebo Šípkovou Růženkou už asi nikoho neohromíte. Sáhněte tedy po modernějších pohádkách – pro ty nejmenší to může být populární ovečka Shaun nebo Bořek Stavitel, pro ty odrostlejší se nebojte vyhlásit den Harryho Pottera, Pirátů z Karibiku nebo i Pokémonů, kteří se opět začínají vracet do módy. Veškeré propriety včetně dekorací, hraček a her seženete v sítích moderních hračkáren.

Pokud se rozhodnete např. pro pirátskou party, můžete využít i služeb internetových obchodů. Stačí pár kliknutí a budete mít košík plný velkých nafukovacích pirátských lodí, tematických talířků, drsných čepic nebo i speciálního váčku s penězi, kordem, samolepkami a hrami...

Foto: balondekor.cz

Skákací hrad si můžete i pronajmoutFoto: balondekor.cz

Mami, já chci něco extra

Na nápad s pohádkovou party odpoví váš milovaný potomek jen otráveným výrazem ve tváři? Překvapte ho vychytávkami, ze kterých mu spadne čelist až na zem! Firmy, které se oslavami zabývají, jsou k vám na zahradu schopné dopravit už opravdu cokoli. Vlastní diskotéku, skákací hrad nebo i laserovou show. Populární jsou také bublinkové party, při kterých zvláštní přístroj na vás chrlí stovky bublin za minutu. Nezavrhujte ani pěnovou party, kdy vám zahradu zaplaví obrovské množství pěny. Je zdravotně nezávadná, dá se v ní dýchat, nelze se v ní utopit, a přestože vypadá jako sníh, nestudí.

Bezradným rodičům může na pomoc přispěchat i moderní technika. Mezi dětmi je poslední dobou oblíbené i zpívání karaoke nebo herní konzole Wii. Nemáte-li tuto hi-tech hračku ještě doma, můžete si ji přes internet vypůjčit za cca 500 korun na víkend. K tomu si ovšem nezapomeňte koupit soutěžní hry pro děti (Sonic, Mario, Barbie apod.)

Foto: 2media.cz

Nově otevřený Olympia park v BrněFoto: 2media.cz

Vyrazte za zábavou jinam!

Nezbývají vám už síly na přípravu oslavy? Nevadí! Vydejte se za zábavou jinam. Máme pro vás pár tipů:

  • v neděli 30. května zajděte do pražské zoo na Gorilí oslavy – začínají ve 13.00 hodin a k vidění kromě nového gorilího samečka budou i české hvězdy. Na křtiny dorazí i Karel Gott s manželkou a Lucie Bílá
  • v úterý 1. června ve 14.00 hodin se Žofín promění v medvědí ostrov se spoustou soutěží, dobrot, her a skákacím hradem
  • ve stejný den vypukne před vinohradským Palácem Flora odpoledne plné zábavy – na děti čeká např. i malování na obličej nebo diskotéka
  • Brno oslaví Den dětí v novém Olympia parku – v něm na vaše děti čeká vedle několika interaktivních hřišť i zvláštní program (30. května od 14.00) – např. ukázku předvede Policie ČR, vystoupí Michal Hrůza atd.
Související témata:

Načítám