Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Jsem štíhlá, ale můj muž má rád tlusté

Foto: Diego Cervo, Shutterstock.com

Foto: Diego Cervo, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jste štíhlá a vždycky jste si myslela, že právě to na vás partner oceňuje? Tomu věřila i čtenářka Lenka. Do chvíle, než začal její muž flirtovat se ženou vyloženě obézní. Může se muži takhle změnit preference, nebo co to vlastně znamená?

Článek

Lenka napsala na e-mail jaktovidichlap@firma.seznam.cz: „Vážený pane Hausmanne, mám dotaz a to, zda se může v průběhu let změnit mužům preference žen? Jde o to, že se mi třikrát stalo, že partner na večírku doslova zíral na nejtlustší ženu v místnosti. Já jsem dle vašich měřítek mužský sen – štíhlá s pevnou postavou, akční se spoustou nápadů a zájmů, přitažlivá, vypadám mladší atd… Máme mnoho společných zájmů, v posteli ani doma se nenudíme. Klape nám to po všech směrem. Proto to nechápu. Kdyby to byla alespoň nějaká hezká žena, tak budiž, ale teď naposledy tlustá zpocená zpěvačka (už přišla na vystoupení s ručníkem, takže ta nadváha si vybírá svou daň pravidelně), která o přestávkách pořád jedla a brečela, že ji před rokem opustil chlap. Je možné, že se mu líbí obézní ženy? Pokud ano, tak proč mě vlastně půl roku ,lovil'? A také ho pouštím bez řečí s chlapy na pivo a máme oba i své zájmy (ptáváte se i na toto, tak to raději uvádím). Děkuji, Lenka.“

Vážená paní Lenko,

ať jsou preference mužů pro ženskou přitažlivost jakékoliv, ať se třeba i mění s časem, jedna vlastnost zůstává na čele žebříčku mužských hodnot s neotřesitelnou stabilitou: cizost. Vím, že to ženy (hlavně manželky) nelibě nesou a několikrát jsem se zde snažil muže „ospravedlnit“ pomocí evoluční psychologie. Cizí dosud nepoznaná žena, byť relativně ošklivá, je u většiny mužů občas žádoucnější než krasavice manželka. Někde jsem to přirovnal k buřtu utopenci, na který občas člověk dostane chuť, i když má doma denně naservírovaný rostbíf s kaviárem. Kritičky ihned volající: „Tak ať si táhne za tamtou!“ Zdůrazňuji ono slovo „občas“. Nezávazná jednorázová milostná avantýra (pokud možno časově a finančně nízkorozpočtová) je pro muže lákadlem nad jiné.

V případě vašeho muže k tomu přistupuje zřejmě další okolnost stojící v hierarchii mužských preferencí rovněž vysoko: „zdánlivá“ dostupnost. Schválně jsem dal slovo „zdánlivá“ do uvozovek, protože protřelé kokety dovedou svou „dostupnost“ zneužít až běda – všem zájemcům o lacinou trofej.

Další ceněná vlastnost u žen je (opět zdánlivá) nekomplikovanost. U té vaší ubrečené performerky připadá spíše v úvahu pravý opak, ale zkušená manipulátorka dovede tohle (po nezbytně nutnou dobu) maskovat. Zkrátka si myslím, že váš muž s onou dámou někde mluvil nebo byl jinak vystaven působení jejího „charismatu“, z čehož vycítil, že právě tudy by mohla vést cesta k milostnému dobrodružství i pro takového zakřiknutého blbečka, kterého – jak se dovídáme později – žena pouští (!) do hospody. Lepší s tlustou nežli nic. No, a tak se chytil na lep. Vyjadřuji se takto skepticky, protože jsem přesvědčen, že s ženou, kterou jste popsala, nic nekomplikovaného podniknout nelze.

Vaše zmínka o tom, že manžela občas pouštíte ven, je zbytečná. Je to, jako kdybych se kolem dokola chlubil, že nekradu, nebo že nefackuji kolemjdoucí. To je přece samozřejmé! Leda ovšem, že byste to za samozřejmé nepovažovala…

Jakožto spoluhráče ze stejného týmu mě váš muž rozčiluje tím, jak nám dělá ostudu, když svůj výboj provádí tak diletantsky, že si toho jeho žena všimne hned v úvodní fázi. Pro vaše uklidnění: I kdyby mu to klaplo, rád se k vám vrátí a na dlouhou dobu bude mít pokoj. Vaše pozice – poté, co si zkazil žaludek nelibě vonícím utopencem – se jen posílí. Tak o co jde?  

Reklama

Načítám