Hlavní obsah

Jak si spolehlivě zničit vztah

Foto: shutterstock.com

Je mnoho věcí, které mohou nabourat soužitíFoto: shutterstock.com

Reklama

Žádný vztah není úplně ideální. Hádkám se dříve nebo později prostě nevyhnete. Ale ne vždy musí nutně vést k rozchodu. Přesto ale existuje několik sporů a typů jednání, které vám krach lásky přinesou zaručeně. Pokud si tedy chcete zničit vztah, nechte se inspirovat!

Článek

Existuje poměrně mnoho činností, kterými dokážete svého miláčka pořádně rozčílit. Některé závažnější činy a slova ale mohou vést až k ukončení vztahu. Chcete-li svého partnera co nejdříve vidět se sbalenými kufry u dveří, stačí, abyste ho třeba začala podezírat z nevěry.

Nekonečné podezírání z nevěry

Pokud ho budete donekonečna podezírat z toho, že vás podvádí, věřte, že to nakonec skutečně udělá. „Když se někomu neustále vnucuje, že dělá něco, co není pravda, dokážete dotyčného vyprovokovat natolik, aby udělal i činy, které mu jsou cizí. A to platí zvláště u mužů. Na rozdíl od žen totiž hůře zvládají stresové situace a takovéto jednání je vlastně únikem před problémem," vysvětluje psycholog Vojtěch Benda. Takže jestli byste měla doma ráda nevěrného muže, zkuste se ho denně po příchodu z práce zeptat, kde se tak dlouho zdržel a jak „skvěle" si dneska na obědě zase popovídal s kolegyní. Občas mu koukněte do mobilu a následně ztropte hysterickou scénu kvůli zprávě od jeho kamarádky. A neustále mu s pláčem opakujte, jak se cítíte méněcenná, když má vedle vás ještě nespočet milenek. A věřte, že nebude dlouho trvat a uvidíte ho od vás utíkat tak rychle, co mu jen nohy stačí.

Nabourejte mu sebevědomí

Každý muž se rád cítí jako hrdina, který se o svoji ženu, případně i rodinu, dokáže postarat a patřičně ji zajistit. Pokud mu tento pocit vezmete, může to vztah ohrozit. Připomínejte mu neustále, že vy jste inženýrka, zatímco on sotva odmaturoval. Nešetřete výtkami, že on vydělá sotva polovinu toho co vy. A klidně si neodpusťte ani poznámku o tom, že jeho pivní břicho rozhodně není sexy. Takovéto narážky muž dlouho nevydrží a najde si jinou ženu, které zmiňované skutečnosti vadit nebudou.

Foto: shutterstock.com

Výčitky nejsou to pravé na posílení vztahuFoto: shutterstock.com

Spěte s jeho kamarádem

Sice je to taková klasika, ale proč to nezkusit. Jednoduchým způsobem, jak rychle a zaručeně pohřbít vztah, je milostný poměr s jeho kamarádem. A čím lepší to bude jeho kamarád, tím více bude váš drahý zuřit. Jen je potřeba, aby se to dozvěděl co nejdříve a od co nejdůvěryhodnějšího zdroje. „Nevěra je vždy velký zásah do vztahu. Pokud navíc podvádíte partnera s člověkem, kterého on zná, je pravděpodobnost tragických následků pro váš vztah podstatně vyšší," říká dr. Benda.

Buďte jeho matkou

Dobrá rada nade vše. Proto byste měla svému drahouškovi radit co nejvíce a pokud možno ve všem. Když se k němu budete chovat jako k dítěti, které potřebuje neustálý dohled, asistenci a vaše rady, věřte, že u vás dlouho nevydrží. „Mnoho vztahů skončí tehdy, když jeden nebo druhý z partnerů začne toho druhého neúměrně kontrolovat. Jakmile chcete vědět, kde, s kým a kdy váš partner tráví volný čas, zaděláváte si na problém. Muž se potřebuje cítit volný a samostatný," vysvětluje doktor Benda.

Omezte komunikaci na minimum

Řešit problémy, o všem si povídat a snažit se o kompromisy. Říká se, že tak by měl vypadat ideální vztah. Komunikace je zkrátka v soužití potřeba. Proto, až si budete chtít vztah zničit, omezte ji. Namísto řešení problému se uzavřete do sebe a s partnerem několik dní nemluvte. Zapomeňte na partnerský sex a společně strávený čas. Čím více to půjde, tím více se od něho izolujte. Nic vám přece nebrání prosedět celou sobotu u televize nebo počítače a večer vyrazit s přáteli. Sice to potrvá déle, ale s jistotou se odcizíte. Pak už je jen krůček k nenápadnému a tichému zakončení vztahu.

Zkusíte to?

To je pět metod, díky kterým budete moci v dohledné době na váš krásný vztah jen vzpomínat. Jestli si ho opravdu chcete zničit, chovejte se přesně takto. A pokud si to rozmyslíte a přece jenom byste chtěla se svou láskou vydržet ještě hezkých pár let, víte, čemu přesně byste se měla vyhnout.

Vzpomenete si někdy, jak jste si hloupě zničila vztah? Ruku na srdce. Ne vždy je to vina chlapa. Napište nám své prohřešky na info@prozeny.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám