Hlavní obsah

Jak se zbavit dvojité brady? Těchto 10 pravidel vám pomůže!

Foto: shutterstock

Podbradek naruší i jinak krásnou tvář. Proto se ho musíte zbavitFoto: shutterstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kromě ňader snad žádné části ženského těla nesluší nadměrné množství tuku. Podbradek má oproti jiným problémovým partiím však tu nevýhodu, že ho nikdy neschováte! Jak s tukem v této oblasti skoncovat?

Článek

Dvojitá brada se často bere jako naprostý vrchol vad na kráse způsobených tukem. Souvisí to s tím, že lidé zevnějšek druhého člověka běžně rozdělují na dvě části. Obličej a postavu.

Často je proto slyšet, že třeba ta která žena má sice pár kilo navíc, ale zato moc hezkou milou tvář. Jenže tučné volátko zhyzdí už i obličej. Pokud máte tenhle problém, je nanejvýš žádoucí se ho zbavit…

Zázračné cviky neexistují

U podbradku není problémem povolení svalů v této oblasti. Viditelné volátko není nic jiného než tuk, u starších lidí pak kůže. Nelze se ho zbavit tím, že každý den u televize budete zběsile vyplazovat jazyk, jak se v mnohých článcích píše.

Jedinou možností, jak se sami můžete zbavit dvojité brady, je začít korigovat svoji stravu.

„Nedá se doporučit nic jiného než optimalizovat jídelníček, který bude energeticky i svým složením odpovídat vaší životní realitě, tedy věku, denní aktivitě, dietám v anamnéze a podobně. Když nic nepomůže či jste netrpěliví a omezovat se v jídle se nechcete, tak pomůže jedině plastický chirurg. Určité množství tuku odsaje a eventuálně provede také korekci povislé kůže,“ popisuje MUDr. Hana Mojžíšová, specialistka na zdravý životní styl a léčbu obezity.

Avšak ani chirurgické řešení problému dvojité brady se neobejde bez úsilí. Liposukce vám sice pomůže zbavit se tuku v problémových partiích, nicméně není to řešení obezity. Racionální jídelníček je i tak nezbytný.

„Pokud váš energetický příjem bude i nadále vyšší než výdej, tak po většině zmíněných pokusů o odstranění podbradku můžete očekávat opětovné zhoršení stavu, problém s hromaděním tuku o kousek dále,“ říká Hana Mojžíšová.

Foto: shutterstock

Nevzhledná dvojitá brada vzniká i v důsledku stárnutí. V takovém případě pomůže jen zásah plastického chirurgaFoto: shutterstock

Desatero pravidel proti dvojité bradě

S doktorkou Hanou Mojžíšovou jsme pro vás připravili desatero pravidel proti volátku. Nutno ale upozornit, že se víceméně jedná o základní doporučení zdravé životosprávy.

1. Naučte se plánovat svůj denní režim. Vytvořte prostor pro pohyb, jídlo i odpočinek.

2.Vyměňte bílé pečivo za kvalitnější vícezrnné či celozrnné.

3.Přidávejte ovoce, a zejména zeleninu ke každé porci jídla na úkor klasických příloh.

4. Dbejte na pravidelnost a vhodné rozložení porcí jídla během dne. Nezapomínejte, že oběd by měl být největším jídlem dne. Zvykněte si na odpolední svačinky, které pomohou předcházet večernímu přejídání.

5. Vyřaďte nevhodné potraviny či technologie přípravy jídla. Například nekvalitní uzeniny, smažená jídla, nadbytečné tuky či jednoduché cukry.

6. Myslete na skladbu jídla na svém talíři. Nezapomínejte na kvalitní zdroje bílkovin, omezujte sacharidová jídla.

7. Nenahrazujte sladkostmi běžnou proci jídla

8. Dodržujte správný pitný režim. Kolik vody denně vypít?

9.Snažte se pravidelně zařazovat pohyb a čas strávený pohybem postupně prodlužujte.

10. Učte se odpočívat. Věnujte pozornost dostatečnému spánku, který odpovídá za regeneraci tělesných funkcí.

Foto: shutterstock

Příjem jednoduchých cukrů formou zákusků, čokoládek, bonbonů a dalších sladkostí je třeba snížit na minimumFoto: shutterstock

K plastickému chirurgovi až na konec

Obvykle to nejsou štíhlí lidé, kteří mají problém s dvojitou bradou. Ta je typická pro lidi trpící obezitou a spíše vyšším stupněm obezity. Nicméně, existují různá genetická specifika, a tedy se najdou i jedinci, kteří mají štíhlou postavu, případně výrazně zhubli, avšak volátko jim zůstalo stále.

„Pokud máte zdravou životosprávu a vyčerpali jste všechny dostupné možnosti, přesto vám podbradek zůstal a trápí vás, pak můžete zvážit konzultaci v kvalitním zařízení plastické chirurgie,“ říká závěrem Hana Mojžíšová.

Vězte ale, že v drtivé většině případů se stačí zaměřit pouze na životosprávu.

Máte dvojitou bradu? A pracujete na jejím odstranění?

Reklama

Související témata:

Načítám