Hlavní obsah

Jak se pozná nezadaný muž? Prozradí ho jeho gesta!

Foto: Thinkstock

Líbí se vám ten muž na první pohled, ale nejste schopné nenápadně zjistit, jestli je volný? Naučíme vás, jak na to!Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé lžou často, těla málokdy! Líbí se vám? Tak nevsázejte na to, že nemá snubní prsten, ale prověřte jeho pohyby. I bez ptaní za chvíli zjistíte, jestli před vámi neschovává přítelkyni nebo manželku!

Článek

Studie kalifornské univerzity v Santa Cruz ukázala, že v celých 93 % efektivnost komunikace závisí na neverbálních narážkách. V praxi to znamená, že ač o sobě někdo mluví jako o svobodném, pravdu odhalí jeho gesta. Totiž, celé to funguje tak, že svůj hlas i slova můžete mít pod kontrolou, ale řeč těla prozrazuje skutečné myšlenky a pocity. Dá se tedy dobře vysledovat, jestli je volný! Jak? Britská sexuoložka Tracey Cox má skvělý návod!

1. Kroťte prvotní nadšení

Flirtuje, otírá se o vás, hází úsměvy? To není směrodatné! „Výmluvné pohyby a gesta nemusí znamenat, že je někdo k dispozici, ale prostě jen to, že by rád byl,“ upozorňuje Tracey Cox ve své skvělé knize Superflirt s tím, že tělu nezáleží na tom, jestli třeba vězí ve svatebních šatech a čeká ho svatební noc. Pokud zaregistruje jiné tělo, se kterým by rádo splynulo, dá to najevo bez ohledu na situaci. Proto si jeho náhlý zájem nebo pokukování unáhleně nevyložte! Rozhodně to neznamená, že pole je volné a neorané!

2. Odhalte tajná znamení

Pokud budete svůj objekt zájmu chvíli sledovat, nebo s ním dokonce hovořit, všímejte si, jestli se nechová trochu roztěkaně. „Nezadaní jedinci pátrají kolem po případných partnerech, všímají si nově příchozích a obličej mívají zpola natočený ke společnosti,“ dál popisuje sexuoložka. Je to jednoduché.

Single samec svá gesta a pohyby směřuje „z kolektivu“ ven, zadaný muž obrací své tělesné projevy dovnitř, do své skupiny. Pokud někdo vejde, málokdy se podívá, a pokud ano, věnuje mu pouze letmý, občas až povrchní pohled.

Foto: Thinkstock

Zadaný muž se bude věnovat jen vám, volný je většinou roztěkanějšíFoto: Thinkstock

3. Rozeznejte signál naděje

Dalším znakem nezadaného mládence je jeho trochu laxní postoj k mobilnímu telefonu. Když je „venku“, tedy v restauraci, baru, na koncertě… a baví se, nemá potřebu si každých pět minut s někým vypisovat nebo kontrolovat příchozí zprávy na sociální síti. Přátele má u sebe a soustředí se na důležitější věci: zábavu a flirt. (Někdo tomu říká signál naděje.)

4. Omluvte nesmělé

Někdy se může stát, že v první chvíli na vás svobodný muž neudělá příliš pozitivní dojem, protože se bude chovat nedostupně.

„Nesmělí se často chovají jako zadaní, protože splývají s davem pomocí stejných projevů, které signalizují nezájem,“ vysvětluje Tracey Cox a vyjmenovává typické chování, jako vyhýbání se pohledu, nahrbená ramena či odvrácené tělo. Je to proto, že introvertní jedinci nevysílají pozitivní signály, protože jsou přesvědčení, že u druhých nemají šanci.

Poznají se tak, že když směrem k nim vyslovíte nějaký kompliment, obvykle pookřejí a zapojí se do hovoru či začnou jinak spolupracovat.

Foto: Thinkstock

I plachost může u muže působit zdáním, že někoho má. V tomto může tedy být první dojem mylnýFoto: Thinkstock

5. Přejděte do útoku

Tak co? Všechno nasvědčuje tomu, že jeho srdce nepatří jiné? No jo, ale to, že je volný, neznamená, že má zájem. Jak to ihned zjistit? Podle odbornice přichází v úvahu další test, a to neskrývaný flirt.

„Pošeptejte mu něco do ucha a přitom se rty lehce dotkněte jeho tváře, odtáhněte se a věnujte mu sladký pohled,“ radí sexuoložka a dodává: „Má-li zájem, začne vás napodobovat a flirtovat s větší intenzitou. Jestliže nemá nebo koketuje bez konkrétního úmyslu – jen pro zábavu, zmírní své výpady nebo je úplně zastaví.“ Tak poznáte, zda má smysl pokračovat. Pokud ne, budete mít na práci důležitější věci, no ne?

A podle čeho se nezadaný muž pozná podle vás? Sledujete třeba, jestli má vyžehlenou košili?

Reklama

Načítám