Hlavní obsah

Jak stárnou herci, ze kterých jsme padali do kolen?

Foto: isifa

Desítky let mnohdy uplynuly od natáčení našich oblíbených filmů. Jak se změnily hlavní postavy?Foto: isifa

Reklama

Pomáda, Top Gun nebo Základní instinkt. Oblíbené filmy, ve kterých hrají muži našich snů. Díky jejich filmovým rolím si můžeme myslet, že ani nestárnou… Podívejte se na jejich proměnu během let.

Článek

Je spravedlivé, že čas je vidět na každém. Porovnali jsme pro vás podobu deseti známých herců teď a v době, kdy natáčeli své již klasické „pecky“.

Gérard Depardieu

Tak dlouho si hrál na Obelixe, až se jím doopravdy stal… I tak by se dala charakterizovat proměna Gérarda Depardieu (64). Nikdy to nebyl klasický krasavec, vždycky bojoval s nadváhou, ale pravý francouzský šarm míval. Přesně třicet let a odhadem dvakrát tolik kilo dělí tyto dvě fotografie. První je z filmu Otec a otec, druhá civilní z letošního roku.

Foto: archiv, isifa

Gérard Depardieu se stal ObelixemFoto: archiv, isifa

Antonio Banderas

Vášeň, mužnost a temperament – to byl Antonio Banderas (52) ve filmu Desperado. Je až k nevíře, že mezi touhle rolí a jeho současnou podobou z reklamy, stojí jen osmnáct let. Z nespoutaného hrdiny, od kterého by se dala zachránit každá z nás, se stal taťka, starší uhlazený pán – bez bujné kštice, pohublý, a hlavně bez klasické a tolik sexy jiskry v očích.

Foto: archiv

Věk udělal z Antonia Banderase taťku bez jiskryFoto: archiv

George Clooney

Ani jemu se kalendář nezastavil, ale s radostí konstatujeme, že to pořád vůbec není zlé… Od role v seriálu a filmu Pohotovost uplynulo 19 let, od Dannyho parťáků dvanáct, ale George Clooney vypadá (52) pořád výborně. Šediny a vrásky mu sluší, a když si nechá narůst lehké strniště – byť prošedivělé – je to stále velmi pěkný pohled.

Foto: archiv George Clooney, archiv, isifa

George Clooney stárne do krásyFoto: archiv George Clooney, archiv, isifa

John Travolta

I když má jeho filmografie desítky položek, stejně se nám vybaví hlavně jako Danny z Pomády. Je to ale už 35 let, co nás v tomhle filmu John Travolta (59) okouzloval vrtěním svých boků. Dnes místo pomády drží ve filmech častěji pistoli nebo jinou rekvizitu drsných chlapů. Jak se za poslední léta změnil, se ostatně můžete přesvědčit na vlastní očí – letos přijel na festival do Karlových Varů.

Foto: isifa

Jak je na tom z vizáží John Travolta? To uvidí návštěvníci festivalu ve VarechFoto: isifa

Tom Cruise

Top Gun, to je film, ve kterém si ho zřejmě poprvé všimly davy fanynek. V uniformě vojenského pilota to Tomu Cruisovi (50) opravdu seklo. Pokud ale okem přeskočíte 27 let – tedy na fotku z letošní novinky, sci-fi Nevědomí, zjistíte, že se změnil velmi málo. Tom stárne skoro nepatrně a vypadá stále výborně, dokonce snad i lépe.

Foto: archiv isifa

Tom Cruise má zřejmě recept na elixír mládíFoto: archiv isifa

Johnny Depp

Je to už dvacet let, co si zahrál ve filmu Co žere Gilberta Grapea (mimochodem, mladšího bratra mu hrál Leonardo DiCaprio). Od té doby uplynulo dvacet let a Johnny Depp (50) se velmi změnil. Ne, že by výrazně zestárnul, spíš zmužněl. Pokud se zrovna nevymaškaří kloboukem, brýlemi a spoustou cingrlátek, umí být pohledným chlapem středního věku, na kterém sakra něco je…

Foto: archiv, isifa

Johnny Depp se mění, ale stále má obrovské charismaFoto: archiv, isifa

Michael Douglas

Ať si budete Osudovou přitažlivost, Válku Roseových nebo Základní instinkt přehrávat jakkoli často, stejně musíte přijmout fakt, že Michael Douglas (68) je prostě už starý a nemocný pán. Od Základního instinktu uplynulo 21 let, od dalších dvou skoro třicet – a každý z nich je na jeho tváři znát. Samozřejmě na něm nejvíc zapracovala léčba rakoviny, kterou nedávno prošel.

Foto: isifa

Nemoc a věk se na vzhledu Michaela Douglase viditelně podepsalyFoto: isifa

Matthew Perry

Už to bude dvacet let, co se s Matthewem Perrym (43) chtěl přátelit každý. Stal se milovaným Chandlerem Binkem ze seriálu Přátelé. Protože se od té doby seriál na obrazovkách pořád opakuje, můžete mít dojem, že Matthew nestárne. Aktuální fotky však říkají opak – šediny, obtloustlá postava. Důvodem změny jsou i drogy a velká spousta alkoholu...

Foto: archiv, isifa

Matthew Perry sešel hlavně kvůli náklonnosti k alkoholu a drogámFoto: archiv, isifa

Sean Connery

Navždy bude prvním Jamesem Bondem. Od prvního filmu Dr. No už uplynulo 51 let, ale kdo by na něj mohl zapomenout… Sir Sean Connery (82) se od té doby sice změnil z uhlazeného elegána na zcela šedivého staříka, ale upřímně – i jako velmi starý pán má pořád kouzlo, které by mu mohli závidět i daleko mladší kolegové!

Foto: isifa

Sean Connery byl, je a bude mužem se sex-appealemFoto: isifa

Macaulay Culkin

Každé Vánoce se objevuje na našich obrazovkách a předvádí, jak si umí malý kluk poradit, když ho nechají samotného doma. Od té doby uplynulo už přes dvacet let a z tehdy desetiletého kluka se postupně stal oválený, rozježený a vychrtlý třicátník. Od série filmů, kde hrál malého a někde zapomenutého Kevina, to s ním šlo z kopce – až jsme na něj skoro zapomněli opravdu…

Foto: isifa

Macaulay Culkin se doslova ztrácí před očimaFoto: isifa

Jak stárnou vaši idolové? Napište nám, komu věk sluší – a naopak.

Reklama

Související témata:

Načítám